Jump to content

boss.com.pl

Recommended Posts

Posted

boss.com.pl

Domena ma ciekawą historię:

W 1994 roku powstała "Agencja informacyjno wydawnicza BOSS sp z o.o." a rok później zarejestrowali

tę domenę i posiadali ją kilka lat. Ze strony KRS'u można wyczytać, że spółka w likwidacji.

Później czytamy, że był tam portal ekonomicznych informacji i domena należała do "Euromoney Polska S.A.". Następnie był krótko katalog a od 2011 roku serwis z darmowymi ogłoszeniami a teraz trafiła do mnie.

Według informacji z bazy whois jej lepsza wersja została zarejestrowana w 1999 i odnawiana do teraz.

Pod stroną tworzy się "jakiś" projekt ale kij wie co i kogo.

Ogólnie jest kilka ciekawych firm/stron o nazwie Boss. Wyszukując na szybko z pierwszych 2 stron googli możemy znaleźć takie branże jak:

komputery, hotel, festiwal (mocny projekt), restauracja, meble, meble, do tego wszystkie 'globalki' zagospodarowane, wszystkie zagraniczne zajęte/zagospodarowane i zdecydowana większość polskich.

Na forum wyczytałem, że jest to jedna z pierwszych zarejestrowanych domen w strefie .pl [1995-07-11].

Nie pojawiła się w żadnym innym dziale na di.pl, nie wiem czy ktoś z forumowiczów miał ją przede mną.

Co sądzicie o niej? Jakie możliwe zagospodarowanie, ewentualna cena wyjściowa?