Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam 3 domeny globalne w az.pl . Jedna ma wiecej niz rok, wiec kod authinfo powinni wydać za darmo bez problemów . Kolejne dwie domeny w tym roku beda pierwszy raz przedluzane. W az przedluzenie 50 zl netto wiec razem ponad 180 zł brutto. Jednak z tego co wiem w nazwa.pl przy transferze do nich place tyle co za nowa domene czyli 90 gr jednak warunek jest taki jak w az - trzeba przelduzyc domene za rok na kolejny rok :(. Z tego co sie orietuje, az wyda mi kod authinfo do domen, ktore nie zostlay jeszcze u nich przedluzone pod warunkiem, ze doplace 35 zl za kazda domene z osobna, zeby zwrocic im brakująca sume czyli krotko mowiac wyjdzie na to ze kupilem domene bez promocji. I teraz jak przeniose 3 domeny do nazwy to zaplace za to 3 zł + 70 zł za wydanie kodow authinfo do domen, ktorych nie przedluzylem w AZ. Wyjdzie wiec na to, ze bede mial domeny przedluzone na kolejny rok placac ponad 2x mniej niz bym zaplacil za normalne przedluzenie w AZ. Dodam, ze w nazwie odnowienie rowniez kosztuje 50 zl wiec cena taka sama co w AZ. Czy wg. Was to dobre rozwiazanie? :) Moze znadzie jakies inne wałki na obnizenie ceny za odnowienie? :)