Skocz do zawartości
Kangur

Groźba cofnięcia publikacji strony - fan page - na FB

Promowane odpowiedzi

Ruszyłem niedawno ze swoim skromnym blogiem turystycznym Strefa Turystyki.
Wrzuciłem w czerwcu pierwsze dwa wpisy na fan page. Ku mojemu zaskoczeniu FB zaczął pod koniec lipca wymuszać na mnie dodawanie kolejnych wpisów lub odwiedzanie swojej stronki, pod groźbą cofnięcia publikacji strony. Spotkaliście się z już z czymś takim?

 

 

579BB64D9051E.png

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ludzi sporo stron na FB zakładają a potem zapominają, olewają. Myślę, że zrobili to po to aby z tego portalu społecznościowego nie powstał jeszcze większy śmietnik jakim jest do tej pory ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ok, ale w momencie zakładania tej strony, nie przypominam sobie takiego wymogu.
Może czegoś nie doczytałem, ale gdzie jest taki wymóg regulaminowy?

https://www.facebook.com/policies/?ref=pf

https://www.facebook.com/legal/terms

https://www.facebook.com/page_guidelines.php

 

Jeżeli nie ma, to na jakiej podstawie tego żądają? Chwilowego kaprysu?
Jeżeli tak, to za chwilę mogą żądać czegoś innego, np. 10 nowych fanów dziennie.

Są tacy, którzy rezygnują z prowadzenia własnej strony lub opierają główny kontakt z innymi na fan page.
Dla nich takie wymogi mogą okazać się kiedyś szczególnie dotkliwe.

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

I nie jest to tylko groźba bo mi wyłączyli kiedyś publikację strony na fb na której niż nie zamieszczałem... Trzeba ją jedynie ponownie opublikować w ustawieniach.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To chyba w ramach odsiewu badziewia czyli kontroli, czy ludzie na serio prowadzą fanpejdż, czy tylko założyli pod wpływem chwili i niepotrzebnie się indeksuje pusty w wyszukiwarce. W sumie całkiem rozsądna polityka dbania o kontent.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To standardowa procedura i zdarza się tylko raz. Nie aktualizujesz nowego fanpage to się przypominają.

Jeśli nie zareagujesz, wyłączą, ale będziesz miał opcje ponownego włączenia. Jak włączysz to już możesz fanpage nie aktualizować i nie wyłączą.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To standardowa procedura i zdarza się tylko raz. Nie aktualizujesz nowego fanpage to się przypominają.

Jeśli nie zareagujesz, wyłączą, ale będziesz miał opcje ponownego włączenia. Jak włączysz to już możesz fanpage nie aktualizować i nie wyłączą.

Wcale nie trzeba nic publikować, wystarczy że odwiedzimy naszą stronę. Ostrzeżenie już się nie pojawiło a strona nadal jest opublikowana.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

wedlug mnie idiotyczny mechanizm, stawiaja jakies wymogi, ktorych spelnienie to zaden wysilek, natomiast sam fakt postawienia wymogu powoduje, ze 'stawiajacy' traci w naszych oczach...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×