Jump to content

IDN do malyksiaze.pl  

17 members have voted

1. 1. IDN do malyksiaze.pl to:

• małyksiążę.pl
      7
    • małyksiąże.pl
      10

Recommended Posts

Posted

malyksiaze.pl

Mam sobie taką domenę: malyksiaze.pl. Mam też odpowiednik IDN tej domeny.

Natomiast widzę, że niesłabnącą popularnością cieszy się błędna wersja (literówka?) IDN-am różniąca się ostatnią literą. Ostatnio nawet doczekała się opcji. W związku z tym mam do Was prośbę o wypełnienie ankiety i wskazanie, która wersja IDN-a jest wg Was prawidłowa. Proszę o opinie "na czuja", bez sprawdzania, słownika, whois itd. Nie będzie ocen. ;-)

Zastanawiam się po prostu, czy perspektywicznie jest sens zainteresować się tą "alternatywną" wersją IDN, gdybym np. planował postawić serwis czy coś. Z góry dzięki!

Posted

Ha! Trafiony! :D

Zainteresować się na pewno warto, głównie ze względu na ruch. Zajrzyj do Trendów Google - literówka jest najczęściej wyszukiwanym wariantem tego hasła. Mając więc taką domenę nie widzę przeciwwskazań, aby zafundować jej przekierowanie 301 na prawidłową frazę.

Swoją drogą sam też mam takie perełki. Przykład - rigipsy.pl. Nie wiem jak w tym wypadku literówka regipsy.pl wygląda pod względem ruchu, ale na mojej, poprawnej, cisza i pustki.

Posted

Dzięki za głosy, wyniki wyraźnie wskazują, że warto zabezpieczyć obie wersje IDN-a. Poczekam aż za rok literówka znów spadnie. ;-)

Posted (edited)

Miałem kiedyś tę literówkę, gdybym się zastanowił to wskazałbym prawidłową wersję lecz intuicyjnie dodałem do przechwycenia błędną wersję i przez pewien czas nie miałem świadomości że to literówka, zdecydowanie warto zabezpieczyć komplet. Prócz tego domena bardzo ciekawa.

Edited by Pan_Grzegorz