Skocz do zawartości

Problematyczne wydanie kodu authinfo...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
151 odpowiedzi w tym temacie

#1
CzarnyElo

CzarnyElo

    Uzależniony

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 256 postów
  • Rejestracja: 13-października 09

Przed chwilą przy próbie pobrania kodu authinfo w AZ.pl otrzymałem następujący komunikat:

 

Prosimy oczekiwać na kontakt z naszym pracownikiem w celu wydania kodu authinfo.
Maksymalny czas oczekiwania to 24 godziny w dni robocze

Nasz pracownik skontaktuje się z Tobą w celu jego wydania w ciągu 24h.

Procedura ta ma na celu zwiększenie bezpieczeństwa twojej domeny, gdyż posiadając kod authinfo można łatwo dokonać transferu lub dokonać zmiany danych Abonenta domeny.
Dla nas priorytetem jest bezpieczeństwo Twoich usług.

Prosimy o oczekiwanie na kontakt telefoniczny lub mailowy.

 

Też tak macie? To są chyba jakieś jaja?



Ekspert

Ekspert
  • Advert
  • Rejestracja: --

#2
zabaco

zabaco

    Uzależniony

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 668 postów
  • Rejestracja: 03-lipca 11
  • Lokalizacja:OP

Przed chwilą przy próbie pobrania kodu authinfo w AZ.pl otrzymałem następujący komunikat:

 

 

Też tak macie? To są chyba jakieś jaja?

O lol. A jak nie posiadam telefonu ? to korespondencje listowną z AZ mam wymieniać ?

Wielki krok w tył.

 

Edit:

W końcu każdy rejestrator przygotował jakąś niespodziankę na wakacje ! ;)


Użytkownik zabaco edytował ten post 09 lipca 2013 - 16:05


#3
master17

master17

    Dyskutant

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 409 postów
  • Rejestracja: 07-października 11

Ja w AZ wytransferowywałem domeny PL - ostatnio z miesiąc temu - musiałem podać KOD otrzymany SMS-em.



#4
umberto

umberto

    .za.je.bi.sc.ie(tm)

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6 992 postów
  • Rejestracja: 03-stycznia 08

Przed chwilą przy próbie pobrania kodu authinfo w AZ.pl otrzymałem następujący komunikat:

 

 

Też tak macie? To są chyba jakieś jaja?

Czy możesz podać, czy domeny rejestrowałeś w którejś z promocji? Przede wszystkim, jakich domen to dotyczy: .pl, gTLDs? Innych?

Jeśli tak, to w której?

Z tego co wiem, to nie powinno być problemu.

MOże nie masz zweryfikowanego numeru tel., na który przychodzi kod sms, żeby po jego wpisaniu na stronie zobaczyć kod auth_info?

Masz podany w panelu i zweryfikowany nr tel.?

Mógłbyś odpowiedzieć na te pytania?

 

Ja mam nr. tel. podany w panelu, na który zawsze przychodzi sms i dzięki temu mogę zobaczyć kod auth_info. Obecnie dla żadnych promocji nie ma warunku przedłużenia domeny na następny rok, a ostatnie transfery .pl robiłem do AM bez problemów w dziesiątkach sztuk.



#5
zabaco

zabaco

    Uzależniony

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 668 postów
  • Rejestracja: 03-lipca 11
  • Lokalizacja:OP

Czy możesz podać, czy domeny rejestrowałeś w którejś z promocji? Przede wszystkim, jakich domen to dotyczy: .pl, gTLDs? Innych?

Jeśli tak, to w której?

Z tego co wiem, to nie powinno być problemu.

MOże nie masz zweryfikowanego numeru tel., na który przychodzi kod sms, żeby po jego wpisaniu na stronie zobaczyć kod auth_info?

Masz podany w panelu i zweryfikowany nr tel.?

Mógłbyś odpowiedzieć na te pytania?

 

Ja mam nr. tel. podany w panelu, na który zawsze przychodzi sms i dzięki temu mogę zobaczyć kod auth_info. Obecnie dla żadnych promocji nie ma warunku przedłużenia domeny na następny rok, a ostatnie transfery .pl robiłem do AM bez problemów w dziesiątkach sztuk.

To zwykła taktyczna zagrywka, żeby zniechęcić klientów do wytransferowania domen...

Ja sprawdzałem .pl, nr tel mam potwierdzony. Domenę rejestrowałem z tego co pamiętam bez promocji.



#6
apze

apze

    Uzależniony

  • Administrator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 340 postów
  • Rejestracja: 01-listopada 06

Ja potwierdzam hasłem SMS i kod dla domeny .pl jest u mnie. Przed chwilą sprawdziłem.



#7
CzarnyElo

CzarnyElo

    Uzależniony

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 256 postów
  • Rejestracja: 13-października 09

Problem dotyczy domen .pl złapanych dla mnie przez AZ 10-15 dni temu. Żadne rejestracje, żadne promocje. Mam podany i zweryfikowany numer telefonu. Zawsze miałem tak jak Wy, czyli potwierdzenie kodem z sms i po sprawie. Dzisiaj taka niespodzianka. Ja wszystko złapane w AZ od razu jak tylko mogę, czyli po 10 dniach transferuję. Może osiągnąłem jakiś magiczny limit transferów, że AZ otoczyło mnie specjalną opieką i 100% bezpieczeństwem moich domen? Teraz każdą operację będę musiał potwierdzać telefonicznie z konsultantem. I to wszystko za darmo!


Użytkownik CzarnyElo edytował ten post 09 lipca 2013 - 18:50


#8
umberto

umberto

    .za.je.bi.sc.ie(tm)

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6 992 postów
  • Rejestracja: 03-stycznia 08

Od kiedy Az jest wehikułem do wyprowadzania domen - tania rejestracja w promocji, (np. dziś do północy za 5 domen wychodzi po 5 zł/szt.) - po 5 dniach auth_info  :D  , to może teraz bardziej troszczą się o swoich klientów.



#9
itithebest

itithebest

    Dyskutant

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 274 postów
  • Rejestracja: 25-lutego 12
  • Lokalizacja:BTM

Masakra, dzisiaj rano też próbowałem pobrać authinfo a tu taka niemiła niespodzianka (zawsze była krótka piłka: sms, kod i po sprawie). 



#10
Icebreaker

Icebreaker

    Uzależniony

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 929 postów
  • Rejestracja: 09-października 10

przy 1 domenie jest kod sms.

Dzisiaj również chciałem pobrać kody kilku domen, i też muszę czekać prawdopodobnie na telefon suportu.

 

Już pomijam te kilka sms które mi przychodzą z róznych numerów jak domena wygasa ( a nie chcę jej przedłużać ) 


tajnikiMarketingu.pl blog SEO, Marketing ;

 


#11
Icebreaker

Icebreaker

    Uzależniony

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 929 postów
  • Rejestracja: 09-października 10

już nie mogę edytować. Ale właśnie dzwoniła smutna Pani z obsługi AZ. 

Podobno można wyłączyć wszystkie powiadomienia smsowe w panelu ( niestety wzmianki o powiadomieniach telefonicznych - przy wydawaniu kodów dla domen nie znalazłem ) jakby ktoś natrafił na to prosze o info


tajnikiMarketingu.pl blog SEO, Marketing ;

 


#12
alpine5

alpine5

    TargiDomen.pl

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4 156 postów
  • Rejestracja: 12-maja 09

Czy doczekaliście się telefonu lub maila od az.pl, aby uzyskać w końcu kod authinfo dla domeny ?

Ja próbowałem wytransferować domenę w czwartek wieczorem, pojawił mi się ten piękny komunikat o bezpieczeństwie i do dziś nikt z az.pl w żaden sposób się ze mną nie skontaktował  :angry:

 

Sebastian

alpine5



#13
zabaco

zabaco

    Uzależniony

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 668 postów
  • Rejestracja: 03-lipca 11
  • Lokalizacja:OP

Czy doczekaliście się telefonu lub maila od az.pl, aby uzyskać w końcu kod authinfo dla domeny ?

Ja próbowałem wytransferować domenę w czwartek wieczorem, pojawił mi się ten piękny komunikat o bezpieczeństwie i do dziś nikt z az.pl w żaden sposób się ze mną nie skontaktował  :angry:

 

Sebastian

alpine5

Ja zgłosiłem w środę i w czwartek AZ nękał mnie telefonami przez pół dnia bo nie mogłem odebrać, jak już odebrałem to konsultantka mi powiedziała, że zawsze będą próbowali kilka razy się skontaktować, a jeśli to nie pomoże to wtedy wyślą kod na @.

 

 

Ja potwierdzam hasłem SMS i kod dla domeny .pl jest u mnie. Przed chwilą sprawdziłem.

A ponoć to nie możliwe - tak mi na infolinii powiedzieli ;)


Użytkownik zabaco edytował ten post 13 lipca 2013 - 14:31


#14
umberto

umberto

    .za.je.bi.sc.ie(tm)

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6 992 postów
  • Rejestracja: 03-stycznia 08

Ja w PN lub WT znów parę domen wyprowadzę na spacer od AZ.pl i ciekawe czy też będą problemy jak te powyżej. Chyba będę najpierw musiał podładować mój drugi telefon (na kartę) :D



#15
bdudzik

bdudzik

    Maniak

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 753 postów
  • Rejestracja: 16-września 09

Czy doczekaliście się telefonu lub maila od az.pl, aby uzyskać w końcu kod authinfo dla domeny ?
Ja próbowałem wytransferować domenę w czwartek wieczorem, pojawił mi się ten piękny komunikat o bezpieczeństwie i do dziś nikt z az.pl w żaden sposób się ze mną nie skontaktował  :angry:

 

Wg informacji z komunikatu:

 

Maksymalny czas oczekiwania to 24 godziny w dni robocze


Aukcja od 1 zł:  MOSCHINO .pl   <--- zapraszam

 

Pozdrawiam


#16
tomon

tomon

    Maniak

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 686 postów
  • Rejestracja: 22-stycznia 10

właśnie miałem tworzyc temat o co chodzi z tym kontaktem z ich strony w ciagu 24h - ale że powstał to się podziele doświadczeniem które mnie rówiez spotkało.

Domena przechwycona , dzisiaj dostaje komunikat ze została zarejestrowana i takie jaja z tym kodem :/ .  



#17
umberto

umberto

    .za.je.bi.sc.ie(tm)

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6 992 postów
  • Rejestracja: 03-stycznia 08

Normalnie jak w PRL-u, gdzie trzeba było dokładnie tłumaczyć wyjazd zagraniczny. Tutaj to samo: a po co mi kod auth_info?



#18
rok1978

rok1978

    Buyer

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 816 postów
  • Rejestracja: 20-grudnia 06
  • Lokalizacja:Nowy Dwór

mam tam trochę domen i tak sobie myślę, że gdyby codziennie wytransferowywać jedną to może odechciałoby im się dzwonić ;-)



#19
tomon

tomon

    Maniak

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 686 postów
  • Rejestracja: 22-stycznia 10

24 godziny mija a ja dalej bez kodu : /



#20
lukas22333

lukas22333

    Dyskutant

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 352 postów
  • Rejestracja: 14-grudnia 07

Zgłoś to do NASK.







Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych