Jump to content

home.pl na sprzedaż

Recommended Posts

Posted (edited)

Widzę, że i Przemek się do artykułu załapał :)http://www.pb.pl/403...iera-nowa-karte

Ciekawe czy i jakie pociągnie za sobą następstwa, przejęcie np innego znaczącego rejestratora przez byłych właścicieli home ?

Edited by lufthansa
Posted

Biznes jest tak intratny, że właściciel — fundusz Value4Capital — przymierza się do sprzedaży wcześniej, niż planował, trzy lata po kupnie większościowego pakietu. Zwykle inwestycja funduszu trwa pięć lat.

Hm, czyżby NASK szykował zmiany w cenniku domen .pl i szacują, że im spadną dochody? ^_^:lol: Z drugiej strony nie dziwię się, że nastukali taki wynik, jak serwery sprzedają za kilkaset złotych czyli o jedno zero więcej niż można normalnie kupić.

Posted

Recepta na sukces - "klientocentryczność".

Pytany o recepta na sukces odpowiada, że przede wszystkim ciężka praca, bezkompromisowa jakość i "klientocentryczność".

– Nasza firma kręci się wokół klienta. Być może są to frazesy, ale jak obserwujemy to, co dzieje się na rynku, to taka postawa nie jest normą - wyjaśnia Marcin Kuśmierz.

..aaa to dlatego na stronie Home.pl wszelkie produkty są oznaczone 0 zł wielgachną czwrną tłustą lub krwistą czcionką, natomiast ceny brutto, linki do regulaminów i inne pierdoły słabiutkim, szaromysim kolorem na białym tle, tak? Bo klient to szara myszka przecież. Bardzo mi się podobają te frazesy panów przedsiębiorców o "klientocentryczności". BTW przy dojeniu to krowa tez stoi w centrum. No ale żeby nie było, obsługa klienta 24h to jedyny wielki plus dla Home.pl

• Like 1
Posted (edited)

i tu też:

http://natemat.pl/134657,to-juz-nie-te-czasy-co-kiedys-sklep-internetowy-musi-miec-kazdy-niezaleznie-od-branzy

BTW ten artykuł mnie strasznie rozśmieszył, ale już po pierwszym akapicie czułem, że to bedzie od Home.pl.

Przynajmniej na dole napisali tym razem, że "Artykuł powstał we współpracy z home.pl"

A najśmieszniejsze w tym artykule jest to, że gostka, zwykłego "handlowca" przedstawiają jak technologicznego zbawiciela i guru. Nie wątpię, że wie on wiele o technologicznych trendach w branży. Nie ulega wątpliwości, iż wprowadzenie technologicznych rozwiązań jak serwery czy domeny ma znaczenie dla rozwoju firm i gospodarki. Jednak pytam: w ile startupów, o których mówi, zainwestował? Ile wspomógł edukacyjnie np. prowadząc akcje edukacyjne w szkołach? (które niekoniecznie muszą być brzydką kryptoreklamą). Czy powołał lub wspomógł jakąś fundację, która inwestuje w nowe technologie lub prowadzi edukację? Mimo wszystko jest tylko zwykłym chłoptasiem od sprzedaży, a raczej od odsprzedawnia dóbr i usług, które wymyślili inni. Zatem ze wspieraniem innowacyjności mało ma to wspólnego. To nie jest produkowanie wozów z innowacjami, to tylko jechanie na takim wozie.

Edited by umberto
  • Like 1
  • 3 months later...
Posted

czyli w jakiej? decyzyjnej czy nie?

Nie wiem jak w AZ, ale w premium.pl wszystkie istotne decyzje wymagają jednomyślności.

Posted

poziom home.pl "zejdzie na psy", niestety, wspomnicie moje slowa... juz teraz mozna odczuc (mam tam kilkascie srwerow roznej klasy) spadek jakosci obslugi klienta...

• Like 1
Posted

poziom home.pl "zejdzie na psy", niestety, wspomnicie moje slowa... juz teraz mozna odczuc (mam tam kilkascie srwerow roznej klasy) spadek jakosci obslugi klienta...

Jakość obsługi klienta i wiedza (podstawowa) z zakresu domen internetowych/hostingu u pracowników 1&1 (PL) to dno.

I piszę to jako ich wieloletni klient. Dlatego nie widzę tego wszystkiego w dobrych kolorach. Ale poczekamy, zobaczymy.

• Like 1
Posted

Przecież tego typu transakcje nie mają na celu poprawić ofertę dla klientów, ani zaoferować lepszych warunków, lepszego serwisu! Ich celem jest wyłącznie koniecznośc przeprowadzenia transakcji finansowej per se w celu zgarnięcia prowizji od transakcji przez fundusz kapitałowy. A to że kiedyś fundusz dał pieniądze na tzw. rozwój, a teraz skasuje 10x więcej? To nie ma znaczenia. Transakcje finansowe (czyt. przekładanie aktywów z kieszeni do kieszeni) niczego nie produkują, żadnych dóbr.