Jump to content

Nie mogę przedłuzyć domeny w ovh

Igorex

Recommended Posts

Bzdura, przy .pl blokada transferowa trwa 5 dni (od chwili rejestracji lub ostatniego transferu). [edit] i nie blokuje pobierania authinfo, jedynie zlecanie transferu.

Pozostaje ci czekać aż naprawią błąd księgowania/odnawiania.

Albo aż NASK, na wzór euridu, udostępni kody authinfo przez stronę rejestru.

Ale to pierwsze pewnie nastąpi szybciej. ;-)

Edited by pb
  • Thanks 1

Niestety w pracy mam zakaz prywatnych rozmów i dzwonić do supportu nie mogłem.

Domenę właśnie udało mi się przedłużyć, informacja z pierwszego screena jest podpowiedzią. Usunąłem wpisy dns (strefa dns) i wtedy domenę dało się opłacić.

• Thanks 1

10 godzin temu, Igorex napisał:

Niestety w pracy mam zakaz prywatnych rozmów i dzwonić do supportu nie mogłem.

Domenę właśnie udało mi się przedłużyć, informacja z pierwszego screena jest podpowiedzią. Usunąłem wpisy dns (strefa dns) i wtedy domenę dało się opłacić.

Zadziwiające jak niektóre firmy komplikują proste rzeczy i utrudniają życie klientowi. Że już o marnowaniu zasobów ludzkich w obsłudze klienta nie wspomnę. Np. Godaddy albo NameCheap - średnio 0,5 h na czacie aby zrobić prostą czynność.

Np. zapomniałem sobie kiedyś przenieść domenę z NameCheap. Piszę więc do nich iż chce pobrać AuthInfo (bo oczywiście niemożliwe to było z panelu), odpowiedź iż muszę najpierw przedłużyć domenę. Więc tłumaczę im iż zgodnie z zasadami ICANN nie jest to prawdą, albowiem mogę przedłużyć domenę wraz z transferem. Po drodze byłem przełączany do kilku osób z obsługi klienta + cały cyrk uwierzytelniania. Ponad 0,5 h na czacie aby odblokować 1 domenę i otrzymać AuthInfo.

Jeśli ktoś nie zna swoich praw, często daje się nabrać na "blef" rejestratorów.

Ale przez taki "blef" nie zyskuje się klientów, wręcz przeciwnie.

Natomiast z mojego punktu widzenia bardzo przydatne jest takie doświadczenie tworząc produkt o znacznie wyższym standardzie niwelując możliwe problemy już w zarodku.

Edited by Domeniacz