Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co myślicie o domenach z końcówką .eu, zwane przez niektórych pomiotem i klęską Tuska :)

W momencie wejścia w obieg, wiele osób twierdziło, że jest to absolutna porażka, jak oceniacie sytuację teraz po powiedzmy "wdrożeniu" w życie.

Osoby które nabyły generyki, mogą się cieszyć, czy raczej powodów do szczęścia nie ma?

Posted

Dla niedomainerów to bardzo dobry wybór - wiele nazw wolnych, korzystnie cenowo na tle niektórych ccTLDs (w tym .pl), dłuższy okres ochronny dla "zapominalskich", bardzo dobre zaplecze prawne i arbitrażowe.

O domenach .eu było już wiele razy tu na forum - poszukaj w archiwum.

Faktem jest, że mimo wielu głosów krytyki końcówka trzyma się bardzo mocno i jest jedną z liczących się w Europie.

• Like 2
Posted

.pl zawsze będzie numerem 1 w polsce. zarówno pozycjonowanie jest łatwiejsze, ruch type-in i prestiż.

domeny .eu tylko w ostateczności, takie jest moje zdanie

Posted

W mojej krótkiej historii domainingu udało mi się sprzedać kilka .eu za łączną kwotę niskiego xxxx. Dodatkowo miałem kilka ofert, które odrzuciłem bo były to zbyt niskie kwoty. W ogólnym moim bilansie (np. porównując domeny .pl) jest to wynik bardzo słaby.

Nie mniej jednak uważam, że niska cena odnowień domen .eu jest dobrą alternatywą do dłuższego potrzymania dobrych adresów a sądzę, że niekiedy można dobrze trafić na KK. W ogólnej mojej ocenie domeny .eu to taka trójka w skali szkolnej.

Posted

Moim zdaniem ludzie w Polsce niezwiązani z domenami wiedzą o istnieniu głównie .pl i jeszcze .com.pl reszta schodzi na dalszy plan. Z drugiej strony osoby nieinteresujące się domenami raczej nie mogą być wyznacznikiem cen domen (.pl ; .com.pl ; .eu. .com ) bo z reguły kwoty większe niż koszt rejestracji budzą w nich oburzenie.