Jump to content

premium przejeło moją domene - ile bedzie mnie to kosztowac

Recommended Posts

Posted

Hej,

zagapiłem się i moja domenka jest na premium.pl :(. Domena raczej trzymana z sentymentu nic pod nią ostatnio nie było podpięte choć sytuacja się zmieniłą i miałem ją wykorzystać w najbliższych miesiącach. A tu klops.

Chcą za nią koło 500pln ... jest szansa na to żeby wykupić ja taniej?

Pozdrowienia

Michał

Posted (edited)

Możesz co najwyżej negocjować z nowym abonentem domeny. Jeżeli nie będzie chciał obniżyć ceny domeny, będziesz zmuszony kupić ją za 500zł (lub też zrezygnować z jej zakupu).

Edited by szogun
Posted (edited)

buahahahahahaha. :lol: ojej, to nie prima aprilis dziś. No dobra, na poważnie, to musisz się zorientować, czy we whois jest wpisany jako abonent Premium czy jednak jakaś osoba fizyczna/firma. Jeśli premium, to czy przy domenie nie ma aby, że "oczekuje w kolejce na rejestrację". Jeśli nie, to zapewne widzisz ofertę sprzedazy Premium. Ale to nie znaczy, ze to Premium jest abonentem. Jesli widnieje niby Premium.pl, ale jest napisane "oczekuje w kolejce na rejestracjęi" tak jak na tym obrazku:

premium.png

, to najprawdopodobniej trafiłeś na ofertę tzw. domen przechwyconych i jest na wyprzedaży na aukcji z ceną malejącą. Możesz zaryzykować i poczekać, aż cena spanie do 24,60 zł brutto po kilku dniach. nie podajesz żadnych szczegółów. z twojego postu domyślam się, ze to ta druga sytuacja. Poczekałbym/

Edited by umberto
  • Like 1
Posted

jest na 'wypżedaży' z premium.pl ...

No to czekasz, aż cena spadnie do 24,60 zł, jesli nie jest to domena bank.pl (żartowałem), tylko e-supermarket24h-online.koziawolka.pl to czekasz.

• Like 2
Posted

uffff - dzięki ... spróbuje trochę poczekać bo ta kwota jest dla mnie zabójcza.

dzięki za pomoc dobry człowieku. Jeśli planujesz to niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi, jeśli nie to życzę super domenki :-)

Posted

uffff - dzięki ... spróbuje trochę poczekać bo ta kwota jest dla mnie zabójcza.

dzięki za pomoc dobry człowieku. Jeśli planujesz to niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi, jeśli nie to życzę super domenki :-)

Gdzie ja ci znajdę bozię, dobry człowieku?

• Like 1