Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy działają ikony (u góry przy pisaniu postu) "wstaw link", "wstaw obrazek", itd.

oraz skróty po lewo Wstaw: Center, Topic Link, Post Link - i do czego służą te skróty ?

A konkretnie to chcę wstawić link i chcę go skrócić podając nazwę, a ukrywając pełen link, jak nalezy to wykonać ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Posted

Robi się to tak:

[url=http://adres]nazwa linka[/url]

i wygląda to tak

nazwa linka

a skróty po lewej służą do wstawiania :

CENTER - tekst wycentrowany

Topic link - link do tematu

Post link - link do postu

Codebox - czyli znaczniki

Posted

Te funkcja działają tylko przy "ręcznym" napisaniu kodu. Pisząc posta po prawej stronie masz BBCode i tam są podpowiedzi. Skróty nie działają i nie potrafię się doszukać błędu.

Posted

Jeszcze jedna sprawa, wchodzę na forum i mam czas np. 15:00 a wyświetla się 16:00, choć mam ustawienie +1h Bruksela, następnie po wejściu na panel kontrolny i odświeżeniu parametrów (tych samych +1h) czas ustawia się poprawnie czyli 15:00 i tak do następnego logowania, czyli znów zamiast 15 mam 16.

Posted

Też tak miałem, chyba moduł od uwzględniania czasu letniego jest skopany.

Ustawiłem na Brukselę (GMT+1) i wyłączyłem automatyczną korekcję i czas letni też. Poskutkowało.

Posted

Dzięki, spojrzałem i ostatecznie tak ustawiłem: pola czas letni i automatyczne zmiany: puste, czas ustawiłem na +1h Bruksela. Chyba ten automat źle działa. Przy tym ustawieniu na razie jest ok.