Jump to content

Recommended Posts

Posted

Np pod samochody lepsza moim zdaniem od l.poj.

Ile ? A jaka jest wartość l.poj ? Ostatnią sprzedaż - kwotę znam - ale nie odpowiada ona wartości.

Posted

No moim zdaniem więcej, tak jak dwa klasyki są warte więcej niż jeden. ;-) Ale jeśli uważasz że mniej to w porządku, po to jest ten dział. Nie wiem ile jest warta l.poj. ani l.mn., pytanie zadałem oczywiście w kontekście ostatniej aukcji tej pierwszej, ale jak jest z aukcjami to każdy wie.

Posted

Dla mnie odwrotnie..klasyk.pl lepsza.

Czy naprawdę domena musi być w l. mn. żeby pisać o klasykach???

Dla czasopisma branżowego tytuł na okładce mi bardziej odpowiada, pod reklamę dźwiękową również..a już wizualnie bez dwóch zdań.

Okładka czasopisma "Klasyk" krótko i na temat... niż czasopismo "Klasyki" - wiadomo..klasyk był zajęty.. ;)

Tak samo wolałbym mieszkanie.pl od mieszkania.pl

dom.pl>domy.pl

PS. Opinia wyrażona w poście jest moją opinią i subiektywnym zdaniem .. :D

• Like 5
Posted

Dla mnie obie domeny prezentują porównywalną wartość. Droższą przy transakcji w ostatecznym rozrachunku może zostać ta, która jeszcze nie będzie zagospodarowana (przy założeniu że druga już będzie).

• Like 1
Posted (edited)

Nie zawsze wygrywa liczba pojedyncza, co widać chociażby po ruchu na poszczególnych domenach.
Pierwszy przyklad z brzegu - ktos ma stadninę koni, chce kupić domenę i zrobić pod nią wizytówkę tej stadniny.
Jaką domenę by wolał? Kon.pl a czy Konie.pl? Pytanie retoryczne:)

W przypadku domen klasyk vs klasyki... Dałbym 50/50, czyli ich wartość jest porównywalna
(jak ktoś już wspomniał - dopóki obie są do sprzedania).

Co do wyceny to nie będę się rozpisywał na ten temat, ale są warte znacznie więcej niż ktokolwiek
byłby gotów za nie zapłacić... Z czasem zapewne trafi się ktos kto dobrze zapłaci i trzeba przyjąć tę ofertę,
niezależnie od tego na jaką kwotę ona będzie.

#konie.xyz

Edited by DilerDomen
  • Like 1
Posted (edited)

Wg mnie, domena klasyk_pl ma o wiele większe zastosowanie, Klasyki_pl natomiast ma ich duuużo mniej, domena jedynie kojarzą mi się z zabytkowymi autami, takimi doślubu :)

AutoDoSlubu_pl

Edited by banialuka1
  • Like 2
Posted (edited)

Kon (ń) vs konie.pl wybieram konie.pl

But_pl vs Buty_pl wybieram buty_pl, porównanie od czapy...nie zawsze się sprawdza... każda domena to indywidualny przypadek...

Czapki_pl :wacko:

Edited by banialuka1
  • Like 2
Posted

But_pl vs Buty_pl wybieram buty_pl, porównanie od czapy...nie zawsze się sprawdza... każda domena to indywidualny przypadek...

Czapki_pl :wacko:

to nie kwestia domeny a raczej słowo i jego odmiana się liczy... :)

• Like 1
Posted

Nie jest niczym nowym, że l.poj. jest bardziej brandowa, a l.mn. bardziej produktowa. W przypadku tanich produktów (agrafki, spinacze, wieszaki) zwykle dużo więcej jest warta l.poj., w przypadku drogich (samochody, komputery, mieszkania) zwykle bardziej wartościowa jest l.mn., ale tu już różnica jest mniejsza, bo obie formy można z powodzeniem zagospodarować. Takie jest moje zdanie. Dziękuję za wszystkie dotychczasowe i przyszłe opinie. ;-)

• Like 2
Posted

ktoś tu kiedyś wyceniał na zasadzie drukarka.pl - sprzedaż w cenie dobrej drukarki (jednej) a drukarki.pl to można sprzedać w cenie kilku(nastu/dziesięciu/set/tysięcy/milionów) :D

Posted

Ładna domena. Klasyki, to mogą być meble, zegarki, sprzęt muzyczny np. gitary, to może być sztuka lub samochody. Wszystko tu wymienione, to nie jest tania drobnica, a więc firma/osoba decydująca się na rozwinięcie biznesu pod adresem "klasyki.pl", musiałaby dysponować odpowiednim budżetem - także na zakup domeny. Oczywiście jeśli robiłby to ktoś z głową, bo czasem trafi się na Janusza biznesu, a wtedy najlepsza nazwa poniesie porażkę.

Domena krótka, jednoznacznie kojarząca się, bez IDN, łatwa do zapamiętania i przekazania. Ja tu widzę w przypadku KK, sprzedaż minimum okolice średniego x xxx i wyżej, czego życzę.