Jump to content

Recommended Posts

Posted

nie mam wielkiego doswiadczenia jezeli chodzi o domeny niemieckie, dlatego prosze o podpowiedz: ile na tamtym rynku moze byc warta domena gsmcenter.de

zaparkowana w sedo. ruch praktycznie zerowy, czasami 1-3 wizyt dziennie.

Posted
nie mam wielkiego doswiadczenia jezeli chodzi o domeny niemieckie

To ja ci powiem, jesli nie znasz realiow niemieckiego rynku GSM, ze jesli myslisz o opchnieciu jej na jakis komis GSM czy cos takiego, to nie da rady. W Niemczech po prostu nie istnieja takie punkty GSM jak w Polsce z simlockami i innymi sprawami, gdyz chociazby zdejmowanie simlockow jest....niezgodne z prawem i nielegalne...wiec na taki punkt nikt nie kupi...poza tym ja bym w telefonii komorkowej w niemczech stawial na domeny zwiazane z UMTS i mobilna TV. Poza tym slowa kluczowe do domen niemieckich zwiazanych z telefonia komorkowa to: UMTS, mobilfunk, handy, mobil, mobile-TV, klingelton, klingeltoene, mobi-gsm. gsm-ortung, gsm-netz itd.

Poza tym wpisz sobie chociaz w wyszukiwarke slowa "gsm center" lub "gsm Zentrum" lub "Zentrum gsm" i w niemieckiej wersji google otrzymasz nijakie wyniki. Do telefonii komorkowej po prostu bnradziej kluczowa sprawa jest slowo HANDY

Dodam jeszcze ze obecnie na http://www.united-domains.de/ jest promocja domen .mobi za 1euro przez pierwszy rok...po roku juz za 29euro.

Posted
zdejmowanie simlockow jest....niezgodne z prawem i nielegalne

lol Ale mają głupie prawo te szwaby. Przecież to moja komórka to moge ją nawet zniszczyc jak bede miał taki kaprys ;)

Posted

Socjalizm do kwadratu... Rząd zawsze wie lepiej co jest dla obywatela najlepsze! I Hitler wiedział i Stalin wiedział to i Merkel wie...

A co do domenki to wg mnie raczej centy niż euroski...

Pozdrawiam!

Posted
lol Ale mają głupie prawo te szwaby. Przecież to moja komórka to moge ją nawet zniszczyc jak bede miał taki kaprys :P

oczywiscie, ze mozesz zrobic co zechcesz..nieoficjalnie...mozesz np. pojechac do Polski ;) tu nie ma problemu...mozesz tez u operatora grzecznie poprosic o zdjecie simlocka...usluga ta kosztuje tylko 100euro.

Posted
oczywiscie, ze mozesz zrobic co zechcesz..nieoficjalnie...mozesz np. pojechac do Polski ;) tu nie ma problemu...mozesz tez u operatora grzecznie poprosic o zdjecie simlocka...usluga ta kosztuje tylko 100euro.

Dlatego też lepiej mają ci co mieszkają przy granicy :P Ale mimo wszystko uważam, że to kretyńskie prawo i od jakiegoś czasu nabieram przekonania, że UE to jednak taka eurokomuna.