Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

inwestycjepremium.pl

Drodzy domainerzy z ochotą rzucam się na pożarcie i ewentualne Wasze cenne uwagi. Czy uważacie, że warto posiadać tą domenę? czy według Was jest coś warta? Myślę o stworzeniu serwisu informacyjnego lub bloga na temat prestiżowych inwestycji, mieszkań typu lofty, nieruchomości klasy premium i oczywiście innych inwestycji, ale warto zapytać co sądzicie o samej domenie :)
Dajcie choć jeden komentarz albo jak za czasów Rzymian łapkę w górę lub w dół :D 

Edited by MOSCHINO
Posted

Mi się podoba, w wizji mam portal dla inwestorów (wow). Adres ładny, wymowny, słowo "premium" przyciąga i pasuje jak ulał :D Szacowanej wartości nie podam, bo się nie znam, ja bym dał sporo, ale sporo nie mam B)

Posted (edited)

Inwestycje są generalnie tym lepsze im są bardziej opłacalne i to właściwe kryterium ich oceny. Sam przedmiot inwestycji żadnego "prestiżu" nie dodaje. Gdybym zobaczył taką domenę pomyślałbym o sprzedaży szkoleń grupie naiwniaków, mnie taki adres zdecydowanie odstrasza, ale szanse na sprzedaż oczywiście jakieś tam są.

Edited by Pan_Grzegorz
  • Like 1
Posted (edited)

Nie wiem dla mnie tak to jak pisze @Grzegorz inwestycje to inwestycje... dobre lub złe, zyskowne lub nie, długoterminowe lub krótkoterminowe, ryzykowne lub mniej ryzykowne itd. w złoto, nieruchomości, akcje, domeny itd. a nie premium czy prestiżowe (jak Ty piszesz). Nieruchomość to może mieć standard premium czy być prestiżowa ale sama w sobie inwestycja... słabo to brzmi... Na rynku inwestycyjnym (jakimkolwiek) nie spotkałem się z takim potocznym stwierdzeniem...

Edited by Maku Maku
  • Like 1
Posted

W moim odczuciu słowo "premium" nadaje charakter inwestycji większych finansowo, z poważniejszymi kontrahentami i decyzjami. Zauważmy, że domena ta ma inny wydźwięk niż np. bezpieczneinwestycje.pl, szybkainwestycja.pl czy zainwestuj.pl. Kieruje ona bardziej do doświadczonych inwestorów z dużym kapitałem niż do osób dopiero chcących zacząć zarabiać na wydawaniu. Moim zdaniem domena ma sens i widzę w niej niezłe medium pomiędzy biznesmenami a inwestorami. 

• Thanks 1
  • 2 weeks later...
Posted

Dzięki za komentarze. Generalnie chodziło mi o zwrócenie uwagi na fakt, że inwestycje to inwestycje, ale są również bardziej i mniej prestiżowe. Można inwestować w mieszkania, ale można również w diamenty :) Poza tym zwykłe mieszkania to nie inwestycje premium, ale gdy inwestor wyłoży pieniądze na apartamentowiec to już inna sprawa :) 

Posted (edited)
4 godziny temu, MOSCHINO napisał:

Dzięki za komentarze. Generalnie chodziło mi o zwrócenie uwagi na fakt, że inwestycje to inwestycje, ale są również bardziej i mniej prestiżowe. Można inwestować w mieszkania, ale można również w diamenty :) Poza tym zwykłe mieszkania to nie inwestycje premium, ale gdy inwestor wyłoży pieniądze na apartamentowiec to już inna sprawa :) 

To jeszcze raz... nie ma czegoś takiego jak inwestycje premium jeżeli chodzi o wielkość kapitału czy przedmiot inwestycji itp. Taka fraza nie funkcjonuje na tym rynku... Ta fraza jest wymieniana w kontekście standardu wybudowanej czy w trakcie budowy nieruchomości ( całe 700 szt. w google). Poza tym inwestycjapremium pl wolne...

Edited by Maku Maku
  • Like 1
Posted

Inwestuje się nie dla prestiżu tylko dla zarobku. Jeśli inwestycja w nawozy daje większy zysk niż w diamenty, to przecież nie będę się dwa razy zastanawiał.

Inwestycje są dochodowe albo niskonakładowe albo niskiego ryzyka itp.. to są kryteria jakimi się ludzie raczej posługują.

Domeny bym nie zarejestrował.

• Like 3
Posted

Jak najbardziej są oferty inwestycji premium dla klientów z grubymi portfelami.

Jeśli ubrać tę domenę odpowiednio, to by się obroniła.

Jako strona kontaktowa z informacją o ofercie i możliwościach i nic więcej.

Bez konkretnych ofert. Może jedynie z informacjami o zrealizowanych projektach.

Tak jak pisano wcześniej. Nie ważne na czym tylko ile?

Premium w tej domenie to kwestia dostępności do świetnej oferty. 

Tak to widzę.

• Like 1
Posted (edited)
2 godziny temu, lufthansa napisał:

Jak najbardziej są oferty inwestycji premium dla klientów z grubymi portfelami.

No spoko, to podaj tylko jeszcze który bank, biuro maklerskie czy fundusz inwestycyjny tak nazywa te inwestycje dla swoich klientów z grubymi portfelami i zamkniesz temat.

Edited by Maku Maku
Posted
10 minut temu, Maku Maku napisał:

No spoko, to podaj tylko jeszcze który bank, biuro maklerskie czy fundusz inwestycyjny tak nazywa te inwestycje dla swoich klientów z grubymi portfelami i zamkniesz temat.

Pieniądze lubią ciszę i na szczęście nie muszę.

Przedmiotowa domena jest ok.

Wystarczy jeden dobry klient.

Posted
14 minut temu, Maku Maku napisał:

A czy ktoś tak musi to nazywać? Wiadomo, że żaden inwestor nie będzie szukał hasła "inwestycje premium", ale strona z takim hasłem już go znajdzie. 

Posted

Jak dzieci :)
Ile było domen, które wyśmiewane w najprzeróżniejszy sposób i tak się sprzedawały za ładny grosz ?

Z drugiej strony zapewne jeszcze więcej było zapomnianych.
Jak Piotrek napisał - Wystarczy jeden dobry klient.

Posted
42 minuty temu, pshemec napisał:

Jak dzieci :)
Ile było domen, które wyśmiewane w najprzeróżniejszy sposób i tak się sprzedawały za ładny grosz ?...

A ile było takich które miały przynieść spore zyski a nie przyniosły ?

:)

Wyceny to tak na prawdę gdybologia stosowana. a wedle mojej...nie wróżę tej domenie niczego dobrego.

Posted

Coś czuję, że najlepiej zrobię, jak założę bloga i zatrudnię Copywritera, który będzie pisał SEO na temat inwestycji. Tak naprawdę premium można nazwać różne rzeczy. Nawóz też może być premium. Tu chodzi o to, aby odpowiednio sprzedać klientowi ostateczny produkt :)

• Like 1