Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odpowiedzi nie otrzymałem jednak  teraz przedstawię swój pomysł na mały "biznes" . Tak na dobry początek... Sklepik ideashirt.pl . Fajna sprawa. Dosyć drogo wszystko wychodzi bo wiadomo muszą też zarabiać. Można sobie projektować koszulki,kubki itd itp. Jeden problemik- taki sklepik trzeba troszkę rozreklamować .Zapraszam do dyskusji gdzie najlepiej rozreklamować tego typu "mały" biznesik.. Może ktoś się orientuje ..może nie..

Posted

Jeśli nie opiera się to na dropshippingu, taki biznes robi się już całkiem kosztowny, dlatego fajną opcją jest CupSell.pl i najlepiej reklamować produkty na Facebooku, YouTube i Alledrogo. Polecam skupić się na swojej niszy (np. youngtimery), zbudować wokół tego społeczność i dopiero wtedy tworzyć jakieś projekty koszulek, kubków oraz innych gadżetów. Inaczej będzie cholernie ciężko, a o prawie autorskim już mi się nie chce pisać, bo prawnikiem nie jestem, a ktoś to wszystko będzie musiał projektować. Tanie to nie będzie, a CC0 to przeważnie dziadostwo. Oczywiście, AI może Tobie wygenerować ciekawe grafiki i będzie to prawie darmowe, ale musiałbyś się do tego przekonać.

Posted

Generalnie tego  typu biznes to  najłatwiej  reklamwoac na social mediach Instagram itp .Można np wejśc w kontakt z influenserami żeby  z danej platformy  post udostępmnili , odpłatnie albo za zasadzie umowy barterowej .Jeśli Ideashirt to twój brand/sklep to najbardziej efektywny byłby google ads shoping ale to już odpłatnie .Najprosciej to zrobić sklep na Allegro , z dobrymi keywordami pod konkretny produkt oraz jako nazwe ustawić nazwe strony tzn np. ideashirtpl by brand rozleklamowac i przejąc stałych klientów na przyszłośc . Na koniec strona z ruchem  , 

Posted

Mi od jakiegoś czasu chodzi po głowie pomysł, aby w jakiś sposób zarabiać na grafikach tworzonych przez AI i myślę, że tego typu prace spokojnie nadają się na koszulki, kubki oraz... NFTs. Myślałam jeszcze nad stworzeniem sztucznej modelki OnlyFans, ale niestety AI nie tworzy tego typu zdjęć, bo marudzi coś o NSFW... ;) Za bodajże $10 możesz wygenerować 200 obrazów w Midjourney. ChatGPT oferuje 3 obrazki dziennie bez żadnych opłat, także niewiele trzeba na start i uważam, że na AI można się jeszcze dorobić.

Posted
3 godziny temu, meloo napisał(a):

Mi od jakiegoś czasu chodzi po głowie pomysł, aby w jakiś sposób zarabiać na grafikach tworzonych przez AI i myślę, że tego typu prace spokojnie nadają się na koszulki, kubki oraz... NFTs. Myślałam jeszcze nad stworzeniem sztucznej modelki OnlyFans, ale niestety AI nie tworzy tego typu zdjęć, bo marudzi coś o NSFW... ;) Za bodajże $10 możesz wygenerować 200 obrazów w Midjourney. ChatGPT oferuje 3 obrazki dziennie bez żadnych opłat, także niewiele trzeba na start i uważam, że na AI można się jeszcze dorobić.

Są inne Ai do generowania takich tresći, temat jak najbardziej na czasie, ale to zawsze ERO. Generalnie kto co lubi ;)

A na koszulkact nw sumie czemu nie. Wystarczy dobra nisza, konkretna kategoria, albo łapać to co na czasie i przez cupsell faktycznie coś by wpadło ;)

Posted
37 minut temu, internetdomains napisał(a):

Są inne Ai do generowania takich tresći

Byłabym wdzięczna za podanie przykładów, bo ChatGPT niby coś mi poleca, ale jak się w to zagłębiam, to wychodzi, że jednak żadne AI nie tworzy tego typu zdjęć. Zresztą też nie mam pewności, czy OF akceptuje takie modelki, ale zarobki pewnej AI influencerki rozpalają wyobraźnię: https://nowymarketing.pl/aitana-czyli-influencerka-wygenerowana-przez-ai-zarabia-ponad-10-000-euro-miesiecznie-2/

Owszem, pracuje nad nią grupa ludzi, ale jest trochę tutoriali na YT, jak samemu zrobić taką modelkę i móc na niej zarabiać. Możliwe, że szybciej i łatwiej będzie jednak zarobić na NFTs (chociaż ten szał raczej już przeminął), czy wspomnianych przez Romka koszulkach i kubkach. Pewne jest, że panuje teraz szał na AI (całkiem świeżym przykładem jest chałkoń; domena chalkon.pl zajęta, of kors) i warto to wykorzystać w dochodowy sposób.

Posted
5 godzin temu, meloo napisał(a):

Byłabym wdzięczna za podanie przykładów, bo ChatGPT niby coś mi poleca, ale jak się w to zagłębiam, to wychodzi, że jednak żadne AI nie tworzy tego typu zdjęć. Zresztą też nie mam pewności, czy OF akceptuje takie modelki, ale zarobki pewnej AI influencerki rozpalają wyobraźnię: https://nowymarketing.pl/aitana-czyli-influencerka-wygenerowana-przez-ai-zarabia-ponad-10-000-euro-miesiecznie-2/

Owszem, pracuje nad nią grupa ludzi, ale jest trochę tutoriali na YT, jak samemu zrobić taką modelkę i móc na niej zarabiać. Możliwe, że szybciej i łatwiej będzie jednak zarobić na NFTs (chociaż ten szał raczej już przeminął), czy wspomnianych przez Romka koszulkach i kubkach. Pewne jest, że panuje teraz szał na AI (całkiem świeżym przykładem jest chałkoń; domena chalkon.pl zajęta, of kors) i warto to wykorzystać w dochodowy sposób.

Tak OF akceptuję to jak i inne znane portale ero o podobnym charakterze. Też się zdziwiłem, że ludzie potrafią płacić za zdjęcia, czy filmy pseudo modelki wygenerowanej poprzez Ai. Jak widać różne są dziwadła na tym świecie. 

Posted

@internetdomains OK, ale gdzie takie grafiki można wygenerować? Bo ani MJ, Gemini, czy ChatGPT tego nie zrobią.

@romek76 Widziałam Twój sklep i super, że działasz w tym kierunku, jednak o IdeaShirt.pl pierwsze słyszę. Próbowałeś sprzedawać na CupSell.pl? Wpadło mi do głowy kilka pomysłów, które mogłyby pomóc Ci przyciągnąć więcej klientów. Jeśli masz ochotę, chętnie coś doradzę. 

Posted

meloo- dzięki za opinię. Jak nic nie wymyślę w swoim zakresie, przemyślę Twoją propozycję odnośnie "przyciągnięcia" nowych Klientów.

🙂

Posted

Gdzieś mi się zgubił temat odnośnie tych dzwonków do drzwi. Za parę zł można kupić sobie coś w tym stylu. Naprawdę koszt to parę zł. Do niczego nie namawiam- po prostu znalazłem linka..

Takie "przyszłościowe dzwonki do drzwi są na aliexpress

Wszystko za parę zł, jeśli komuś zależy sam znajdzie ofertę takich dzwonków. Są bezprzewodowe, czasami kilkanaście spokojnych i relaksujących ,melodii dźwięków. To tak na szybko bo pisałem o tym w innym temacie , ale gdzieś się "zawieruszył mój post- czy jak to zwać. 🙂

P.s A chodziło o montaż tego typu dzwonków w drzwiach wejściowych u osób, również z lekkim poczuciu humoru. Prosty łatwy Biznes. Prawie łatwy...no, ale cóż jest łatwe..

Posted (edited)

Myślicie , że na książkach można zarobić trochę "Money"???

Myślę, że tak.. taki np Dan Brown sporo zarobił.. Kurde tyle kasy..

😆

Edited by romek76
bo tak
Posted

Otrzymałem ostrzeżenie za "spam". Nic na siłę- jeśli jestem tu niemile widziany "spoko-loko". Nie będę przeszkadzał. Dziękuję za "mile spędzone chwile" tu na Forum i... Być może do usłyszenia za jakiś czas.. 😊

Posted
8 godzin temu, romek76 napisał(a):

Myślicie , że na książkach można zarobić trochę "Money"???

Myślę, że tak.. taki np Dan Brown sporo zarobił.. Kurde tyle kasy..

😆

No jasne, na książkach da się zarobić, tylko trzeba trafić z tematem jak Dan Brown 😄 Ale wiadomo, łatwiej powiedzieć niż zrobić.

Posted
W dniu 15.02.2025 o 19:41, romek76 napisał(a):

Czas leci a ja nic nie zrealizowałem ze swoich pomysłów... Masakra

Wiem, jak to jest czas leci, a pomysłów coraz więcej! Nie martw się, zawsze można zacząć od małego kroku. Kiedyś się w końcu ogarniesz, a potem to już pójdzie. Trzymam kciuki

• 2 weeks later...
Posted

Jeżeli chodzi o małe biznesy, to ja próbuję swoich sił, na razie bardziej hobbistycznie (pracuję na pełny etat + trójka małych dzieci, więc ciężko robić to inaczej) i zacząłem bloga opisującego moją przygodę, może Cię zainteresuje.

Podejście mam trochę niestandardowe, bo inspiracją są głównie wygasające domenki :)

Link do bloga: https://PanOdStronek.pl