Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bodis.com
Di.pl Domeny Internetowe > Domeny Internetowe > Parkowanie Domen
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Elgrey
CYTAT(geronimo @ pią, 19 paź 2007 - 18:43) [snapback]35072[/snapback]
bodis korzysta z ogloszen ask.com

Zgadza sie, tylko że ask.com korzysta głownie z feeda googla.
m-d
CYTAT(Elgrey @ pią, 19 paź 2007 - 18:36) [snapback]35067[/snapback]
Rzeczywiście dla .pl jest to obecnie średnio 15-18 centów, ale to i tak jest zdecydowanie lepiej niż na sedo czy nd.

Ale biorąc pod uwagę dostęp do linku po drugim kliku, już to nie wygląda tak pięknie...
Przy stawce 10-13 za klik - a takie już się pojawiają dla *.pl - zarobki zbliżają sie do tych na ND czy SEDO.
Dla domen innych niż *.pl BODIS bez rewelacji - jeden z powodów to brak linków na stronie głównej.
pb
CYTAT(m-d @ pią, 19 paź 2007 - 19:27) [snapback]35083[/snapback]
Ale biorąc pod uwagę dostęp do linku po drugim kliku, już to nie wygląda tak pięknie...
Przy stawce 10-13 za klik - a takie już się pojawiają dla *.pl - zarobki zbliżają sie do tych na ND czy SEDO.
Dla domen innych niż *.pl BODIS bez rewelacji - jeden z powodów to brak linków na stronie głównej.

Zgadzam się, że brak reklam na głównej stronie to duży minus, ale siła bodis tkwi w możliwości konfiguracji strony parkingu. Dzięki temu udało mi się w przypadku kilkunastu domen mocno tematycznych podwyższyć klikalność z 20-40% do 80-120%, a zarobki – ok. 10x i więcej (w jednym przypadku dzienne zarobki były równe półmiesięcznym na sedo – fakt, ostatnio trochę spadły, razem ze wszystkimi).
pb
Dziś wśród moich domen na bodis padł nowy „rekord” – $0,05 za klik (suomi.pl). Kto da mniej?
Obecnie na większości polskich domen mam stawki 10-20 centów, czyli o połowę niższe niż na początku. Ciekawe, czy to równia pochyła, czy zwykła regulacja stawek.
geronimo
CYTAT
http://www.namepros.com/2278568-post3092.html
It will have great revenue, you guys just have to give us a bit of time. The drop in revenue is further deductions in fraud. That doesn't mean that the users are committing fraud. We are further deducting bot traffic, spiders, email harvestors, etc etc.

Revenue will go back up. It is a promise
. It just won't happen until another 2 weeks or so go by.

CYTAT
http://www.namepros.com/2279739-post3101.html
We will let everyone know once we get things sorted. As a matter of fact, in exactly 1 month Bodis v2 is coming out. And that will really be something where I am thinking everyone will jump ship to.

Jest swiatelko w tunelu. Miejmy nadzieje ze to nie pociag wink.gif
SELES
Wlasnie, ktos sprawdzal, jest szansa jeszcze wbic sie na Bodis.com ?
Jakos przespalem...
geronimo
CYTAT
http://www.namepros.com/2260195-post12.html
We are not accepting applications, it is true. It may take quite a bit until we get everything current in order. Could take a while.
geronimo
Pytanie o mozliwosc ustawiania DNSow na ns1/ns2.bodis.com u roznych rejestratorow. NS bodisa sa tak ustawione ze niektorzy rejestratorzy nie pozwalaja na ich skonfigurowanie dla domeny

Pozwalaja
az.pl - bezproblemowo
interia.pl - niby pozwala ale wymaga korekty BOKu

Nie pozwalaja:
home.pl
ovh.pl

Jak to wyglada u innych? Czy ktos konfigurowal bodis na onecie?
Szukam rejestratora ktory nie robi z tym problemow i ma tanie przedluzenia.
rekino
Ja juz czekam na weryfikacje prawie tydzień i ani widu, ani slychu...
gosel
Nie pozwalają:
eurodns.com

i zdaje się że niemiecki rejestr (DENIC)
geronimo
CYTAT(rekino @ wto, 30 paź 2007 - 02:20) [snapback]37144[/snapback]
Ja juz czekam na weryfikacje prawie tydzień i ani widu, ani slychu...

przeczytaj post #107 powyzej
Tobi
CYTAT(geronimo @ wto, 30 paź 2007 - 02:17) [snapback]37141[/snapback]
Nie pozwalaja:
home.pl

http://czapsy.pl/ - kupiona za 10 gr w promocji na home.pl - sprawdź co pod nią jest
domenator
CYTAT(geronimo @ wto, 30 paź 2007 - 02:17) [snapback]37141[/snapback]
Pozwalaja
az.pl - bezproblemowo
interia.pl - niby pozwala ale wymaga korekty BOKu

bezproblemowo:
rejestracjadomen.pl
domenytanio.pl
geronimo
CYTAT(Tobi @ wto, 30 paź 2007 - 08:25) [snapback]37155[/snapback]
http://czapsy.pl/ - kupiona za 10 gr w promocji na home.pl - sprawdź co pod nią jest

czapsy.pl ma dnsy na home.pl i przekierowanie na IP (przez DNS , nie HTTP )

CYTAT
Beginning Monday October 15th, 2007, Bodis.com will no longer allow its members to point or forward other domain names to the domains parked with Bodis.com. All domain names that are parked with Bodis.com must physically be resolving either via nameservers or by ip address.

If you are forwarding any domain names to the domain names parked with Bodis.com after October 15th, your account may become terminated indefinetely.

Wyglada na to ze bodis akceptuje to jako 'resolving by IP address'
Tobi
Owszem, ma przekierowanie przez IP ale DA SIĘ, chociaż niektórzy tutaj wybrzydzali na takie rozwiązanie tongue.gif Nieprawdziwe jest więc stwierdzenie kolegi, że domen zarejestrowanych w home.pl nie da się parkować na bodis.
geronimo
CYTAT(Tobi @ śro, 31 paź 2007 - 14:11) [snapback]37492[/snapback]
Owszem, ma przekierowanie przez IP ale DA SIĘ, chociaż niektórzy tutaj wybrzydzali na takie rozwiązanie tongue.gif Nieprawdziwe jest więc stwierdzenie kolegi, że domen zarejestrowanych w home.pl nie da się parkować na bodis.

Moje pytanie kilka postow wyzej dotyczylo zmiany DNSow a nie mozliowsci zaparkowania:
CYTAT
Pytanie o mozliwosc ustawiania DNSow na ns1/ns2.bodis.com u roznych rejestratorow. NS bodisa sa tak ustawione ze niektorzy rejestratorzy nie pozwalaja na ich skonfigurowanie dla domeny

Fakt ze zakladalem ze zmiana DNSow to jest opcja preferowana bo:
a ) pozwala latwo sprawdzic czy dopasowujesz sie do wymagan parkingu i nic nie kombinujesz z przekierowaniami, prawami do domeny itd
b ) nie jest dla niej problemem zmiana IP adresow bodisa ( kwestia przyszlosciowa/teoretyczna )
pb
Ostatni update (30.10) przyniósł mało przyjemną niespodziankę: visitors: 0, clicks: 0, revenue: 0 – na wszystkich domenach.
Też tak macie, czy to coś z moim kontem? :-/
Domain
@pb, mam to samo.. zaraz się pewnie na NP dowiemy co się stało.
pb
CYTAT(Domain @ śro, 31 paź 2007 - 19:27) [snapback]37566[/snapback]
@pb, mam to samo.. zaraz się pewnie na NP dowiemy co się stało.

Uff, już myślałem że bana dostałem... dry.gif

Napisz jak się coś dowiesz, ja nie mam zdrowia do przeglądania NP (kilkaset wątków dziennie, a ten o bodis miał chyba ze 100 stron jak ostatnio sprawdzałem).

[edit] No, już poprawili. Przy okazji nowy „rekord” stawki za klik – $0,03. ;-(
Ale Matt obiecywał, że stawki pójdą znów w górę, pozostaje trzymać go za słowo.
geronimo
CYTAT(pb @ śro, 31 paź 2007 - 19:29) [snapback]37567[/snapback]
Uff, już myślałem że bana dostałem...

Apropos , czy ktos mial problemy na bodisie ze wzgledu na 'jakosc ruchu'? Matt troche o tym pisal na NP. Po ogloszeniach sprzedazy widze ze niektorzy parkuja tam wszystko jak leci.
pb

Dostałem dziś z bodis mail, a w nim prośbę o wypełnienie i przesłanie/przefaksowanie formularza W-8BEN. Czy ktoś z was już to robił i podzieli się wiedzą/wzorem? Z góry dziękuję. :-)
rodzynek
http://i.wp.pl/a/f/pdf/8836/008_teva.dokin...ii.2.w-8ben.pdf Tu masz formularz przetlumaczony na polski,może bedzie w czyms pomocny.
pb
CYTAT(rodzynek @ czw, 08 lis 2007 - 08:28) [snapback]39282[/snapback]
http://i.wp.pl/a/f/pdf/8836/008_teva.dokin...ii.2.w-8ben.pdf Tu masz formularz przetlumaczony na polski,może bedzie w czyms pomocny.

Akurat angielski znam bardzo dobrze, ale prawny bełkot w każdym języku brzmi kosmicznie. biggrin.gif
Tak czy siak, dziękuję! :-)
lisz55
wczoraj dostałem takiego maila:
Payments for the month of September will be processed anywhere between November 15th and November 25th. Please make sure that your payment information is on-file and valid before November 15th.

czy jak nie mam wpisanego maila z paypala to kasa mi z bodisa zniknie czy nie wyślą po prostu?
icered
W-8BEN wypełniają tylko osoby i firmy płacące podatki w USA.

A ja dalej czekam na konto na Bodis :|
pb
CYTAT(icered @ czw, 08 lis 2007 - 19:30) [snapback]39444[/snapback]
W-8BEN wypełniają tylko osoby i firmy płacące podatki w USA.

Każdy, kto dostaje kasę od bodis, płaci podatki w USA (przynajmniej część podatku, bo dochodowy i tak zedrą w Polsce). rolleyes.gif
Zresztą nie wiem, nie znam się na prawie w Stanach, ale tak jest np. z sedo – oni odprowadzają za nas VAT od wypłacanej kasy za parking. Nie mam pojęcia jak to działa w ND czy bodis, ale po coś w końcu chcą ten formularz (który przecież dotyczy tylko firmi/osób ulokowanych poza USA).

Na konto możesz sobie czekać, nie przyjmują nikogo do czasu oddania nowej wersji interfejsu, czyli prawdopodobnie 01.2008.
pb
Dziś po raz pierwszy odnotowałem klik za $0,01. Ideał sięgnął bruku. mellow.gif
Ogólnie zarobki z ostatnich dni są 2-4x mniejsze od dziennych zarobków we wrześniu, kiedy w dodatku miałem mniej zaparkowanych domen.
Na NP też wszyscy narzekają, a Matt milczy. No nic, zobaczymy co dalej, na szczęście nadal zdarzają się kliki (na .pl) pod 30-40 centów, a niektóre domeny (m.in. dzięki możliwości samodzielnego stworzenia treści strony oraz dzięki temu, że domeny są w wysoko w wyszukiwaniu google) i tak zarabiają dużo lepiej niż zarabiały na sedo.
Domain
CYTAT(pb @ pią, 09 lis 2007 - 21:57) [snapback]39707[/snapback]
Dziś po raz pierwszy odnotowałem klik za $0,01. Ideał sięgnął bruku. mellow.gif

Ja dziś miałem to samo sad.gif

Oby Matt coś zrobił w tej sprawie, w końcu obiecywał 100% zarobków, a tutaj się jakiś zonk kroi...
geronimo
kto testowal i nie usunal ze swojego panelu:

tvn24pl.pl
cinem-city.pl

prosze o zwolnienie
dzieki
delarossa
U mnie zarobki są obecnie niższe niż były na ND
TomNice
CYTAT(m-d @ pon, 08 paź 2007 - 12:26) [snapback]33115[/snapback]
Jeśli ND wypłaca 80% to cos mi tu nie gra - Matt dokłada do interesu?

kliknięcie na ND w link allegro =0,01 USD
Kliknięcie w link allegro z adsense = 0.05USD
ND raczej wypłaca 20% sad.gif
Dropped.pl
W8-BEN wypełnia się właśnie po to, aby nie płacić podatku w USA. Wypełniałem już tego dużo, jeśli masz problem co wpisać w konkretnej rubryce to daj znać. Większość jest trywialna (imię, nazwisko itp) ale te checkboxy na dole to już niezła jazda wink.gif
geronimo
CYTAT(geronimo @ sob, 10 lis 2007 - 22:29) [snapback]39821[/snapback]
kto testowal i nie usunal ze swojego panelu:

tvn24pl.pl
cinem-city.pl

prosze o zwolnienie
dzieki

ponawiam prosbe, tym razem rowniez dla tvn34.pl
Domain
Zauważyliście może lekki wzrost stawek za klik? Coś ostatnio nie widziałem klików za 0,01$, teraz najmniej 0,03$ smile.gif
rok1978
CYTAT(Domain @ czw, 15 lis 2007 - 14:41) [snapback]40478[/snapback]
Zauważyliście może lekki wzrost stawek za klik? Coś ostatnio nie widziałem klików za 0,01$, teraz najmniej 0,03$ smile.gif

ja mam najmniej 0,04 (na .pl), ale wzrostu nie zauwazylem :>
pb
CYTAT(Dropped.pl @ czw, 15 lis 2007 - 11:59) [snapback]40456[/snapback]
W8-BEN wypełnia się właśnie po to, aby nie płacić podatku w USA. Wypełniałem już tego dużo, jeśli masz problem co wpisać w konkretnej rubryce to daj znać. Większość jest trywialna (imię, nazwisko itp) ale te checkboxy na dole to już niezła jazda wink.gif

Coś tam powpisywałem, wysłałem, odpisali „We acknowledge the receipt of your tax form. Thank you.”, więc chyba dobrze. ;-)
Instrukcja trochę pomogła: http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/iw8ben.pdf
mikolaj
i nawet kase przyslali
pb
CYTAT(mikolaj @ czw, 15 lis 2007 - 22:42) [snapback]40557[/snapback]
i nawet kase przyslali

A przysłali, przysłali. Zaraz sobie kupię parę ładnych domen za to. ;-)
vincenco
CYTAT(pb @ czw, 15 lis 2007 - 23:12) [snapback]40576[/snapback]
A przysłali, przysłali. Zaraz sobie kupię parę ładnych domen za to. ;-)

I znow spadek zarobkow. Przez 3 dni wrocily do normy i znow dno.
pb
CYTAT(vincenco @ pon, 19 lis 2007 - 00:12) [snapback]41114[/snapback]
I znow spadek zarobkow. Przez 3 dni wrocily do normy i znow dno.

No niestety... ostatnie trzy dni były pierwszymi od początku mojej przygody z bodis, kiedy zarobki były poniżej $10. Do końca roku przekonamy się, czy bodis odbije się od dna, czy zagrzebie się w mule...
FlashT
Zapisuja juz nowych do bodis??
Luke
Kilka tygodni temu Matt pisal, ze za kilka tygodni wink.gif
geronimo
ostatnie rewelacje od Matt'a, wczoraj pozno wieczorem naszego czasu:
CYTAT
I think our member base will go from around 3500 to 300 in next 2 days.
mikolaj
Domain
CYTAT(mikolaj @ śro, 21 lis 2007 - 18:18) [snapback]41622[/snapback]

Loooooooool biggrin.gif

No to teraz modlitwa, i zobaczymy czy nasze konta przejdą taki test wink.gif
FlashT
Usuna wszystkich prawie??
pb
CYTAT(FlashT @ śro, 21 lis 2007 - 18:54) [snapback]41629[/snapback]
Usuna wszystkich prawie??

Nie no, tylko 91,43% biggrin.gif

Ja tam się nie boję. Choćby niedźwiedź – to ustoję. laugh.gif
kulas
Ja też się nie boję. Mi Matt nic nie zrobi :)
lisz55
Ale tak dla jaj sobie usunął te kont czy za jakieś rpzewinienia?
tmi
Ciekawe czy bedzie tak jak bylo po pierwszej fali w parked - usuna konta i nie wyplaca pieniedzy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.