Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, ostatnimi czasy zarezerowowałem sobie domenę na AM aby nikt mi jej nie zajął. Stwierdziłem że zakupie ją u innego hostera i anulowałem rezerwację, tą akcję robiłem wczoraj około godziny 18 i do teraz domena widnieje jako niedostępna do zarezerowania, a na mailu mam potwierdzenie, że domena została usunięta z mojej listy rezerwy. Czy ktoś wie ile to będzie jeszcze trwało?

Posted

musisz odczekac 14 dni, od momentu rezerwacji, usuniecie rezerwacji powoduje tylko znikniecie z panelu

po 14 dniach rejestrujesz wygasajaca rezerwacje, lub czekasz kolejne 90 dni az bedzie wolna ;)

Posted

lub czekasz kolejne 90 dni az bedzie wolna ;)

powinno być...aż znowu będziesz ją mógł zarezerwować...Bo wolna do rejestracji będzie po 14 dniach.

Posted

anulowanie rezerwacji jest trochę mylne, bo tak na naprawdę usuwasz ją tylko ze swojej listy domen zarezerwowanych, a w rzeczywistości domena w dalszym ciągu jest zarezerwowana.

• Like 1
Posted (edited)

Czy ktoś wie ile to będzie jeszcze trwało?

No niestety, ponownie zarezerwować u innego rejestratora będziesz mógł dopiero za 90 dni. Ale już za 14 dni będziesz mógł ją zarejestrować u niektórych rejestratorów. Natomiast widoczna we whois rezerwacja to cały czas twoja rezerwacja o obecnego rejestratora.

Czyli jak dobrze rozumiem będę zmuszony czekać 14 dni? Absurd

Wiesz co, napisz do NASK. Koniecznie poleconym.

Edited by umberto
  • Like 1
Posted (edited)

Umberto, a czy jakbym się zwrócił do AM o to prośbę o "odblokowanie" jej ponieważ zdecydowałem się, że rejestruje u nich, przeszłoby?

Sądzę, że tak, mają technicznie możliwość przywrócenia jej do panelu, na pewno mogą zarejestrować. Ale dopytaj bezpośrednio u nich.

Edited by umberto
Posted

Umberto, a czy jakbym się zwrócił do AM o to prośbę o "odblokowanie" jej ponieważ zdecydowałem się, że rejestruje u nich, przeszłoby?

Możesz się zwrócić z prośbą o zarejestrowanie, wtedy nie powinno być żadnych problemów.