Jump to content

Recommended Posts

Posted

Średniawe, moim zdaniem przepłaciłeś. Pszczółka zdecydowanie lepsza niż czapeczki, ale obie max 500 zł (za sztukę). W dodatku wymagają specyficznego klienta...

Posted

W moim subiektywnym odczuciu , żadna z tych domen nie jest warta wylicytowanej kwoty .

Podbicie przeze mnie licytowanych kwot było swego rodzaju prezentem zrobionym Michauowi na początek wiosny ;) (jesteś nowy , więc w twoim wypadku te ceny można traktować jako zapłatę za zdobyte doświadczenie ;) )

Posted
Podbicie przeze mnie licytowanych kwot było swego rodzaju prezentem zrobionym Michauowi na początek wiosny (jesteś nowy , więc w twoim wypadku te ceny można traktować jako zapłatę za zdobyte doświadczenie

Nie rozumiem po co to napisales, ale coz...

Moim zdaniem nie jest tak zle, jak znajdzie sie kupiec na czapeczki to i ze 2K mozesz zgarnac, pszczolka to trudny wyraz, wiec moze byc roznie.

Posted

Heh, niech chlopak ma (tymbardziej ze okazalo sie ze razem studiowalismy:), o czapeczki sie nie martwie, w ostatecznosci moge przeciez sam zalozyc sklep z czapeczkami ;), gorzej z pszczolka.pl , ale pszczolka to taka ladna i sympatyczna domena, ze na pewno znajdzie nabywce ( jak widelec czy kokos znalazly ;P)

Prawde mowiac licytujac to pomyslalem, ze gdybym mial sklep z czapkami, czapeczkami reklamowymi itp to kupilbym taka domene za 2k spokojnie, dlatego ustawilem sobie limit 1k na ta domene, zeby miec 100% zysku, jak bedzie zobaczymy. Zreszta jak pisalem dla mnie 20% zysku to dobry deal, a mysle ze z czapeczkami dam rade tyle wycisnac, a pszczolka ma potencjal na perelke ;p

Posted
Moim zdaniem nie jest tak zle, jak znajdzie

Jak znajdzie Bóg , tak znajda Bogu .

Jaki sens mają tego typu wyceny ;) ?

Napisz jeszcze , jak wielu twoich kolegów z tego forum , że po "zrobieniu stronki" znajdzie się kupiec za kwotę 20k .

Posted
Jak znajdzie Bóg , tak znajda Bogu .

Jaki sens mają tego typu wyceny?

Napisz jeszcze , jak wielu twoich kolegów z tego forum , że po "zrobieniu stronki" znajdzie się kupiec za kwotę 20k .

Nerwy.

Posted
Heh, niech chlopak ma (tymbardziej ze okazalo sie ze razem studiowalismy:), o czapeczki sie nie martwie, w ostatecznosci moge przeciez sam zalozyc sklep z czapeczkami ;), gorzej z pszczolka.pl , ale pszczolka to taka ladna i sympatyczna domena, ze na pewno znajdzie nabywce ( jak widelec czy kokos znalazly ;P)

Napisałem o moim SUBIEKTYWNYM odczuciu w odniesieniu do tych domen .

Praktycznie każda generyczna domena ma jakiś tam potencjał , który daje jej szanse (przy co raz bardziej zacieśniającym się rynku) na znalezienie ewentualnego kupca .

Moja odpowiedź , była SUBIEKTYWNĄ próbą oszacowania teraźniejszych , realnych szans na w miarę szybkie znalezienie osoby , która da ci "zarobić" ;)

P.S. czyli co , chcesz nam jeszcze wcisnąć , że ty i Michau skończyliście studia :P

Posted

Heh, nie wiem jak on, bo bylem na innej specjalnosci ;), ja zakonczylem kariere naukowa na inzynierze i jak na razie jestem zadowolony z decyzji ;)

Posted
Tak , domena nerwy.pl jest na sprzedaż . Nerwice.pl również .

To widac sa w odpowiednich rekach.

A: ZlapalemBogaZaNogi.pl czy MamKilkadziesiatSuperDomenAleBrakujeMiPokory.pl - wciaz wolne, dziwne.

Przepraszam Autora watku za OT, koncze.

Posted

"Pszczolka", to taka infantylna nazwa. Nie wiem, czy przypadkiem kiedyś takiego czasopisma dla dzieci nie było (może przed II Wojną ;)). Całkiem możliwe, że domena będzie przedstawiała względnie dużą wartość dla fabryki cukierków o tej nazwie ...

"Czapeczki" ... pierwsze co widzę, to kibica piłkarskiego, "siatkarskiego" etc., w ubarwionej na biało czerwono

czapeczce ;). Może ten kierunek? Rok zapowiada się bardzo sportowo ...

Posted
"Czapeczki" ... pierwsze co widzę, to kibica piłkarskiego, "siatkarskiego" etc., w ubarwionej na biało czerwono

Wg mnie znaczenie za wąskie. Gadżety sportowe to wiele więcej niż czapeczki. Polecam bardziej kierunek czapeczek na zamówienie - reklamowe, firmowe, promocyjne.

AR

Posted

Sugerujesz, że doli powinien zacząć produkować biało-czerwone czapeczki tylko dlatego, że ma tematycznie powiązaną domenę? ;)

To ja od jutra idę na kurs warzenia piwa. ;-)

Posted

obie domeny jakoś m nie "leżą"

pszczolka - za duzo polskich znaków, choć moz ei trafi sie jakiś bartnik co to kupi

a czapeczki ? są producenci czapeczek jakiś papierowych chyba, albo czapeczek dla dzieci, ale kokosów to bym się raczej nie spodziewał

generalnie sądzę, że niektózy przeceniają wartość zółtej gwiazdki na listach dropped ;)

Posted

Heh, ja do nich nie naleze, przegladam liste i zaznaczam te domeny ktore mi sie podobaja i ktore wydaje mi sie ze maja jakis potencjal, a czy jest gwiazdka, klodeczka czy nic, to nie ma roznicy ;)

Posted
Sugerujesz, że doli powinien zacząć produkować biało-czerwone czapeczki tylko dlatego, że ma tematycznie powiązaną domenę? ;)

To ja od jutra idę na kurs warzenia piwa. ;-)

Sugeruję, aby "wybadał" kierunek, w którym działają "gadżeciarze" sportowi (producenci, dystrybutorzy) ;) ,

choć oczywiście zgadzam się z julianem, że "gadżety sportowe to wiele więcej niż czapeczki" ...

Dobre warzenie piwa, nie jest złe ;).