Jump to content

Recommended Posts

Posted

samo seriale.pl by wystarczyło, bo seriale sa telewizyjne. Można by też zrobićto krócej i użyć serialetv.pl albo seriale.tv

Pytanie tylko po co....bo temat mało komercyjny (przynajmniej dla mnie)

regfee

Posted
Domena śmieć . 1-2 uq miesięcznie ;) (z tego też powodu została usunięta mojego z portfolio)

Pozwolę sobie się z tobą nie zgodzić. Wystarczy zerknąć na Google. Będzie co prawda ciężko znaleźć bogatego klienta zainteresowanego tą tematyką ale może być 1k+ PLN.

Jakbym miał otwierać serwis pod tą domeną to dokupiłbym także coś krótszego na szybkie wchodzenie np. sete.pl. Wtedy możesz śmiało robić markę jako "Seriale Telewizyjne sete.pl".

AR

Posted

tylko po co? ;)

Zauważyłem ostatnio tendencję typu ...można by na tym otworzyć serwis......

Ja nie wiem czy co poniektórzy zdaja sobie sprawę że biznes zaczyna się od biznes planu a nie domeny ;)

Podażając za oferowanątu logiką można zarezerwować krowa.pl i pomysleć nad stworzeniem serwisu o krowach :P lol czysta paranoja

Posted
tylko po co? ;)

Zauważyłem ostatnio tendencję typu ...można by na tym otworzyć serwis......

Ja nie wiem czy co poniektórzy zdaja sobie sprawę że biznes zaczyna się od biznes planu a nie domeny ;)

Podażając za oferowanątu logiką można zarezerwować krowa.pl i pomysleć nad stworzeniem serwisu o krowach :P lol czysta paranoja

Nie miałem na celu zachęcać do otwarcia takiego serwisu. Pomysł dokupienia sete.pl (była wolna gdy pisałem) polega na tym, iż idziesz do klienta z ofertą ciekawej koncepcji na nazwę (markę) serwisu np. przy posiadaniu serialetelewizyjne.pl i sete.pl:

SErialeTElewizyjne.pl

podczas gdy obecnie większość serwisów o serialach (a jest ich kilka) działa pod domenami typu mseriale.pl czy seriale.org. Wydaje się dość prawdopodobne, że któryś z nich zainteresowałby się odkupieniem takiej koncepcji. Btw. praktycznie wszystkie te serwisy opisane są jako np. "Seriale.org Seriale Telewizyjne"

AR

Posted

ja rozumiem tryb twojego rozumowania ale chodzi mi raczej o cel sam w sobie.

powiem tak:

1. rejestracja przykładowej domeny sete.pl mija się z celem z paru względów a najważniejsze z nich to keyword, SEO i split marketing (jest bardzo żle wprowadzać zamieszanie rejestrując 2 domeny na jeden serwis)

2. nie widze klarownej koncepcji na otwarcie takiego serwisu i wyczuwam że jest to impulsywnie kupiona domena bez żadnego pojęcia o jej potencjale komercyjnym który jest słabiutki.