Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy można porównać do czegoś co.pl ? teoretycznie zainwestowali milion, chociaż raczej "ustawka", promocji praktycznie brak, czy jest szansa że to się przyjmie? gdzie obecnie stawiacie taką domenę?

PL,com.pl,net.pl,waw.pl,miasto.pl,co.pl czy może dużo wyżej np na równi z net.pl ? zapraszam do dyskusji

Posted

Osobiście posiadam wyłączenie .pl i kilka .com.pl. Inne końcówki są dla mnie nieinteresujące. Biorąc pod uwagę brak "ogólnej" świadomości polskich firm co do wartości domen, nie wyobrażam sobie sprzedaży .co.pl , net.pl itd.

Posted (edited)

Co.pl to Domena to raz.

A cos Ty taki ustawkowy ?? Wsadz sobie te swoje myśli w du i nie gadaj takich głupot.

A co do samego pomysłu tych oferowanych subdomen przez AM to były robione specjalne analizy przez odpowiednie osoby - nie wszystkich znam ale znam i wiem ze sam pomysł na siebie zarabia.

To takie OT.

Gdybym posiadał duża firmę właśnie pod adresem .com.pl i przez ta właśnie witrynę trafiało by do mnie chociaz 10% wartych ponad 100 tysięcy zamówienia to nie żal by mi było mieć odpowiednik w .co.pl za pare złotych.

Edited by trzyliterowe
  • Like 3
Posted

Gdybym ja miał domenę w .biz dzięki której codziennie trafiałoby do mnie milion klientów zostawiających każdego dnia milion złotych, to pewnie dokupiłbym do tej domeny również .biz.pl

Póki co, nie mam takiej domeny i nie znam nikogo, kto taką ma :-)

Posted

.co.pl są na równi z darmowymi subdomenami (najczęściej w domenach dwuliterowych czy dwuznakowych) oferowanymi przez rejestratorów i firmy hostingowe. Może nawet na równi z nową domeną .ovh

Posted

czyli pic na wode i fotomontaż, kto robił wyliczenia na przysłowiową bańkę, nie pwoiesz chyba że chcą to odrobić? z tego co czytałem miała być mega promocja tejże domeny stąd ludzie rzucili się na początku do kupna, jak zobaczyli, że nie ma kompletnie nic promocji, puścili wszystko po roku... no bo gdzie tu sens wyłożyć bańkę za domenę (powtarzam jestem prawie pewien, że to sztuczny koszt firmy) a na promocję potem nic? powinni wyłożyć drugą bańkę na promocję wtedy może by się przyjęło...

Posted

czyli pic na wode i fotomontaż, kto robił wyliczenia na przysłowiową bańkę, nie pwoiesz chyba że chcą to odrobić? z tego co czytałem miała być mega promocja tejże domeny stąd ludzie rzucili się na początku do kupna, jak zobaczyli, że nie ma kompletnie nic promocji, puścili wszystko po roku... no bo gdzie tu sens wyłożyć bańkę za domenę (powtarzam jestem prawie pewien, że to sztuczny koszt firmy) a na promocję potem nic? powinni wyłożyć drugą bańkę na promocję wtedy może by się przyjęło...

Te...filozof...

Dla Twej wiedzy...bo czuje żeś nie tutejszy...Owa bańka odrobiona została już dawno. Odrobiona to mało napisane...ta domena już przynosi zyski.

To raz.

Dwa...od samego początku wiadomym było że to temat nie dla inwestorów...

Ale że spałeś to możesz nie wiedzieć.

:)

• Like 4