Jump to content

Problem ze zmianą DNS - błąd połączenia z systemem NASK

Recommended Posts

Posted

Hej,

próbowałem zmienić DNS, z sedoparking na aftermarket dla jednej z moich domen, okazało się to jednak niemożliwe, pojawia się komunikat z załącznika. ( zamazałem odwołujący się adres IP)

Ktoś wie dlaczego i jak to można naprawić ??

Pozdrawiam

Mr.Nice

post-15602-0-95356900-1411898266_thumb.png

Posted (edited)

Słuchajcie, jeszcze jedna niepokojąca rzecz, którą zauważyłem... Jest to domena z przechwytu w AM, udało mi się przechwycić domenę, mam ją w panelu AM, domena od razu została przeze mnie opłacona, natomiast predefiniowany DNS, ustawiony jest na Sedo , a ja z kolei nie widzę tej domeny w panelu Sedo.

W danych whois AM, jako registrat widnieje osoba z USA, zamiast Michaua.

Domaka LLC
16192 Coastal Highway
DE 19958 Lewes, USA
tel: +01.3607171507
email: info@domaka.com

Ktoś się kiedyś spotkał z takim przypadkiem?? 23.09 dokonałem wszelkich formalności i od tego dnia jest domeną zarejestrowaną w moim panelu AM.

Ciekawostka: http://www.aftermarket.pl/rules_registration.htm

Rejestracja domen

Poprzez złożenie zlecenia rejestracji, nabycia, transferu lub przechwycenia domeny, użytkownicy serwisu wyrażają zgodę na rejestrację i utrzymywanie swoich domen poprzez jedną z następujących firm:

• Michau Enterprises, Limited
  • EuroDNS SA
  • KeySystems GmBH
  • InternetX GmBH
  • First Dropcatchers, LLC
  • Second Dropcatchers, LLC
  • Third Dropcatchers, LLC
  • Fourth Dropcatchers, LLC
  • Fifth Dropcatchers, LLC
  • Sixth Dropcatchers, LLC
  • Seventh Dropacatchers, LLC
  • Eighth Dropcatchers, LLC
  • Ninth Dropcatchers, LLC
  • Domaka, LLC

Co mam w tej sytuacji zrobić? Rozumiem, że z tego wynika, że zarówno AM jak i Domaka przechwyciło domenę? W jaki sposób mogę ubiegać się o swoje prawa do domeny ??

Edited by Mr.Nice
  • 2 weeks later...
Posted

Proszę o przesłanie zgłoszenia do supportu z nazwą domeny. To, że domenę przechwycił jeden z naszych serwisów współpracujących jest normalne; natomiast wyjaśnimy problem ze zmianą DNS.

Bardzo dziękuję za szybkie, skuteczne i profesjonalne podejście, jak również niemal natychmiastowe usunięcie usterki.

Pozdrawiam