Jump to content

Poszukuję kogoś z niemieckim kontem bankowym :)

Recommended Posts

Posted

Witam,

Poszukuję osoby która posiada konto w niemieckim banku i mogłaby zrobić przelew na kwotę 4 euro.

Wcześniej oczywiście wpłacę wyżej wspomnianą kwotę + prowizja banku + nagroda :( na polskie konto lub paypal.

Ewentualnie może znacie jakiś tani sposób jak dokonać takiej płatności z Polski?

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Posted
Prowizja za przelew z .pl to około 25 zł. :(

Ja pomyślałem o tym zawczasu i dlatego nie biorę udziału w aukcjach, gdzie wymogiem jest wysyłanie pieniędzy za granicę. ;-)

Mój były bank chciał za to 50 zł, a mój obecny bank w ogóle nie oferuje takich przelewów.

Posted

To właśnie Michał czeka na 4 euro :(

Tak sobie pomyślałem że to wcale nie musi być niemieckie konto. Może być z USA, UK lub innych państw gdzie przelewy międzynarodowe są dość tanie (ponoć z Hiszpanii przelew kosztuje 1e).

Posted

Z USA na pewno nie, wire transfer to około 30$. Z jakiegoś kraju starej Unii najlepiej (przelewy w obrębie Unii muszą kosztować tyle samo co krajowe).

Tak jak pisałem, w PKO BP pobierają tylko 8 zł, taniej nie znalazłem nigdzie.

Posted
Jak masz bank typu bgż lub jakieś ING albo pekao są nie daj boże to masz takie opłaty. Nie wiem czemu ludzie trzymają w takich bankach swoje pieniądze skoro jest taki wybór?

to moze nas oświeć jaki to bank ma tanie przelewy zagraniczne :(