Skocz do zawartości

Słownik języka polskiego w .txt


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#21
Creativ3

Creativ3

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 5 postów
  • Rejestracja: 02-June 07

Witam,

Zawiera 110 tyś słów. Myśle że przyda sie niejednemu poszukiwaczowi domen .pl :lol:



Czym można otworzyc ten plik bo w notatniku oraz TC widze cos takiego

PK    Ć;V#‹ˇźŢ ÉÚ 
   Polish.txtĚýٲ븲6XާY˝CĽ&…Ą	‰$l–‚|ú„&raquo;ŁńĎ}˙UVfy‘ËΙDŚMu$ˆľ	?áÖüMÓýýű˙ü_á'ÜçöO˙G2ýŁ˙&plusmn;ü†űś$ó&brvbar;_-ŹsćĂőÓ+P0Ná1Ăű°důőŹe+ŻŹ(DÁIT’ŽsKq=(<ó§Ďĺ‡ă;ϧzc–5>Í;“pNžÓ„Wƒ%9ÉkÚŹŕeIFňĎąű>÷—*KZÇWdYĂR~č?Nň79ő9qťđ;Żă]”ô&raquo;:dIFč()Ü#Ë6ĄX(Đ%ŐŔőZľŞHôňŇrÔCÜî&laquo;Ďú?‘ë×äd‡.[ř
ĽŠ% ĽĂƒ]ör	1&ĐW|ć.™b™ţ]$xťY˘—ĹĘęŢ&reg;O•—•­\îUW˝Í]ň–ÎEße–~Ą&raquo;\^îĹIŤ Uľ#&ŃńąJđ"1QI˝fJÔ]&reg;’Ý9ő—‰l?ö~m?#FWůĐmľĆő9J|é'u9_^ô˝¨˛ßZŢđtW‰N’•öř€D')ľöärçpd@Yô9=úŠ\ëx´D#pOEôýŃwçÜ˙ôMÂĽ'ŃIŠVň>ąÜ&laquo;ęcФ?‚]úCĐĺlNöţôs.•&not;ŠÜÇő'•&not;řhňŤżŰx!	ĽŤČH šě^&brvbar;ö°wYÔ[™ôđŹúÇ’ć9î^‚–%”'ľ8Lż}şßĺqJńÝĎyŔ‹ŔçW	NN#Ď”ŤŘ&laquo;Q$ÔĂ~Ç&middot;ăbĎQ—§J)Hŕ“çxÎŇĎQK2ŚŁŘTEe{,öîIö—îI}E’řţHŐ›Ľ&not;¨Tý×pŽ/4„żlüő`>ë7n*Ë'IĺŤ;ÔeIFŕą`ç‚âó#e}9XÎő
%ČE‚ť3ŠčĽ&copy;Č~@‰Ňđ"G0żťĄťEňrßçĺľĎË}z) %J%ĺ D'É
'ăV˘—§“—“ĹJvďsy™śŔű”’ůÎE‚“rMŚÜđYŁ dMÁI´RŇč*ă+W1ő–QˇčbîWűMJĚłĽ”28ľóšŹđż$˘˜÷É%


Ekspert

Ekspert
  • Advert
  • Rejestracja: --

#22
pb

pb

    konto nieaktywne

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 11606 postów
  • Rejestracja: 26-February 07

Czym można otworzyc ten plik bo w notatniku oraz TC widze cos takiego


WinZipem... :lol:

#23
Creativ3

Creativ3

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 5 postów
  • Rejestracja: 02-June 07

WinZipem... :lol:



Jasne bo myslalem ze jest zpakowane raz o tu 2 razy :niespodzinka: :)

#24
r4q88

r4q88

    Stażysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
  • Rejestracja: 10-February 08
Moze mi ktoś pomoc z dodaniem końcówek przy pl? bo te spacje nie są zbyt skuteczne;) zostawiają niektóre wolne.
Skrypt stosowalem tez w php... wrzucalem na serwer, ale niestety nie dziala.
Prosze o pomoc:), ewentualnie slowniki z koncówkami .pl:).

#25
apze

apze

    Uzależniony

  • Administrator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4324 postów
  • Rejestracja: 01-November 06

Moze mi ktoś pomoc z dodaniem końcówek przy pl? bo te spacje nie są zbyt skuteczne;) zostawiają niektóre wolne.
Skrypt stosowalem tez w php... wrzucalem na serwer, ale niestety nie dziala.
Prosze o pomoc:), ewentualnie slowniki z koncówkami .pl:).

W wordzie "usuwasz wszystkie spacje i inne białe znaki, które możesz ręcznie zaznaczyć i skopiować" Potem wklejasz je do "zmień" i pole 'zmien na' zostawiasz puste. Zamieniasz "znak akapitu" na ".pl i znak kapitu"


Wolne domeny z tego slownika dalem do dzialu wolne domeny kilka dni temu gdy robilem taki skan.

#26
jamiko

jamiko

    Dyskutant

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 405 postów
  • Rejestracja: 29-December 07
Moim zdaniem można nieco szybciej i proście, bo wystarczy w pythonie wpisać:
from string import strip
input = open('Polish.txt', 'r')
output = open('Polish2.txt', 'w')
for line in input:
	output.write(strip(line)+'.pl\n')
output.close()
input.close()


#27
r4q88

r4q88

    Stażysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
  • Rejestracja: 10-February 08
Dzieki zrobilem to w pythonie:) jak ktos ma jeszcze jakies slowniki to wrzucajcie tutaj:)

#28
skuwiak

skuwiak

    Praktyk

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 232 postów
  • Rejestracja: 17-April 08
witam. Ma ktos kopie tego pliku (polish.zip) Mi wyskakuje ze archiwum uszkodzone. Pozdrawiam
max rozmiar sygnatury to 3

#29
tmi

tmi

    Uzależniony

  • Administrator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2618 postów
  • Rejestracja: 27-February 06
  • Lokalizacja:dot pl
Ok, wrzuciłem jeszcze raz.

#30
skuwiak

skuwiak

    Praktyk

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 232 postów
  • Rejestracja: 17-April 08
dzieki. ale dalej mi wyskakuje ze archiwum aczkodzone. moze cos nie tak robie?

Załączone pliki


Użytkownik skuwiak edytował ten post 15 May 2008 - 21:57

max rozmiar sygnatury to 3

#31
kulas

kulas

    Generalny Dyrektor Domen Krajowych .. i A

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2705 postów
  • Rejestracja: 29-December 06
Dodaję w załączniku listę słownikową z .pl

Przykład:
obiekt.pl
obiektach.pl
obiektem.pl
obiektow.pl
obiektu.pl
obiekty.pl
obiektyw.pl
obiektywizm.pl
obiektywizmem.pl
obiektywna.pl
obiektywne.pl
obiektywnego.pl
obiektywnej.pl

Załączone pliki


Użytkownik kulas edytował ten post 16 May 2008 - 08:02


#32
skuwiak

skuwiak

    Praktyk

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 232 postów
  • Rejestracja: 17-April 08
dzieki. Juz pobrałem
max rozmiar sygnatury to 3

#33
FlashT

FlashT

    Nie lubi domen

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 948 postów
  • Rejestracja: 19-July 07
319K ? to jakis straaaaaaaaasznie maly ten slownik :)
Nie zgadzam sie!!!

#34
ryskadow

ryskadow

    Uzależniony

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2515 postów
  • Rejestracja: 02-July 07

319K ? to jakis straaaaaaaaasznie maly ten slownik :)



ja wolabym slownik ktory np zawiera 10tys slow - tych wazniejszych;)

podziwiam tych ktorzy skanuja caly slownik.......jak potem przeanalizowac wyniki...tyle wolnych domen sie pojawia...ze az sie nie chce na to patrzec;)

mysle ze lepszym sposobem jest budowanie slownika na podstawie nazw domen zarejestrowanych (spadajacych) i sprawdzenie czy dana fraza jest w slowniku.....wtedy powstaje mini slownik z najczesciej uzywanymi slowami

http://www.monitoringdomen.pl - blog o domenach

http://allegro.pl/li...php?us_id=20909   aukcje z narzędziami dla domainerów

http://allegro.pl/sh...item=5664408595 - Lista wolnych domen 3literowych (ponad 1300szt)


#35
FlashT

FlashT

    Nie lubi domen

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 948 postów
  • Rejestracja: 19-July 07

ja wolabym slownik ktory np zawiera 10tys slow - tych wazniejszych;)

podziwiam tych ktorzy skanuja caly slownik.......jak potem przeanalizowac wyniki...tyle wolnych domen sie pojawia...ze az sie nie chce na to patrzec;)

mysle ze lepszym sposobem jest budowanie slownika na podstawie nazw domen zarejestrowanych (spadajacych) i sprawdzenie czy dana fraza jest w slowniku.....wtedy powstaje mini slownik z najczesciej uzywanymi slowami


Nie wydaje mi sie zeby ten slownik sluzyl do wynajdowania nowych nazw... :/ Ale nie wiem, ja podchodze do domeniarstwa od dupy strony :) Moj slownik zajmuje 15MB

Użytkownik FlashT edytował ten post 17 May 2008 - 11:50

Nie zgadzam sie!!!

#36
kulas

kulas

    Generalny Dyrektor Domen Krajowych .. i A

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2705 postów
  • Rejestracja: 29-December 06

Nie wydaje mi sie zeby ten slownik sluzyl do wynajdowania nowych nazw... :/ Ale nie wiem, ja podchodze do domeniarstwa od dupy strony :) Moj slownik zajmuje 15MB

Chyba w BMP :) Podzielisz się?

#37
Feniks

Feniks

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów
  • Rejestracja: 13-June 08
Hmm... Znowu problemy z plikiem, tym razem "zPLyzowanym". Sprawdzę skrypt pythona skoro działa, bo plik wyrzuca mi:

[/home/.../Pulpit/polish_pl.zip]
End-of-central-directory signature not found. Either this file is not
a zipfile, or it constitutes one disk of a multi-part archive. In the
latter case the central directory and zipfile comment will be found on
the last disk(s) of this archive.
zipinfo: cannot find zipfile directory in one of /home/.../Pulpit/polish_pl.zip or
/home/.../Pulpit/polish_pl.zip.zip, and cannot find /home/.../Pulpit/polish_pl.zip.ZIP, period.

#38
igogel

igogel

    Dyskutant

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 309 postów
  • Rejestracja: 28-February 08
zawsze mozecie koncowki dropseekiem dodac

#39
heden.pl

heden.pl

    kolekcjoner

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4200 postów
  • Rejestracja: 10-April 08
Niestety u mnie cały czas nie mogę otworzyć pliku. W kółko mi wyskakuje, że archiwum uszkodzone :o

#40
Domain

Domain

    .com-fu fighter

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 860 postów
  • Rejestracja: 11-August 06
@Heden, tutaj masz ten sam słownik w postaci nieskompresowanej:
http://lisu.biz/Polish.txt





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych