Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pod wpływem offtopu w pewnym z tematów postanowiłem założyć dział gdzie będziemy chwalić się swoimi pierwszymi zakupami w postaci domen.

Moją pierwszą było www.radio-maryja.info (chyba jest jeszcze ważna, ktoś chętny do zakupu? ;))

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Pod wpływem offtopu w pewnym z tematów postanowiłem założyć dział gdzie będziemy chwalić się swoimi pierwszymi zakupami w postaci domen.

Moją pierwszą było www.radio-maryja.info (chyba jest jeszcze ważna, ktoś chętny do zakupu? ;) )

ekhem.

co za zbieg okoliczności. Też myślałem, że można zrobic interes na domenach religijnych

rejestrowalem dwie jednocześnie:

papież.com.pl

janpaweł2.com.pl

(dwa lata temu)

Posted

Moja pierwsza domena zarejestrowana zostala w maju 1999 rok i byla to nazwa mojej pierwszej firmy, kolejnymi zarejestrowanymi domenami były psycholodzy.pl i psycholodzy.com.pl - zarejestrowane w listopadzie 2001 r.

Niestety w tamtym czasie nie myslalem o obrocie domenami, a szkoda bo było w czym wybierać. ;)

Pamietam, ze rejestrujac w Nasku trzeba bylo napisac uzasadnienie dlaczego chcemy zarejestrowac konketnie taka domene.

Posted

Trudno jest wymienic wszystko bo za pierwszym razem zakupilemkilkaset domen... to byly inne czasy byly inne wyszukiwarki i inne pieniadze sie placilo... ogromna czesc ttych domen juz dawno nie jest mioja, ze wymienie takie jak: wiara.pl, napster.pl i kilka innych, ktore byly bardzo ciekawe jak na owe czasy.

Posted

Moja pierwsza domena to extra.sex.pl zarejestrowana w lutym teog roku. Myślałem, że ją sprzedam z zyskiem, ale jak się okazało subdomeny jakos nie cieszą sie zainteresowaniem ;)

Posted

Zdaje się, że już był taki temat, a w każdym razie ja już coś takiego pisałem.

Posted
Trudno jest wymienic wszystko bo za pierwszym razem zakupilemkilkaset domen... to byly inne czasy byly inne wyszukiwarki i inne pieniadze sie placilo...

Kiedy to było??

Posted
Dawno. Nie napisalem tu tego zeby Ci sie spowiadac.

Spowiadać się nie musisz wystarczy odpowiedzieć: 5 lat temu - 10 lat temu - 15 lat temu...

• 4 months later...
Posted

Wybaczcie, że podbijam temat do góry ale moim zdaniem ten topic trzeba rozwinąć. Wypowiedziało się kilku/nastu użytkowników tego forum, więc zostało jeszcze xx.xxx (:P).

Tak więc temat odświeżony po 4 miesiącach.

Moja pierwsza domena - margas.info

Enjoy!

Posted

Moją pierwszą domeną było mojenazwisko.net (wszystkie końcówki były wolne, ale wybrałem net ze względu na cenę – tańsza od pl – i to, że com kojarzyło mi się komercyjnie). Później rejestrator upadł, zgarnął kasę za przedłużenie i domena wygasła. Odzyskałem ją później, ale w międzyczasie kupiłem mojenazwisko.pl i używam jej do tej pory.

Pierwszą domeną kupioną już ze świadomością, że „wchodzę” w domeny jest 81.pl. Mam ją do tej pory, a kilka dni temu złapałem do kompletu 1981.pl. :-)

Posted

Moja pierwsza domena byla - cito.pl. Kupiona na biznes, ktory okazal sie niewypalem. Sprzedana na Allegro firmie sprzedajacej pieluchomajtki za cene dobrego kompa. To sprawilo, ze zainteresowalem sie domenami :P