Jump to content

Recommended Posts

Posted

Męczy mnie takie filozoficzne pytanie, my mamy opcje a inni nie.

Czy poza pl ktoś jeszcze ma opcje ?

Osobiscie bardzo mi się opcje podobają, ale patrząc neutralnie powinniśmy się czuć jako super uber wyróżnieni, czy mamy pecha ?

Dlaczego akurat my z biednej Polski jesteśmy tak "wyróżnieni" ?

Posted

nie tylko my mamy opcje :)

A kto według ciebie jeszcze je ma? pochwal się wiedzą, może zapdejtuję swoją. Nie słyszałem o żadnym innym kraju. Backorder, jesli to masz na myśli, to nie opcje.

Posted

A kto według ciebie jeszcze je ma? pochwal się wiedzą, może zapdejtuję swoją. Nie słyszałem o żadnym innym kraju. Backorder, jesli to masz na myśli, to nie opcje.

Właśnie backorder miałem na myśli.

Posted

Rezerwacja domeny "z poziomu Rejestru" końcówki, za dodatkową opłatą - coś takiego istnieje również w domenach .CO, pisałem już tu na forum

Podczas wygasania domeny .co jest takie okienko 4-dniowe, w którym można dokonać rezerwacji na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy/fcfs"

Hexonet.com to oferuje po prostu jako "Backorder", tylko trzeba mieć uzupełnione saldo i zamówić to w panelu..

Po listę aktualnych partnerów oferujących rezerwacje, należy zapukać do .CO

Przykład zmiany we whois.co podczas wygasania

Domain Registration Date: Tue Jul 20 18:21:43 GMT 2010
Domain Expiration Date: Tue Jul 19 23:59:59 GMT 2011
Domain Last Updated Date: Tue Aug 30 09:32:43 GMT 2011
Reservation Eligibility Start Date: Wed Sep 14 17:00:00 GMT 2011
Reservation Placed: No
Reservation Eligibility End Date: Sun Sep 18 17:00:00 GMT 2011
  • Like 1
Posted

Dlaczego więc tylko my jesteśmy narodem wybranym, lub królikami doświadczalnymi - jak kto woli ?

Jak to rozumieć ?

Jeżeli nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze ;)

Posted

Jeżeli nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze ;)

Dokładnie tak - mamy NASK, który wydaje się bardziej dbać o własny budżet niż o promocje "własnych" domen. A na tym da się zarobić.