Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, mam następujące pytanie - co dzieje się z domeną o nast. statusie: usunięta z kolejki. Utworzona: 2014.10.01, ostatnia modyfikacja: ta sama data, wygaśnięcie: 2014.10.20. Byłem już kiedyś właścicielem tej domeny, ale ponad rok temu nie opłaciłem jej tym samym nie przedłużając. Chciałbym ponownie ją przejąć, cóż zatem powinienem zrobić, czekać do 20 paź i zarejestrować od nowa?

Pozdrawiam i dziękuję.

Edited by adammo_t
Posted

Dodaj ją do przechwycenia i odczekaj kilka minut. Potem opłać i ciesz się nabytą domenę. Ewentualnie poczekaj (ryzykowne) i zarejestruj 20 października.

Posted (edited)

Dodaj ją do przechwycenia i odczekaj kilka minut. Potem opłać i ciesz się nabytą domenę. Ewentualnie poczekaj (ryzykowne) i zarejestruj 20 października.

@vul dlaczego ryzykowne? Zostanie zwolniona 20 paź?

Edited by adammo_t
Posted

Dlatego, że ktoś może Ci tę domenę zarezerwować lub zarejestrować. Więc każdy dzień więcej obarczony jest jakimś % ryzyka.

Jeżeli bardzo Ci zależy na tej domenie to po prostu zaklep sobie ją teraz jeżeli masz taką możliwość.

Posted (edited)

Dlatego, że ktoś może Ci tę domenę zarezerwować lub zarejestrować. Więc każdy dzień więcej obarczony jest jakimś % ryzyka.

Jeżeli bardzo Ci zależy na tej domenie to po prostu zaklep sobie ją teraz jeżeli masz taką możliwość.

Czy z dniem 20 zostanie ona zwolniona analizując te dane, które przedstawiłem? Nie martwię się raczej o jej rejestrację przez osobę fizyczną, ale raczej jakiegoś serwisu automatycznego blokującego od tak zwalniające się domeny. Brak mi wiedzy w temacie, dlatego prosze o pomoc.

Edited by adammo_t
Posted

Tak. Analizując Twoje dane, które wypisałeś to z tym dniem domena zostanie zwolniona i możliwa będzie jej ponowna rejestracja.

Natomiast dobrze napisałeś o lękach, które są związane z "czymś" automatycznym ;)

Posted (edited)

a co jeśli to coś znowu ją przejmie? Bo jeżeli utworzona została 20 dni temu i już wygasa, to to jest chyba jakiś okres bezpłatny, na który taki AfterMarket bukuje, tak? I teraz albo może być zainteresowany nadal, albo nie, dobrze rozumiem?

Edited by adammo_t
Posted

Jeżeli domena wygasa po rezerwacji możesz ją zarejestrować. Nie musisz czekać do jutra.

Luke co masz na myśli? Domena jest cały czas niedostępna do rejestracji.