Jump to content

Domena nie może byc zaparkowana.

Recommended Posts

Posted

Kupiłem domene na AM.
Dotarły emeile z wiadomością ze kupiłem / Transakcja Escrow zakonczona itd.
Przyszedł równiez email którego nigdy wczesniej nie widziałem :

Witaj!
Domena xxxxxx.pl, którą dodałeś do parkingu NameDrive w serwisie AfterMarket.pl, nie może być zaparkowana.
Serwis NameDrive zablokował domenę zgodnie z własnym regulaminem; powodem były wcześniejsze skargi reklamodawców.
Z pozdrowieniami,
zespół AfterMarket.pl

Domeny osobiście nie dodawałem do parkingu.
Jakie skutki powoduje to ze domena została zablokowana przez NameDrive ?

Posted

rozumiem ze tylko w NameDrive ? i że tylko nie mozna jej zaparkowac.

Zależy czy jest zablokowana przez NameDrive, czy przez "upstream providera", czyli w praktyce Google. Jeśli to drugie, to na sedo też jej raczej nie zaparkujesz, ale warto próbować. Spróbuj też w ParkingCrew, czasem da się coś wycisnąć z alternatywnych reklam, mam tak z jedną .com - zablokowana w google ale parę dolarów zarabia.

Posted

Ja miałem raz podobny przypadek, napisałem do Namedrive, że jestem nowym abonentem domeny z prośbą o umożliwienie dodania jej do ich parkingu.

Przychylili się do mojej prośby i odblokowali ją.

Sebastian

alpine5

Posted

Przy domenach zablokowanych przez Google taki komunikat nie występuje. Musiała zostać zablokowana wraz z kontem poprzedniego abonenta. Po napisaniu do BOK ND domena powinna zostać odblokowana.