Jump to content
DD

WEBMIX - branżowy miks wiedzy i networkingu 27 września w Warszawie

Recommended Posts

Po długiej przerwie od ostatniego spotkania MeetDomainers serdecznie zapraszam na Konferencję WEBMIX, która nawiązuje do tamtego cyklu spotkań kierowanego głównie do inwestorów domenowych. Idąc jednak z postępującymi na rynku zmianami, Konferencja WEBMIX kierowana jest nie tylko do osób profesjonalnie związanych z domenami, ale również do specjalistów z branży hostingowej, SEO, e-commerce czy kreacji i promocji serwisów internetowych. Domen internetowych nie można traktować w oderwaniu od całego ekosystemu, w którym domeny są wykorzystywane. Bez domeny nie można obecnie prowadzić praktycznie żadnej działalności w Internecie. Z drugiej jednak strony sama domena bez zbudowanego na niej i wypromowanego serwisu również nie jest tak dużo warta. Dlatego moim zdaniem tak ważne jest połączenie tych elementów.

Dzięki interaktywnej formule konferencji (sesja networkingu strukturyzowanego, debaty stolikowe, debata oksfordzka) każdy będzie miał okazję wymienić doświadczenia i wiedzę z takimi ekspertami jak Michał Sadowski (Brand24), Piotr Nowosielski (justjoin.it), Artur Piechocki (Prezes Sądu Polubownego ds. Domen Internetowych, Kancelaria APLAW), Michał Pleban (Aftermarket.pl), Przemysław Bojczuk (premium.pl), Krystyna Pietrzykowska (Hitachi Energy) czy Przedstawiciele z rejestru domen .pl NASK. Na WEBMIX dowiesz się jakich narzędzi użyć, żeby wynieść Twoją firmę na wyższy poziom.

Mam też oczywiście nadzieję, że nie zabraknie Użytkowników di.pl, z którymi będzie można się spotkać, wymienić doświadczenia, porozmawiać często po raz pierwszy na żywo. Dla mnie dużą wartością spotkań MeetDomainers była możliwość poznania osób z di.pl, które wcześniej znałem tylko wirtualnie z Forum. Liczę, że w przypadku WEBMIX będzie podobnie :)

Data wydarzenia: 27 września 2024

Miejsce: Centrum Konferencyjne ADN w Browarach Warszawskich, ul. Grzybowska 56

Strona Konferencji: www.webmix.com

Partnerzy konferencji WEBMIX: Aftermarket.pl, NASK, Brand24, justjoin.it, premium.pl, ddregistrar.pl, rocketjobs.pl.

Partnerzy merytoryczni: Kancelaria APLAW specjalizująca się w prawie cyberbezpieczeństwa, nowych technologii, telekomunikacyjnym, mediów i Internetu oraz Konsorcjum Suwak – organizacja zapewniająca profesjonalne wsparcie ludzi i organizacji w sytuacjach kryzysowych.

Patroni medialni: di.pl, di.com.pl, HostingNews.pl, JakWybracHosting.pl

Razem z Forum di.pl, które zostało Patronem Medialnym wydarzenia, przygotowaliśmy 50% zniżkę na bilety (123 PLN z VAT po rabacie):

https://app.easycart.pl/checkout/WEBMIX/2024?promo=FORUMDI50

Liczba biletów promocyjnych jest ograniczona, dlatego warto się pospieszyć z rejestracją, jeśli planujecie wizytę na WEBMIX. Z doświadczenia wiem, że wiele osób decyduje się na udział w konferencjach na ostatnią chwilę. Od 1 września cena biletów wzrasta do 369 PLN z VAT.

W cenie biletu zapewniamy całodniowy udział w merytorycznej części Konferencji WEBMIX, kawę, herbatę, napoje, przekąski.

Zapraszam do polubienia strony WEBMIX na Facebooku:

https://www.facebook.com/WebMixConference

Na stronie https://www.webmix.com zapiszecie się też do newslettera, dzięki któremu będziecie na bieżąco z aktualnościami dotyczącymi Konferencji.

Zapraszam też do współpracy firmy i osoby, które chciałyby opowiedzieć o swojej firmie, ciekawej usłudze czy produkcie na Konferencji WEBMIX. Jeśli chciałbyś się wyróżnić i zaprezentować swoje usługi na Konferencji zapraszam do kontaktu w wiadomości prywatnej. Jeśli masz pomysł na merytoryczne wsparcie WEBMIX, to również serdecznie zapraszam do kontaktu!

Agenda spotkania nie jest ostateczna i może podlegać zmianom. Pierwszy WEBMIX jest w formule jednodniowej, dlatego na pewno nie uda się opowiedzieć o wszystkim, co interesujące i ważne. Istotne moim zdaniem jest jednak to, żeby pewne tematy poruszyć i rozpocząć na ich temat dyskusję. W kontekście nadchodzących zmian prawnych dotyczących domen oraz usług internetowych w Polsce i Unii Europejskiej warto wiedzieć o nadchodzących zmianach, żeby móc się na nie przygotować. Dlatego zaprosiliśmy do współpracy między innymi Artura Piechockiego (Prezesa Sądu Polubownego ds. Domen Internetowych) oraz Przedstawicieli z NASK, którzy podzielą się z nami nowościami i zmianami, jakie nadchodzą, a które dotyczą nas wszystkich.

DD

• Like 7
  • Thanks 1

Bardzo ciężko mi uwierzyć, że ostatnio widziałem Was wszystkich w szerokim gronie 13 lat temu. Zdaje się, że dobrze policzyłem? Z tyłu głowy mam flashbacki z pierwszego MeetDomainers. Tak jak napisałeś Daniel, spotkanie w realu osób, z którymi komunikujesz się na co dzień jedynie przez internet jest okazją do zacieśnia znajomość, a tej okazji do spotkania się dawno nie było.

Szczerze polecam tym, którzy w takich spotkaniach nie brali dotychczas udziału. Tym, którzy byli polecać nie trzeba.

Czy Przemek też będzie panelistą?

3 godziny temu, apze napisał:

Szczerze polecam tym, którzy w takich spotkaniach nie brali dotychczas udziału. Tym, którzy byli polecać nie trzeba.

Czy Przemek też będzie panelistą?

Mamy już pierwsze rejestracje Użytkowników di.pl - mam nadzieję, że trochę się nas zbierze i będzie z kim przybić piątkę 27 września :) Swój udział zapowiedział między innymi jeden z "dinozaurów" tego Forum :P Ostatnio się tutaj jednak nie udzielał za dużo.

Ogólnie widać, że Forum nie żyje już tak jak dawniej. Myślę, że można to zmienić. Wspólne spotkanie na żywo mogłoby się pozytywnie do tego przyczynić. Nie jestem obiektywny, ale naprawdę uważam, że takie spotkania na żywo wnoszą dużo wartości dla Uczestników. Rzeczy, o których usłyszycie w kuluarach takiej konferencji, nie dowiecie się z innych źródeł ;) Zaplanowaliśmy też debaty stolikowe, które pozwolą swobodnie porozmawiać z zaproszonymi Prelegentami, Przedstawicielami Partnerów i Ekspertami. Właśnie w takiej roli będzie można porozmawiać z Przemysławem Bojczukiem @pb z premium.pl, ale również z Michałem Sadowskim z Brand24 czy Arturem Piechockim - Prezesem Sądu Polubownego ds. Domen Internetowych. Myślę, że jest duża szansa, żeby porozmawiać również Michałem Plebanem @Dropped.pl z Aftermarket.pl.

DD

Swój udział zapowiedział między innymi jeden z "dinozaurów" tego Forum

:P Ostatnio się tutaj jednak nie udzielał za dużo.

Czy chodzi o tego z Fredem Flintstonem w awatarze? ;-)

• Haha 4

Mam co prawda inny awatar ale pomyślałem ze skoro .....

uczestniczyłem w pierwszym MeetDomainers w Krakowie to może warto się spotkać po tych 15 latach choćby po to żeby pogadać przy drinku czy kawie :)

Wiem ze rynek domen jest całkowicie inny i czasy zupełnie odmienne ale ludzie tak łatwo się nie zmieniają. Niestety coraz mniej jest okazji do takich spotkań na żywo.

Tym bardziej należy docenić starania Daniela któremu się chce. Bo organizacja takiej imprezy nie jest prosta i wymaga sporego zaangażowania . Sam jestem ciekawy czy w dobie wszechobecnych mediów społecznościowych ludzie jeszcze odczuwają potrzebę takich zwykłych spotkań ….”po staremu” Dla mnie ponieważ, jestem stary,  to właśnie taka normalność jest tym czego chyba brakuje. A przynajmniej takim dinozaurom jak ja :)

Mam nadzieje ze może inni pomyślą podobnie i będzie okazja pogadać 27 września.

Edited by kilofek
  • Like 5
  • Thanks 1

Wróciłem na to forum niedawno, po dobrych 10 latach przerwy. Nigdy nie miałem spektakularnych sprzedaży swoich domen, ale dobre 2-3 lata tu spędziłem dość aktywnie w latach mniej więcej 2010 - 2013. Niestety termin 27 września mi nie odpowiada. Poza tym nie sądzę, żebym był jakoś specjalnie oczekiwanym gościem na takim spotkaniu. Niemniej jednak kibicuję, żeby się odbyło !

Edited by alpine5

Jako, że wyjadaczem domen nie jestem, raczej prawie się na tym wcale nie znam :) Ciekawe spotkanie, chociażby poznać osoby z forum jak i porozmawiać o własnych biznesach, czy załapać fajne kontakty albo zwyczajnie się pośmiać.

Życzę powodzenia, aby się wszystko zgrało i udało. Udanego!

Dnia 20.08.2024 o 15:37, pb napisał:

Czy chodzi o tego z Fredem Flintstonem w awatarze? ;-)

Domeniacza z całą pewnością nie będzie albowiem skromny rynek domen w Polsce jest poza centrum mojej działalności. Nie widzę też na forum (i liście gości) ani jednej osoby która by aktywnie działała na rynku zachodnim w kwestii domen czy choć reprezentowała firmę będącą rejestratorem komiaczy.

Ale takie spotkanie to nie lada gratka dla ludzików lubiących karmić swoje ego fikcyjnymi sprzedażami byle gniotów za średnie xxx.xxx a że Domeniacza nie będzie - nie będzie miał kto powiedzieć "sprawdzam" - więc wspomniana grupa może tłumnie przybywać ;)

Dnia 20.08.2024 o 14:47, DD napisał:

Mamy już pierwsze rejestracje Użytkowników di.pl

Ty, @Noname, @pb, @apze, @Kilofek i jeszcze ktoś z kilku tysięcy użytkowników forum ? ;)

• Confused 1

@Domeniacz Ja Cię serdecznie zapraszam na WebMix :) Jak po konferencji uznasz, że nie było warto, zwracam za bilet :P

WebMix jest właśnie po to, żeby się uczyć nawzajem od siebie. Chętnie posłuchałbym o rynku domen .com, pewnie jak wiele innych osób z Forum czy Uczestników Spotkania. WebMix nie ma w założeniu być poświęcony tylko domenom. Od tego było spotkanie MeetDomainers. Warto spojrzeć nieco szerzej, dlatego 27 września w Browarach Warszawskich będzie można posłuchać i porozmawiać też na inne tematy - marketing, social media, budowanie i rozwój serwisów internetowych, aspekty prawne związane z domenami, ale też dotyczące prowadzenia biznesu w Unii Europejskiej. Nadchodzące zmiany dotkną nas wszystkich - myślę, że dobrze już teraz o nich wiedzieć.

DD

• Like 2

Dnia 23.08.2024 o 14:45, Domeniacz napisał:

Nie widzę też na forum (i liście gości) ani jednej osoby która by aktywnie działała na rynku zachodnim w kwestii domen czy choć reprezentowała firmę będącą rejestratorem komiaczy.

Nie chcę mówić za innych, ale ja się chętnie dowiem, na jakich konferencjach w kwestii domen Domeniacz w ogóle był.

3 godziny temu, Domenatorix napisał:

Nie chcę mówić za innych, ale ja się chętnie dowiem, na jakich konferencjach w kwestii domen Domeniacz w ogóle był.

A ma to jakiekolwiek znaczenie???

Żeby znać temat nie trzeba bywać...Wystarczy wiedza zdobyta w ten czy inny sposób. A niewątpliwie wiedzą przewyższa sporą większość użytkowników tego forum.

• Like 2

WebMix odbędzie się dokładnie za miesiąc :)

Jest wiele powodów, dla których organizuję tę konferencję. Przede wszystkim jednak WebMix ma ma na celu:

1. WSPÓŁPRACĘ NASZEJ BRANŻY – przedstawicieli rejestratorów domen, usługodawców hostingu, giełd domen, serwisów przechwytujących domeny, agencji SEO, agencji interaktywnych, platform e-commerce (sklepów internetowych). Na konferencji nie zabraknie też inwestorów domenowych (w tym Użytkowników Forum di.pl). Z Waszą pomocą WebMix stanie się platformą do spotkań specjalistów z wyżej wymienionych branż.

Najcenniejsza na wszelkiego rodzaju konferencjach jest dla mnie możliwość poznania i wymieniania doświadczeń z innymi Uczestnikami. Im więcej takich okazji (sesje networkingowe, przerwy kawowe, lunche czy afterparty), tym lepiej. Dlatego uważam, że ważne jest aby eksperci z różnych specjalizacji mogli się spotkać, poznać i porozmawiać.

Naszym wspólnym mianownikiem są usługi, które pomagają firmom naszych klientów w odniesieniu sukcesu w Internecie. Uczmy się od siebie nawzajem i współpracujmy, a WebMix niech będzie miejscem, gdzie się spotkamy.

2. Stworzenie KLIENTOM platformy, dzięki której będą w stanie połączyć wszystkie elementy „układanki” swojej skutecznej obecności w Internecie.

A nie jest to zadanie łatwe. Firma, która rozpoczyna działalność w Internecie, potrzebuje domeny, miejsca na serwerze, serwisu www, coraz częściej sklepu internetowego. Oprócz tego ważna jest odpowiednia pozycja w wyszukiwarkach (SEO), reklama, bez której nikt nie dowie się o oferowanych usługach czy produktach. Dobrze byłoby też nie zaniedbywać social mediów a także zainteresować się nowymi technologiami, takimi jak np. sztuczna inteligencja.

Dlatego na WebMix zapraszam ekspertów oraz firmy, które pomogą w realizacji tych celów. To idealna przestrzeń, by dowiedzieć się, czego potrzebuje firma, żeby zabłysnąć w Internecie :)

Po więcej informacji oraz zniżkowe bilety zapraszam do wpisu na moim blogu danieldryzek.pl:

https://danieldryzek.pl/2024/08/27/dwa-glowne-powody-dla-ktorych-organizuje-webmix/

DD

• Like 1

22 godziny temu, Bazyli napisał:

A ma to jakiekolwiek znaczenie???

Oczywiście, że ma. Jeśli ktokolwiek bezpodstawnie wyszydza rodzimą konferencję, nie ujawniając jednocześnie, na jakich konferencjach już był(a) i w czym te konferencje były lepsze, to nie można uznać takiej osoby za poważną.

22 godziny temu, Bazyli napisał:

Żeby znać temat nie trzeba bywać...Wystarczy wiedza zdobyta w ten czy inny sposób. A niewątpliwie wiedzą przewyższa sporą większość użytkowników tego forum.

Nie widziałem na to jeszcze żadnych dowodów.

Dziś kolejne 10 osób zarejestrowało się na WebMix. Jest spora szansa, że pobijemy frekwencję dawnych spotkań MeetDomainers :) Na liście zarejestrowanych sporo starych znajomych z czasów MD, ale też sporo nowych "twarzy" :)

Przypominam też, że jutro kończy się pula tańszych biletów.

Bilety na WebMix ze zniżką:

https://app.easycart.pl/checkout/WEBMIX/2024?promo=FORUMDI50

DD

• Like 2

Mam do zaoferowania pięć bezpłatnych wejściówek na WebMix dla Użytkowników Forum di.pl. Nie ma jednak nic za darmo :) Osoby chętne proszę o kontakt w wiadomości prywatnej.

Oferta nieaktualna. Promocja zakończona :P

DD

Edited by DD
  • Like 1

Czy beda jakies aukcje domen na zywo? Chetnie bym sie czegos pozbyl :) (wpadne z authinfo wydrukowanymi na karteczkach :D)

• Haha 1

9 godzin temu, ragni napisał:

Czy beda jakies aukcje domen na zywo? Chetnie bym sie czegos pozbyl :) (wpadne z authinfo wydrukowanymi na karteczkach :D)

Rafał, jak chcesz, to specjalnie dla Ciebie przeprowadzimy aukcje Twoich domen, tylko nie zapomnij karteczki z AuthInfo :P

DD

• Thanks 1

@ragni Ja oddam po kosztach fotka.tv ;-)

Nie mam wspomnień z MeetDomainers, ale ciekawym czy ktoś pamięta mikro spotkanie w Rzeszowie.

Jestem leniwym zwierzęciem parkingowym dlatego chętnie bym posłuchał co ma do powiedzenia Adam Wagner na temat przyszłości branży, ale to tylko taka mini wskazówka. Powinien mieć tutaj konto, ale nie pamiętam nicku.

Do zobaczenia.

Edited by nadobny

Dnia 11.09.2024 o 11:31, nadobny napisał:

@ragni Ja oddam po kosztach fotka.tv ;-)

Nie mam wspomnień z MeetDomainers, ale ciekawym czy ktoś pamięta mikro spotkanie w Rzeszowie.

Jestem leniwym zwierzęciem parkingowym dlatego chętnie bym posłuchał co ma do powiedzenia Adam Wagner na temat przyszłości branży, ale to tylko taka mini wskazówka. Powinien mieć tutaj konto, ale nie pamiętam nicku.

Do zobaczenia.

Rozmawiałem z Adamem. Mieszka zagranicą. Rozważa przyjazd, ale czy się uda - nie wiem.

DD

Kolejna okazja do zdobycia bezpłatnych biletów na WebMix i afterparty w NINE's Restaurant & Sports Bar!

Co trzeba zrobić?

Wejść na FB lub Linkedin Aula Polska, polubić ich wpis o WebMix a w komentarzu zadać pytanie, które być może zadam Piotrowi Nowosielskiemu - CEO justjoin.it i rocketjobs.pl podczas fireside chat :)

Do zgarnięcia 6 biletów za 6 najciekawszych pytań.

Poniżej linki, naróbcie hałasu na profilach Aula Polska :P

https://www.facebook.com/aula.polska/posts/pfbid025mqZwXsL8TZBSBf2DZ4cCkEkN66UMYSqTPQRL6peyi3UKqzAy9rGm3xoe5Y8uh8il

https://www.linkedin.com/posts/aula-polska_27092024-w-browarach-warszawskich-odbędzie-activity-7242118634221821952-Cjn-/?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

DD

Dziś ostatni dzień rejestracji na WebMix w niższej cenie. Jest z nami już ponad 130 Uczestników, od jutra cena wzrasta, ale ilość biletów będzie bardzo ograniczona. Agendę mamy wypchaną po brzegi, mnóstwo merytoryki poprzeplatanej networkingiem.

Szczegóły agendy: https://www.webmix.com/agenda/

27.09.2024 (Centrum Konferencyjne ADN w Browarach Warszawskich)

⏱ 8:30 - 9:30 Rejestracja i Networking Happy Hour
⏱ 9:30 - 13:15 Prelekcje / Fireside chat / Przerwa kawowa
⏱ 13:15 - 14:00 Networking (open mic oraz business speed dating)
⏱ 14:00 - 15:00 Lunch w Sobremesa Tapas Bar
⏱ 15:00 - 16:45 Prelekcje / Przerwa kawowa
⏱ 16:45 - 17:30 Networking (debaty stolikowe)
⏱ 17:30 - 18:00 Zakończenie części oficjalnej
⏱ 19:00 - 22:00 Afterparty WebMix w NINE'S Sports Bar

Szczegóły i rejestracja: www.webmix.com

DD

• Thanks 1

Dzięki Wszystkim za udział w WebMix! Najwytrwalsi wychodzili z NINE'S o 24:00 :P Świetnie było się spotkać po latach! Z niektórymi z Was nie widziałem się naście lat! Do zobaczenia za rok? ;)

Pierwsza relacja z konferencji, wkrótce wrzucimy więcej zdjęć:

https://www.facebook.com/WebMixConference/

DD

• Like 1
  • Thanks 1

1 godzinę temu, DD napisał:

Do zobaczenia za rok? ;)

Jasne, daj link do zapisów. :-)

• Haha 1

Jeszcze raz bardzo dziękuję za organizację. Mogę się tylko domyślać ile stresu i pracy kosztuje dopięcie wszystkiego na ostatni guzik - a tak właśnie było. Najbardziej zaskoczyły mnie osoby, które zmieniły już swoje zainteresowania, pracę, nie uczestniczą w rynku domen, a znalazły czas by przyjechać i spotkać starych znajomych. Niektóre z tych osób przyjechały nawet z Niemiec.

Konferencja bezbłędna. Daniel, minąłeś się z powołaniem. Porzuć rejestrację domen i zajmij się organizacją eventów ;)

• Like 3