Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Czy domeny mobi można normalnie kupować w celach późniejszej odsprzedaży? Nie ma zadnych ograniczeń? Bo np. w przypadku biz są (można tylko pod swój biznes).

Pozdrawiam

Posted

Kto ci tych bajek z .biz naopowiadał?

PRzejrzałem kilka regulaminów rejestratorów plus poczytałem trochę w necie. To chyba jednak nie są bajki.

Posted

PRzejrzałem kilka regulaminów rejestratorów plus poczytałem trochę w necie. To chyba jednak nie są bajki.

Można prosić źródło? :)

• Like 1
Posted

Witam,

Czy domeny mobi można normalnie kupować w celach późniejszej odsprzedaży? Nie ma zadnych ograniczeń? Bo np. w przypadku biz są (można tylko pod swój biznes).

Pozdrawiam

Nie rozumiem jak będąc dwa lata na forum nie zauważasz (delikatnie mówiąc) "dziwności" w Twojej wypowiedzi. Wystarczy zobaczyć na giełdach czy są wystawione na sprzedaż domeny .biz lub sprawdzić archiwalne sprzedaże tychże rozszerzeń...

Przecież taką domenę możesz normalnie wystawić na sprzedaż. Jak ktoś kupi to co? Dostaniesz "od kogoś" karę lub pismo, że złamałeś jakiś tam regulamin?! :huh:

Posted

Nie rozumiem jak będąc dwa lata na forum nie zauważasz (delikatnie mówiąc) "dziwności" w Twojej wypowiedzi. Wystarczy zobaczyć na giełdach czy są wystawione na sprzedaż domeny .biz lub sprawdzić archiwalne sprzedaże tychże rozszerzeń...

Przecież taką domenę możesz normalnie wystawić na sprzedaż. Jak ktoś kupi to co? Dostaniesz "od kogoś" karę lub pismo, że złamałeś jakiś tam regulamin?! :huh:

Bardzo proszę,

Pierwsze lepsze

domeny .biz: w przypadku rejestracji ".biz" zastosowanie mają następujące warunki:

1. Ograniczenia .biz. Rejestracje w domenie poziomu najwyższego .biz muszą być wykorzystywane lub przeznaczone do wykorzystywania w celach bona fide biznesowych lub handlowych. Dla celów ograniczeń rejestracji .biz sformułowanie "bona fide biznesowych lub handlowych" będzie oznaczać wykorzystanie w dobrej wierze lub zamiar w dobrej wierze wykorzystania nazwy domeny lub dowolnej zawartości, oprogramowania, materiałów, grafiki i innych informacji tam umieszczonych w celu zezwolenia użytkownikom Internetu na dostęp do jednego lub więcej komputerów tzw. hostów poprzez DNS [internetowy system nazw domen]:
    1. w celu wymiany towarów, usług lub majątku dowolnego rodzaju;
    2. w normalnym trybie prowadzenia interesów; lub
    3. dla ułatwienia (i) wymiany towarów, usług, informacji lub majątku dowolnego rodzaju lub (ii) w normalnym trybie prowadzenia interesów. Więcej informacji na temat ograniczeń .biz znajduje się na: http://www.icann.org/tlds/agreements/biz/registry-agmt-appl-18apr01.htm.

https://home.pl/regulaminy/domenyglobalne

No ale ja pytałem o mobi. :)