Jump to content

obiadodomek.pl komunowroc.pl poradypsychiatry.pl mobilnynauczyciel.pl e-zajecia.pl e-wrozbita.pl

Recommended Posts

Posted

obiadodomek.pl

komunowroc.pl

poradypsychiatry.pl

mobilnynauczyciel.pl

e-zajecia.pl

e-wrozbita.pl

Dzień dobry,

a jednak się odważyłem coś z tego mojego śmietnika wyciągnąć . Czy te domeny tylko do ,,wyrzucenia'' czy mają jakiś potencjał ?

Jak coś technicznie nie umiejętnie zrobiłem umieszczając je w takiej formie to sorry , pierwszy raz to robiłem 

Pozdrawiam

ThreeMonkeys

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Nie chcę mi sie wierzyć, że to najlepsze domeny z całego pakietu o ktorym wspominałeś w poprzednim wątku. Podeślij swoją listę na kontakt @ domainer.com.pl.

Z podanych szansę na sprzedaż widzę tylko dla mobilnynauczyciel i poradypsychiatry.

Posted

Są to typowe domeny jakie rejestruje zupełnie początkująca osoba. Jakiejś ultra tragedii nie ma, ale i tak nie opłaca się ich przedłużać. Jeżeli podobnie wygląda reszta portfolio to 95% będzie to wyrzucenia. Można spróbować zostawić te, gdzie była choć jedna oferta lub zapytanie, a zbędnego balastu pozbyć się bez sentymentu. Jeżeli kolega wyżej zadeklarował się przejrzeć te portfolio to skorzystałbym z okazji i zrobił jak mówi.

Posted

Dzień dobry ,

jak mnie to oceniać czy najlepsze , do tego trzeba mieć wiedzę i doświadczenie ,a tego mi brak . Wybrałem je bo jakoś tak mi dobrze wyglądały .Czy mogę tutaj też 5-6 domen zagranicznych umieścić , do takiej opinii ? Fajne to jest ,dzięki temu na pewno zostawię domenę MobilnyNauczyciel.pl .

opis psychologiczny nowicjusza  ,który kupił i zarejestrował te domeny, to tak tylko dla potwierdzenia tezy Pana_Grzegorza .

1.obiadodomek -  generalnie coś gdzie możemy zjeść smaczny bo domowy obiad - miało to być  w konkurencji do kfc czy macdonald’s

z perspektywy czasu widzę ,że to jednak trochę dziwny zlepek słów także jest   - kosz

2.komunowróc.pl  - mam pomysł na stronę z nią -więc zostaje - strona nie komercyjna będzie 

3.poradypsychiatry.pl - miałem nadzieję ,że ktoś się tym zainteresuje w obecnych czasach -ale widzę ,że oprócz mnie nikt nie potrzebuje tego typu porad online :)

4. mobilnynauczyciel.pl -cieszę się bardzo  opinią szmiko -  zostawiam do sprzedania

5 .e-zajecia.pl  - zostawię chyba do sprzedania wydawało mi się to na czasie 

6. e-wróżbita.pl -myślałem ,że w obecnych czasach też to się sprzeda - trudno -kosz

Gdyby ktoś pomógł mi sprzedać jakąś/jakieś domeny za sensowne pieniądze  to 50% tej ceny otrzymuje osoba pomagająca - u mnie słowo droższe od pieniądza.

Z godziny na godzinę zaczynam się wstydzić 95% swoich domen ,które kupiłem ,mam nadzieję ,że przynajmniej to jest dobry znak ...

Na podany adres e-mail wysłałem listę ,czyli ogromny śmietnik sam to zaczynam już rozumieć ,łudzę się tylko ,że choć 2-3% uda się sprzedać -reszta do kosza 

Pozdrawiam 

ThreeMonkeys

Posted
29 minut temu, ThreeMonkeys napisał:

opis psychologiczny nowicjusza  ,który kupił i zarejestrował te domeny, 

Pozdrawiam 

ThreeMonkeys

Poniżej znajdziesz prawdziwy opis psychologiczny "nowicjusza"  ;-) 

Sorka za of-top, ale kiedyś były wałki "na biednego studenta" albo "oddaj moją domenę" a teraz przyszło nowe, na "ofiarę". - Och ach, jestem taki nieswiadomy, nie znam sie, co mnie podkusiło, sprzedajcie moje domeny, zróbcie mi stronki... No bo taki biedny jestem :-p

Wybacz stary, ale moja intuicja podniosła alert - "trzymaj się od niego jak najdalej"...no i musiałem to napisać żeby sobie ulżyć. :-p 

Posted

Dzień dobry ,

rozumiem Pana obawy, nie wiem czy mieszczę się w jakiś schematach które Pan opisuje czy nie .

Nie znam się na tym , piszę i przedstawiam siebie jak najlepiej umiem . Nie namawiam nikogo ,żeby mi coś dano czy ofiarowano ,opisuję swoją sytuację jak się władowałem z domenami w kłopoty poprzez swoją głupotę ,do której się przyznaje zresztą ... 

Kilku kolegów otrzymało taką listę tego mojego śmietnika na emaila , wszystkim im serdecznie podziękowałem za włożoną pracę i poświęcony czas , przedstawiłem się z imienia i z nazwiska . Zaprosiłem na kawę jak będą w mojej okolicy ,nie wiem jak to inaczej ten temat poruszyć  ,wydawało mi się ,że to właśnie na takim forum czegoś mogę się dowiedzieć i bardzo wiele osób powiedziało merytorycznie jak to wygląda i super ,dziękuję im za to :)

Nie zmienia to jednak faktu ,że dalej ma ten problem , dlatego dalej szukam rozwiązania i jednym z nich jest to ,że chciałbym znależć kogoś ,kto pomógłby mi w zbudowaniu strony ( nigdy nie powiedziałem inaczej ) a moja propozycja jest jasna i transparentna - coś wspólnie robimy , po mojej stronie leżą finanse , a gdy coś powstanie razem tym kierujemy i zarządzamy i sprawiedliwie dzielimy . Nie wiem co w tym takiego złego i pachnie oszustwem , przepraszam ,przecież ja też sobie nie wyobrażam ,że osobnik x i osobnik y w pełni anonimowi coś wspólnie robią .Moim zdaniem tak się nie da , trzeba z sobą porozmawiać minimum telefonicznie , a może i spotkać -to nic strasznego a dopiero wtedy zapadnie decyzja czy dwie strony chcą coś wspólnie robić czy nie . Wiem ,że moja słabą stroną jest wiara w ludzi ale cóż tak już mam - jestem z pokolenia X .

Naprawdę wydawało mi się ,że opisując swój problem z zakupem domen  robię to na tyle dobrze i uczciwie ,że tego typu myślenie się nie pojawi , no przykro mi z tego powodu . 

Pozdrawiam

ThreeMonkeys

,,Wierzcie temu który sam doświadczył "

Posted (edited)

Nie przejmuj się, po prostu nie takie kwiatki na tym forum się pojawiały. Stąd u niektórych włącza się lampka powątpiewania.

Na Twoim miejscu jak nie masz pomysłu na biznes, to odpuść sobie tworzenie stron na bazie zarejstrowanych domen. Nie ma to sensu, a szanse powodzenia bez dobrego biznes planu są bliskie zera.

Ostatnio jest moda na wszelkiej maści potworki, za którymi stoi duży kapitał. Tylko bardzo dobra domena jest w tej chwili coś warta.

Wtopiłeś trochę kasy, szkoda wtapiać więcej. Wystaw na sprzedaż to co masz i tnij straty jak się da.

A perełki warte odnowienia zostaw. Podkreślam perełki.

Edited by szmiko
  • Like 1
Posted

Dzień dobry,

jeszcze ostatnie wypowiedz w kwestii moich propozycji i już nie zaśmiecam forum .

Gdy dzisiaj szmiko w tym dziale luzno napisał wycenę jednej z domen , najzwyczajniej w świecie pomyślałem sobie ,

że choć jedna może być coś warta to może znajdzie się jeszcze jakaś inna z tego śmietnika i choć minimalnie odrobię straty .

Stąd moja propozycja ,że jak ktoś mi pomoże sprzedać taką domenę ( a gdzie lepiej szukać speców od tego jak nie tutaj , koledzy znają od lat temat , siedzą w nim znają wszystkie patenty to komu jak nie ludziom z tej branży takie coś zaproponować , domena za 500 sprzedana 250 ktoś dostanie ) gdyby nie dostał to wtedy inna sprawa ,ale póki co nie ma takiej sytuacji ,żeby takie wnioski wyciągać tak mnie się wydaje .

Jeszcze raz pytanie -czy mogę tym razem w tym wątku umieścić 5-6 zagranicznych ? te mnie najwiecej kosztowały ...

Jestem ciekaw opinii bardzo na ich temat .

Posted

Dzień dobry ,

he he , wtopiłeś trochę kasy -dzięki szmiko za pozytywne określenie :)  Tylko jak to stwierdzenie ,,sprzedać'' żonie :) 

Właśnie próbuję wyławiać coś co ma choć cień szansy , tylko wiedzy mi brak i doświadczenia dlatego pytam na forum .

Trochę stronek muszę zrobić, nie z musu tylko z chęci i nie będą one komercyjne - czy takie muszą być tylko ? 

Może z małej strony kiedyś urodzi się większa i śliczniejsza :)

W tym momencie pytanie -czy każda domena powinna mieć potencjał biznesowy ,komercyjny ? Czy na niej musi zawsze  być plan budowania czegoś co będzie przynosiło zyski ? Nie może mieć tylko charakteru informacyjnego ,ułatwiającego komunikację miedzy ludzmi ? 

Jest kilka domen właśnie które kupiłem właśnie pod takim kontem i wszyscy powiedzą ,że one nie mają potencjału biznesowego  -ok nie mają ale mają coś innego coś co czasami widzimy i chcemy tego

Pozdrawiam 

ThreeMonkeys

Posted (edited)

Brawo za odwagę :)

Nie pisałbym jednak na Twoim miejscu kolejny raz o poszukiwaniu kogoś, kto mógłby sprzedać Twoje domeny. Chociażby po to, by nikt nie kojarzył Ciebie z kimś kto jęczy jak stara baba ;) Powtórzę więc tylko - licz na siebie.

Zostawisz sobie tyle domen ile zechcesz, ale jeżeli pozostałe są podobne lub gorsze i mimo wszystko czujesz w nich jakikolwiek potencjał, to jest szansa na oszczędności. Po prostu ich nie przedłużaj. Pozwól im wygasnąć i gdy już tak się stanie zarejestruj je od nowa. Tzw. średniaczki i mizerotki rzadko kiedy są przechwytywane. Zwłaszcza jeśli nie było na niej wcześniej strony.

Ludzie przede wszystkim czają się na dobre i bardzo dobre domeny. Bo szkoda im czasu żeby wyszukiwać takich, które = przy dobrych wiatrach - pozwolą zarobić np. kilkaset złotych. Przedłuż sobie więc tylko garstkę tych z ( Twojej ) pierwszej ligi. Z czasem poczujesz ulgę, gdy zrozumiesz ile zaoszczędziłeś na przedłużeniach. A jeśli jakąkolwiek stracisz, to prawdopodobnie i tak znajdziesz przynajmniej podobną, nową. Moim zdaniem ryzyko jest niewielkie.

Ja bym z tych powyższych nie przedłużył żadnej. Choć z góry zaznaczę, że nie analizowałem szczegółów.. Mogę więc się mylić, bo czasami pierwsze wrażenie może być mylne. Powodzenia!

P.S.
Dodatkowe, lepiej umieść w nowym wątku.

Edited by Kangur
  • Like 1
Posted

Jeszcze jedna drobna rada ode mnie, choć oczywiście nie zamierzam nikogo urazić. Sprowadza się ona do krótkiego zdania:  piłeś - nie rejestruj i nie kupuj ! :)
Im większa ilość alkoholu, tym większa tolerancja na jakość i wygląd. I ma to takie samo zastosowanie zarówno do płci przeciwnej jak i do domen :)

Posted

Dobry wieczór ,

no właśnie w tym problem ,że w moim wypadku absolutnie nie wystąpiły ,żadne używki ,żadne ,dlatego tak się zastanawiam co mnie oszołomiło i spowodowało takie nieracjonalne działanie ,dlatego tą domenę  poradypsychiatry.pl zostawię chyba dla siebie :) :)

• Haha 2