Jump to content

Recommended Posts

Posted

raidcars.com

Jako, że jestem fanem motoryzacji skorzystałem ze swoich palców i wyklikałem taką oto domenę: raidcars.com

Pomyślałem, że może znajdzie się jakiś amator samochodów rajdowych :)

Co myślicie? Proszę o ocenę oraz wasze opinie i konstruktywną krytykę, czy może to mieć jakąś przyszłość :)

Posted

a nie powinno być rallycars.com ???

no raczej, przy rejestracji angielskich nazw nie zaszkodzi znajomosc angielskiego albo chociaz umiejetne korzystanie ze slownika

Posted (edited)

Jeśli domena .com leży wolna w puli to wiedz, że coś jest nie tak... :)

Precyzując: chodzi mi głównie o angielskie zwroty.

Edited by szogun
Posted

nie była to nieprzemyślana decyzja, ale skoro wiecie lepiej i zaglądaliście do słownika, nie mam więcej pytań ;)

Tak zwany synonim... trudne słowo...

raid (on sth) {rzecz.} (też: rally)

rajd {m.}
Posted (edited)

nie była to nieprzemyślana decyzja, ale skoro wiecie lepiej i zaglądaliście do słownika, nie mam więcej pytań ;)

rajd {m.}

Nie obrażaj się tak od razu.

Tak jak napisał kolega

Jeśli domena .com leży wolna w puli to wiedz, że coś jest nie tak... :)

Edited by lechoo
  • Like 1
Posted

W żadnym wypadku. Nie obraziłem się ani krzty :) Lubię po prostu ironię, a czasami sarkazm, przez co może wydawać się, że się zdenerwowałem, ale moja natura mi nie pozwala się obrażać na ludzi ;) Jak miałbym wytrzymać w domu z żoną i dwiema córkami. Tylko spokój mnie ratuje :D

Wracając jednak do tematu. Rozważałem opcję, że wolna domena, to podejrzana sprawa, ale stwierdziłem, że to nie jest ani literówka, ani błąd. Dlatego po prostu trzymajcie kciuki koledzy :)

Posted (edited)

rajd {m.}

W tłumaczeniu tego słowa nie chodzi o rajd w sensie wyścigów, tylko o rajd jako napad, nalot.

Pojęcia tego używa się w wojsku :)

Edit:

tutaj masz więcej informacji https://pl.wikipedia.org/wiki/Dzia%C5%82ania_rajdowe

Edited by zabaco
  • Like 2
Posted (edited)

rajd {m.}

polecam codzienna lekture obcojezycznych gazet i portali - to szybko i skutecznie poszerza slownictwo i znajomosc zastosowania slow i zwrotow

edit: swiezy przyklad uzycia slowa "raid":

https://uk.news.yahoo.com/bomb-flag-found-brussels-raids-182948918.html

Edited by Guest
Posted

A myślałem, że to coś na komary.

Dobre :D

polecam codzienna lekture obcojezycznych gazet i portali - to szybko i skutecznie poszerza slownictwo i znajomosc zastosowania slow i zwrotow

edit: swiezy przyklad uzycia slowa "raid":

https://uk.news.yahoo.com/bomb-flag-found-brussels-raids-182948918.html

Ok, pomyślę nad tym w niedalekiej przyszłości. Oczywiście znam użycie tego słowa, jednak zauważyłem, że używa się go również do określania rajdów w sensie rajd samochodowy, chociażby po wpisaniu w Google masz taką frazę dwuczłonową. raid cars. Jeżeli zaliczę wtopę, to trudno. Mój błąd.