Jump to content

Domainnamesales.com vs. Sedo.com

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś z użytkowników di.pl korzystał już z tego, alternatywnego do Sedo, projektu F. Schilling i mógłby się ewentualnie podzielić swoimi spostrzezeniami ?

Posted

Ja korzystam z usług DNS. Ogólnie nie mogę się do niczego doczepić, mają brokerów nastawionych na duże sprzedaże. Obsługują klientów z całego świata, np. przygotowując oferty po chińsku itd.

Ostatnio mam z nimi zgrzyt ponieważ trafił mi się Klient (branża telekomunikacyjna ze Stanów) i zaoferowaliśmy z brokerem kwotę 17K za domenę. Po tygodniu czasu nalegałem na niego aby zadzwonił do klienta po czym gość ...wykasował zapytanie z systemu. To jest zaleta w DNS, że się ma pełną kontrolę nad prowadzonymi działaniami sprzedażowymi. Interweniowałem u dyr. sprzedaży i broker się tłumaczył, że to było omyłkowe zapytanie! Prosiłem o podanie danych Klienta (nie zapisałem) i 0 odpowiedzi. Śmierdząca sprawa. Nie wiem co o tym mam myśleć. Zaznaczam, że tam wszystkie zapytania są (powinny być) archiwizowane. Czekam na wyjaśnienie całej sytuacji.

Tyle z moich dotychczasowych doświadczeń. Chętnie poznam również opinie innych.

Posted

Korzystam głównie z parkingu i jestem zadowolony. Zarobki są wyższe w porównaniu z Voodoo, Bodis i kilkoma innymi.

Mam również wrażenie, że liczba ofert zwiekszyła się odkąd przeniosłem wiekszość domen do DNS.