Jump to content

kolarzowka.pl kolarzówka.pl rowerwyscigowy.pl

Recommended Posts

Posted

kolarzowka.pl

kolarzówka.pl

rowerwyscigowy.pl

Dawno nie dawałem nic do wyceny. Dziś w moje ręce trafił taki oto komplet:

kolarzowka.pl+ IDN

rowerwyscigowy.pl

Co myślicie o domenach ?

Posted

Szkoda że, w liczbie pojedynczej. Chociaż nie jest wcale zła.

Nie znam obecnego rynku, więc nawet nie próbuje strzelać "ile za nią" .

Tak tylko piszę w tym temacie, bo mi się wspomnienia włączyły, ponieważ kiedyś chciałem mieć kolarzówkę a musiałem jeździć Pelikanem :P

(dokładnie takim)

Posted

kolarzowka.pl, oczywiście domena kolekcjonerska...

Komercyjnie...? (1)Np na spec-dywizjon sklepu rowerowego, gałąź retailerska...

(2) Zainteresowanie kolarstwem szosowym w PL rośnie. Dobór kolarzówki "idealnej" ma możliwość dzisiaj jedynie profesjonalny Team kolarski, mający dostęp do tunelu aerodynamicznego. Geometria ramy/ram to kluczowa sprawa. Gdyby ktoś otworzył taki Tunel, ale Komercyjny, mógłby spraszać do siebie wszystkich amatorów kolarstwa, jacy istnieją... O ile prof-teamy robią ramę na zamówienie, o tyle szarak z ulicy mógłby nieco "precyzyjniej" dobrać rozmiar ramy. A jest się nad czym zastanawiać, bo standard to dzisiaj minimum 5 rozmiarów ramy w kolarzówce, nie mówiąc już o takiej czy siakiej geometrii...

(3) W Polsce mocno penetrowany jest rynek tzw. best-produktów w kategorii Cena/jakość roweru i komponentów. Problem polega na tym, że nie konkuruje na nim wcale tak dużo podmiotów jak się może wydawać. Jeśli chodzi o kolarzówki to konkurencją dla polskich produktów od kilku lat są marki Canyon oraz Boardman. Nie wiem jak Canyon, ale Boardman robi ciekawe kolarzowki (carbon+105) już za 3500-4000, a jednocześnie ma w ofercie modele za 30K. Problem polega na tym, że dotychczas ciężko było zakupić którąś z tych marek w PL, polecam wiggle siou.uk, a jeszcze ważniejsza jest gwarancja i jej realizacja w PL, zwłaszcza w przypadku droższych produktów. Mógłby ktoś "w końcu" ściągnąć te marki na stałe do Polski, rąbnąć swój biznes o przedstawicielstwo wyłączne, przecież to czysta kasa... :)

Ciekawostka... Niby pie*dolą, że nie ma inflacji, a właśnie na rowerach widać, że jest.

Z roku na rok, za tą samą kasę dostajesz coraz większy badziew :( Wydaje mi się, że to wina odwiecznego duopolu na rynku jakościowych komponentów SACHS/SRAM - Shimano.

Też nie umiera rynek wtórny kolarzówek i podzespołów.

Wyceniam na min 3XXX, mając na uwadze coraz większą aktywność fizyczną ludu na horyzoncie. Poniżej tej kasy w ogóle bym się nie zastanawiał. Rower nie umrze.. Polszczyzna także...

rowerwyscigowy.pl ? Myślę, że nadzieje na zainteresowanie należy pokładać w Duathlonie i Triathlonie. Klasycznym i Przełajowym. To coraz modniejszy sport. Mówi się... "ile można biegać". W końcu Ci się znudzi, a Kenijczyk i tak będzie pierwszy. Czas na coś ambitniejszego... wszechstronnego... Mieć rower to jedno, a przygotować pod daną trasę, odpowiednio nasmarować, dobrać ciśnienie, czy opony... Jeżeli ktoś ma kasę i marzenia, a brak mu tego "know-how" to nawet w amatorskim wyścigu może chcieć skorzystać z pomocy firmy przygotowującej rower do wyścigu i mieć "lepiej" niż inni...

W mojej prywatnej opinii miarą zainteresowania i ewentualnego sukcesu tej domeny będzie rozwój popularności 2 w/w dyscyplin...

# Bike.my