Skocz do zawartości

Sprzedaż domeny na aukcji SEDO


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1
edanny

edanny

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów
  • Rejestracja: 19-August 15

Witam

Chciałbym wystawić na sprzedaż domenę. Mam na myśli aukcję, a dokładnie taki rodzaj aukcji, w której podobno SEDO nie pobiera opłaty za wystawienie, a tylko pobiera prowizję od sprzedaży:15%

Czy to prawda?

Druga sprawa to certyfikacja konta. Wymagany jest numer telefonu i wysyłają jakiś KOD PIN, z tego co zrozumiałem. Czy numer tel. Nie jest wykorzystywany, w celach zarobkowych/marketingowych czy faktycznie służy tylko do certyfikacji konta?

I Wreszcie czy założenie konta i wystawienie aukcji faktycznie jest bezpłatne?

Proszę o opinie ponieważ nie miałem jeszcze styczności z tym na SEDO.



Ekspert

Ekspert
  • Advert
  • Rejestracja: --

#2
ciasteczkovy

ciasteczkovy

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
  • Rejestracja: 23-March 11

Witam,

 

Masz trzy możliwości wystawienia swojej domeny:

1. W formie oferty kup teraz lub negocjuj

Darmowe wystawienie, 10% prowizji przy sprzedaży

 

2. Na aukcji w licytacji

- standardowa aukcja 59$ i 15% przy sprzedaży

- aukcja premium 10$ i 15% przy sprzedaży. Oczywiście muszą się zgodzić na Twoją domenę.

 

3. Sprzedaż poprzez ich brokera

Darmowe zgłoszenie, 20% przy sprzedaży

 

Do dnia dzisiejszego nie miałem reklam związanych z sedo przesłanych na mój numer.

 

Moje uwagi:

Masz możliwość płatności w euro lub dolarach. Dla nich to bez różnicy, dla nas już jest (lepiej dolar).

Minimalna kwota prowizji to 60$ + vat 14$. Także nie opłaca się wystawić domeny w licytacji poniżej kwoty 133$ (59+60+14).

 

Pozdrawiam.



#3
necik

necik

    użytkownik

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2787 postów
  • Rejestracja: 11-September 07

Podepnę się pod temat - czy aby wystawić domenę za cenę ponad 10 000 euro trzeba najpierw wykupić u nich wycenę za 99 euro?


Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

 

Sprzedam domeny premium: telefony.pl , imprezy.pl. Nie są tanie, ale możliwa płatność w ratach.


#4
ciasteczkovy

ciasteczkovy

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
  • Rejestracja: 23-March 11

Niestety tak. Moim zdaniem lepiej wystawić makeoffer i sprzedać w oczekiwanej cenie.


Użytkownik ciasteczkovy edytował ten post 07 September 2016 - 21:09


#5
necik

necik

    użytkownik

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2787 postów
  • Rejestracja: 11-September 07

Czy ktoś mógłby nakierować mnie co zrobić aby wystawić domenę makeoffer?

 

Załączony plik  screenshot-sedo.com 2016-09-07 22-15-57.png   56.94 KB   15 Ilość pobrań

 

Nie wiem jak pozbyć się tego Not for sale.

 


Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

 

Sprzedam domeny premium: telefony.pl , imprezy.pl. Nie są tanie, ale możliwa płatność w ratach.


#6
ciasteczkovy

ciasteczkovy

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
  • Rejestracja: 23-March 11

Przypuszczam, że Twoja domena nie jest zweryfikowana przez obsługę Sedo. 

Czy dane w sedo masz takie same jak w Whois?


Użytkownik ciasteczkovy edytował ten post 07 September 2016 - 21:28


#7
vul

vul

    Nadworny Badacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1952 postów
  • Rejestracja: 20-December 13

Nie wiem jak pozbyć się tego Not for sale.

 

Tak jak pisze ciasteczkovy: domena nie jest zweryfikowana przez SEDO, że jesteś abonentem. Będą chcieli screeny z panelu jak nie zrobisz sam weryfikacji lub nie zmienisz na te same dane co masz w SEDO.



#8
necik

necik

    użytkownik

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2787 postów
  • Rejestracja: 11-September 07

Mam problem z weryfikacją domeny. Chcę to zrobić za pomocą https://sedo.com/mem...erification.php , czyli:

 

Załączony plik  screenshot-sedo.com 2016-09-11 21-31-31.png   202.65 KB   6 Ilość pobrań

 

U rejestratora (premium.pl) ustawiłem taki rekord DNS:

 

Załączony plik  screenshot-premium.pl 2016-09-11 21-32-56.png   20.92 KB   7 Ilość pobrań

 

Ale gdy za pomocą http://mxtoolbox.com...pl&run=toolpage sprawdzam rekordy TXT, to mam info "No Records Exist". Co zrobiłem źle?


Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

 

Sprzedam domeny premium: telefony.pl , imprezy.pl. Nie są tanie, ale możliwa płatność w ratach.


#9
limo

limo

    Praktyk

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 168 postów
  • Rejestracja: 13-August 11

Mam problem z weryfikacją domeny. Chcę to zrobić za pomocą https://sedo.com/mem...erification.php , czyli:

 

attachicon.gifscreenshot-sedo.com 2016-09-11 21-31-31.png

 

U rejestratora (premium.pl) ustawiłem taki rekord DNS:

 

attachicon.gifscreenshot-premium.pl 2016-09-11 21-32-56.png

 

Ale gdy za pomocą http://mxtoolbox.com...pl&run=toolpage sprawdzam rekordy TXT, to mam info "No Records Exist". Co zrobiłem źle?

 

 

poczekaj do 24 godzin, aż DNSy się rozpropagują i wtedy ponownie sprawdź SEDO



#10
necik

necik

    użytkownik

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2787 postów
  • Rejestracja: 11-September 07

Jak w sedo.com wyłączyć jakieś dziwne przekierowania dla zaparkowanej domeny?


Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

 

Sprzedam domeny premium: telefony.pl , imprezy.pl. Nie są tanie, ale możliwa płatność w ratach.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych