Jump to content

Recommended Posts

Posted

W moim subiektywnym odczuciu sam wyraz "kwiaciarz", ma bardziej odniesienie do sprzedaży offline, a konkretniej do malutkiej działalności osób, które sprzedają kwiaty przy drodze, czy przy jakiś miejscach z dużym natężeniem ruchu. Według mnie cholernie trudno będzie sprzedać tę domenę i raczej bym jej nie przedłużał.

• Like 2
Posted

Tak się zastanawiam czy takie słowo (określenie) w ogóle funkcjonuję w tym biznesie i mam wrażenie że raczej nie. Chyba obecnie raczej florysta, florystka i to też niezbyt często. Zaakceptowałbym raczej każdą ofertę o ile wyszedłbym na plus...

Posted (edited)

Tak się zastanawiam czy takie słowo (określenie) w ogóle funkcjonuję w tym biznesie

z11660574O.jpg

Nie zaprzeczam, ale powoływanie się na źródło TVN'u i tym bardziej z jakiegoś ich śmiesznego śniadaniowego programu raczej nie będzie zbyt miarodajne :P Tam stażyści przygotowują te napisy :P

Edited by szogun
Posted

Tak się zastanawiam czy takie słowo (określenie) w ogóle funkcjonuję w tym biznesie i mam wrażenie że raczej nie.

Licytując tą domenę na aukcji przechwyconych sugerowałem się rozmową ze znajomym kwiaciarzem, ;) który tłumaczył mi, że to określenie zawodu takie jak każde inne - kominiarz, piekarz, murarz itd.

• Like 1
Posted

powoływanie się na źródło TVN'u i tym bardziej z jakiegoś ich śmiesznego śniadaniowego programu raczej nie będzie zbyt miarodajne :P Tam stażyści przygotowują te napisy :P

Pytanie było czy takie określenie funkcjonuje. No i jak widać ktoś tego używa :)

Posted

Licytując tą domenę na aukcji przechwyconych sugerowałem się rozmową ze znajomym kwiaciarzem, ;) który tłumaczył mi, że to określenie zawodu takie jak każde inne - kominiarz, piekarz, murarz itd.

No tak, można się uprzeć, że kominiarka to też nazwa zawodu. :P

A tak poważnie, to słowo oczywiście istnieje, z tym że jest rzadko używane = w tym zawodzie robią głównie kobiety.

• Like 1
  • 3 weeks later...