Jump to content

naszaklasa.pl -zmieniła abonenta

Recommended Posts

Posted

to pytanie zapewne do byłego abonenta, ale czy wie ktoś w jaki sposób www.naszaklasa.pl zmieniła właściciela?

Sprzedaż, polubownie oddanie domeny czy... drogą sądową...?

myślę że to może być dość istotne info dla wielu...

Posted

A czemu az.pl po wpisaniu naszaklasa.pl nie zawiera linku "wiecej informacji"?

Czasami tak sprawdzam whois i zauwazylem ze dla wielu domen az.pl zachowuje sie inaczej.

Posted
to pytanie zapewne do byłego abonenta, ale czy wie ktoś w jaki sposób www.naszaklasa.pl zmieniła właściciela?

A zmieniła?

Posted
z tego wynika że chyba nie :blink:, pytanie na jakiej zasadzie odbywa sie to przekierowanie...

Nie ma przekierowania, jest ramka.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Frameset//EN"

"http://www.w3.org/TR/REC-html40/frameset.dtd">

<html>

<head>

<title>naszaklasa.pl</title>

</head>

<frameset>

<frame name="strona" src="http://www.nasza-klasa.pl" frameborder="0" />

<noframes>

<body>

<div>

Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek.<br>

Przejdź na adres: <a href="http://www.nasza-klasa.pl">http://www.nasza-klasa.pl</a>

<hr>

<h6>www.nazwa.pl</h6>

</div>

</body>

</noframes>

</frameset>

</html>

:-P

Posted

W sumie dobrze zrobili że nie dali domeny na parking - pewnie wtedy nasza-klasa odebrałaby domenę tworząc histerie jacy to źli przestępcy wykorzystują markę nasza-klasa do zarabiania milionów na parkingu :blink:

Posted

Gadałem z gościem chciał 2 grosze od wejścia- facet ma firmę zarbia pewnie ze 100 tys + miesięcznie i ma w d*** to a ma jedną perełkę- nie zna się na parkowaniu albo coś kombinuje- jak nasza klasa wydzierżawiła to dobrze - jak kupiła za 1 milion bo warta ponoć 100 milionów to co to jest dla nich ..heheh ;-)

Posted
W sumie dobrze zrobili że nie dali domeny na parking - pewnie wtedy nasza-klasa odebrałaby domenę tworząc histerie jacy to źli przestępcy wykorzystują markę nasza-klasa do zarabiania milionów na parkingu :blink:

Nie wiem czy mogliby coś zrobić jeżeli naszaklasa.pl była zarejestrowana kilka lat wcześniej niz nasza-klasa.pl

Posted

jedyną możliwością jest odkupienie tej domeny,

Nasza-Klasa.pl jest znakiem towarowym i jest chroniony klasami nicejskimi i klasyfikacją wiedeńską.

Widaćże chłopaki sie zabezpieczyły i chwała im za to.

Sama nazwa jest descriptive czyli jest za ogólna aby podlegała pod TM ale oni zrobi cały adres razem z .pl

To było sprytne posunięcie ponieważ własciciel naszaklasa.pl nie może zrobić takiego samego serwisu a więc ta domena nie jest wiele warta.

Jedynym wyjsciem było by postawienie sklepu z przyborami szkolnymi ale tu z kolei to nie ta grupa użytkowników.

Ciekaw jestem na jakich zasadach ta domena została przekierowana i czy Nasza-Klasa.pl odkupiła domenączy tylko traffic, albo może przejeła tą domenęw ramach interwencji prawnej?

bardzo ciekawe

Guest Michal
Posted
jedyną możliwością jest odkupienie tej domeny,

Nasza-Klasa.pl jest znakiem towarowym i jest chroniony klasami nicejskimi i klasyfikacją wiedeńską.

Widaćże chłopaki sie zabezpieczyły i chwała im za to.

Sama nazwa jest descriptive czyli jest za ogólna aby podlegała pod TM ale oni zrobi cały adres razem z .pl

To było sprytne posunięcie ponieważ własciciel naszaklasa.pl nie może zrobić takiego samego serwisu a więc ta domena nie jest wiele warta.

Jedynym wyjsciem było by postawienie sklepu z przyborami szkolnymi ale tu z kolei to nie ta grupa użytkowników.

Ciekaw jestem na jakich zasadach ta domena została przekierowana i czy Nasza-Klasa.pl odkupiła domenączy tylko traffic, albo może przejeła tą domenęw ramach interwencji prawnej?

bardzo ciekawe

Raczej maja przez to tylko "prawo" na nasza-klasapl.pl, a nie nasza-klasa.pl. W końcu rejestruje się samą nazwe.

Michał

Posted

no akurat nie ;)

właśnie przebrnąłem z moim adwokatem przez podobny przypadek i wyjaśnili mi sprawę następująco...

mozna zarejestrowaćdomenęjako znak towarowy ale tylko w przypadku jak jest to domena określająca serwis internetowy. Nie sąnatomiast chronione produkty lub nazwy ogólne które nie sąbesposrednio połaczone lub nie są reklamowane z końcówką .pl lub innymi

czyli prostymi słowy...jeżeli jest biznes który reklamuje się w mediach mojbiznes.pl to jest podstawa do nadania znaku towarowego przy czym musi być to serwis (internetowy) a nie sprzedaż produktów

przykład:

AMAZON.com jest znakiem towarowym bo oferuje serwis online i jest reklamowany jako AMAZON.com a nie AMAZON