Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zarejestrowałem domenę i ma ona bana od google za czysty spam.

Wydawało mi się, że usunięcie kary to formalność, w końcu nowy właściciel i domena nie ma poprzedniej zawartości, ale odbanować nie chcą.

Pisałem dwa odwołania.

W witrynie http://www.....pl/ wciąż występują poważne problemy ze spamem.

Pogodziłem się ze stratą domeny, ale mam niesmak przez to niesprawiedliwe potraktowanie.

Posted

Nikt nie kupi, to słaba domena, dlatego pogodzę się z jej stratą.

forumobiznesie.pl

Może gdybym dał masę treści to by odbanowali, ale kto ich tam wie.

Niefajnie mnie potraktowali.

Posted

Przechwyciłem ostatnio 3 literówkę i też się zdziwiłem dodając do konsoli google. Ręczne działania za spam. Napisałem , żę jestem nowym właścicielem, że poprzednik ma inna stronę co nie trudno znaleźć , podałem ją. Podziękowałem z góry za usunięcie filtra i po paru dniach przyszła odpowiedz z akceptacją. Zdjęli filtr.

Może miałem szczęście ale kompletnie nic nie robiłem z linkami. Była tylko wiadomość.

Posted
Przejąłem/kupiłem kilkanaście zbanowanych domen, najczęściej pod zaplecze pozycjonerskie. Wszystkie zostały "odbanowane" po jednym odwołaniu w ciągu ok. 1-2 tygodni. Z tego co czytam na forach niektórzy walczą dłużej, więc możliwe, że mam szczęście? :)

Wydawało mi się, że usunięcie kary to formalność, w końcu nowy właściciel i domena nie ma poprzedniej zawartości, ale odbanować nie chcą.

Pisałem dwa odwołania.

Wyboldowałem kluczową kwestię. Musisz postawić serwis z nową, wartościową treścią. Ja robię proste wizytówki (wordpress) imitujące strony firmowe (jakiś tekst na stronie głownej, menu: historia, o nas, oferta, kontakt, etc.) i dopiero wtedy wysyłam prośbę o ponowne rozpatrzenie. Po odbanowaniu "hulaj dusza piekła nie ma" - możesz wrzucać co chcesz. Strony bez problemu da się pozycjonować i zdobywać topy (wcześniej myślałem, że będzie jakiś okres przejściowy - coś w rodzaju "kwarantanny").
  • Like 1
  • 4 months later...
Posted

Linki nie mają żadnego znaczenia, na domenie musi działać strona zawierająca jakiekolwiek sensowne treści. Inna sprawa to, że różni ludzie czytają te odwołania i czasami coś przejdzie, a czasami nie.