Jump to content

Ostatnie najwyższe sprzedaże to dominacja .ai

Recommended Posts

Posted (edited)

https://www.dnjournal.com/archive/domainsales/2026/0304.htm 

Czy ktoś jeszcze próbuje rejestrować/inwestować w domeny z roszerzeniem AI ? Czy jest już za późną i impreza powoli się kończy? 

Widzę, że jest pełno projektów na GitHubie na fali vibecodingu i dużo AI slopu, ale też chyba przybywa rejestracji .io - to chyba drugi wybór dla startupów

Zapraszam do wymiany zdań i pochwalenia się swoimi .AI

Edited by polo333
  • polo333 changed the title to Ostatnie najwyższe sprzedaże to dominacja .ai
Posted (edited)

A ja proponuję publiczne współzawodnictwo - rejestrujemy po kilka domen (może 3, 5, 10, 20 albo i 100 - kwestia dogadania się)  - wklejamy tu co zarejestrowaliśmy (domena nie może być zarejestrowana wcześniej niż dzisiaj i wszystkie muszą być u tego samego rejestratora) aby nikt nie był w stanie oszukiwać i czekamy na rezultaty. Wygrywa najwyższe ROI - czas 1 rok od momentu rejestracji domeny. Kto się pisze do zdrowego współzawodnictwa i ile domen do rejestracji proponujecie ?

Jeśli ktoś chciałby aby konkurs na najlepszego domainera na DI nie był publiczny (w sensie ujawnienia co zarejestrował, za ile sprzedał i z jakim ROI) - też da się zrobić. Albowiem można ujawnić tylko listę zwyciężców posegregowaną przez osiągnięte ROI. Liczy się, kto z Was ma odwagę zweryfikować swoje umiejętności w zdrowym współzawodnictwie na przejrzystych zasadach.

Nie ma chętnych ? ;)

Edited by Domeniacz
Posted (edited)
W dniu 21.02.2026 o 16:01, polo333 napisał(a):

Nie ma. 

Niektórzy byli "domainerami" tylko wtedy, gdy można było opony i meble z palca rejestrować. A prawdziwymi domainerami są Ci, którzy na kupionych dzisiaj domenach potrafią zarobić jutro.

Dlatego pierwsza grupa nic nie potrafi dzisiaj zarobić bo "wakacje.pl" już zarejestrowane od 3 dekad. Natomiast grupa druga potrafi zarabiać każdego dnia na niekończącym się asortymencie i nowych okazjach.

Więc już chyba rozumiesz @polo333 dlaczego nie ma chętnych do udziału w konkursie w którym wygrywa ROI ? ;)

Po prostu domenowe dziadki, którym dwie dekady temu zdawało się, że są "domainerami" nie mają dzisiaj absolutnie żadnych szans w takim konkursie.

Albowiem dzisiaj domaining wygląda inaczej i wymyślne algorytmy pozamiatałaby domenowych dziadków jak śmieci z ulicy.

Dlatego nawet "wyjadacze" z tego forum, którzy odnaleźli się w nowej rzeczywistości niezmiennie od 5 lat nie dają wytchnienia domenom przez te algorytmy wytypowanym tak jak @DD domenie łapanej przedwczoraj o 20:47:40

Po prostu algorytm typuje domeny mające wartość i potencjał sprzedaży w przeciwieństwie do śmieci rejestrowanych z palca które pojawiają się systematycznie w dziale "domeny do sprzedania" a po które z oczywistych względów po ich skasowaniu nikt się nie schyla.

I dlatego ciężko konkurować z Domeniaczem w kwestii ROI ;)

I z tego samego powodu Domeniacz śmieje się z domenowych dziadków i ich mebli, wakacji i opon. Albowiem z dużo słabszymi domenami po najniższej możliwej cenie może znacznie więcej i to każdego dnia. 

Edited by Domeniacz
Posted

Uwierze, jak zobaczę białko, czyli dokumenty, potwierdzające te sprzedaże i ten Twój Złoty Graal.

Wydaje mi się, że strukturalnie domeny internetowe jako klasa aktywów cyfrowych stała się mniej atrakcyjna, ponieważ wiele MŚP w Polsce siada, używają mediów społecznościowych, spada liczba wyszukań w Google na korzyść LLM'ów. 

Brakuje aktywnych korpo płacących wielokrotności rynkowych cen za .pl

Firm startupowych, VC, które w USA regularnie płacą $100K+ za domenę jako koszt wejścia na rynek .com 

Monopol NASK i rosnące koszty utrzymania

• Rejestracja: wzrost z 10 PLN → 15 PLN netto od stycznia 2025 (+50%)
  • Odnowienie hurtowe u NASK: 50 PLN netto/rok (~12 EUR)
  • Dla porównania: odnowienie .com = ~$9/rok (~$10,80 z VAT)

Polska domena .pl jest w utrzymaniu droższa niż globalna .com przy wielokrotnie mniejszym potencjale upside. To fundamentalnie zabija ROI domenowego holdingu. Przy cenie sprzedaży 500 PLN i koszcie utrzymania 60-70 PLN/rok inwestor czeka 5-10 lat na zwrot.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, polo333 napisał(a):

Polska domena .pl jest w utrzymaniu droższa niż globalna .com przy wielokrotnie mniejszym potencjale upside.

Ale za to w rejestracji jest 3 RAZY TAŃSZA. Więc niemal grzechem jest tego nie wykorzystywać. Jednak tylko garstka ludzików z tego forum z tego korzysta.

Jak np. mający kilka tysięcy pe-elek @DD. Myślisz, że wszystkie te domeny są pokroju meble.pl i opony.pl ? ;)

Otóż zapewniam Cie że nie. Albowiem w przeciwieństwie do Ciebie wiem jakie domeny ma Daniel. Więc zastanów się dlaczego jemu się opłaca a Tobie nie i dlaczego ja wiem jakie Daniel ma domeny a Ty nie ? Otóż odpowiedź jest banalnie prosta - to właśnie część wspomnianej przewagi technologicznej będącej w tym konkretnym przypadku banalnie prostym algorytmem.

Z kolei umiejętne wykorzystanie dziesiątek takich nic nie znaczących i banalnych algorytmów zbierających wszelakie dane z internetowych czeluści buduje właśnie wspomnianego Graala. Po prostu widzisz to, czego inni nie widzą. Widzisz strategię. Widzisz, kto, kiedy, co sprzedaje i co kupuje. Widzisz każdy nowy trend będący rezultatem pracy dziesiątek algorytmów.

Wiesz @polo333 ile w komiaczu jest setek takich Danielów mających co najmniej kilka tysięcy domen ?

Czy potrafisz sobie choć wyobrazić i zrozumieć jak gigantyczną przewagę daje wyciągnięcie z tych wszystkich nic nie znaczących i banalnych algorytmów właściwych wniosków ? 

A najlepsze jest to, że te obserwowane ludziki nawet o tym nie wiedzą. Nie wiedzą, że Ty wiesz o ich strategii wszystko a oni o Twojej nic ;)

Posted
16 godzin temu, Domeniacz napisał(a):

Ale za to w rejestracji jest 3 RAZY TAŃSZA. Więc niemal grzechem jest tego nie wykorzystywać. Jednak tylko garstka ludzików z tego forum z tego korzysta.

Jak np. mający kilka tysięcy pe-elek @DD. Myślisz, że wszystkie te domeny są pokroju meble.pl i opony.pl ? ;)

Otóż zapewniam Cie że nie. Albowiem w przeciwieństwie do Ciebie wiem jakie domeny ma Daniel. Więc zastanów się dlaczego jemu się opłaca a Tobie nie i dlaczego ja wiem jakie Daniel ma domeny a Ty nie ? Otóż odpowiedź jest banalnie prosta - to właśnie część wspomnianej przewagi technologicznej będącej w tym konkretnym przypadku banalnie prostym algorytmem.

Z kolei umiejętne wykorzystanie dziesiątek takich nic nie znaczących i banalnych algorytmów zbierających wszelakie dane z internetowych czeluści buduje właśnie wspomnianego Graala. Po prostu widzisz to, czego inni nie widzą. Widzisz strategię. Widzisz, kto, kiedy, co sprzedaje i co kupuje. Widzisz każdy nowy trend będący rezultatem pracy dziesiątek algorytmów.

Wiesz @polo333 ile w komiaczu jest setek takich Danielów mających co najmniej kilka tysięcy domen ?

Czy potrafisz sobie choć wyobrazić i zrozumieć jak gigantyczną przewagę daje wyciągnięcie z tych wszystkich nic nie znaczących i banalnych algorytmów właściwych wniosków ? 

A najlepsze jest to, że te obserwowane ludziki nawet o tym nie wiedzą. Nie wiedzą, że Ty wiesz o ich strategii wszystko a oni o Twojej nic ;)

Zgadzam się z wizją, problem w tym, że komunikujesz to bardzo pewnie siebie i na dużym poziomie ogólności. 

Dodałbym, że DD jest jednocześnie rejestratorem. I to też jest przewaga kosztowa, przy takiej skali, już na starcie ma dużo taniej niż my.

Posted
13 minut temu, polo333 napisał(a):

Dodałbym, że DD jest jednocześnie rejestratorem. I to też jest przewaga kosztowa, przy takiej skali, już na starcie ma dużo taniej niż my.

Ja też nim byłem do czasów plandemii. Albowiem zostanie rejestratorem było dla mnie pierwszym naturalnym i oczywistym posunięciem przy wejściu na rynek PL. Więc nim zostałem aby osiągnąć przewagę przez znacznie większe możliwości i niższe koszty operowania domenami.

Kolejnym naturalnym dla mnie posunięciem było opracowanie algorytmu przechwytywania pe-elki. A że łapanie pe-elki jest proste jak pierdzenie w przeciwieństwie do łapania komiacza - mogłem już po chwili łapać co chciałem po cenie rejestru.

Również w tamtym czasie jako świeżak na rynku PL pytałem DD o pomoc z wyceną jednej ze złapanych domen po którą zapukał klient prosto z Whois do mnie i do Daniela po IDN-a których ja nie łapałem, więc złapał go DD. A zachęcający do kontaktu Whois w którym klient może znaleźć email i telefon do kontaktu - to kolejna przewaga nieosiągalna dla reszty.

I dlatego słusznie Rick grzmi, że tylko wyjątkowo głupi domainerzy mają ukryty email we whois. Więc na rynku, gdzie przez idiotyczne wymysły EU jesteś przymusowym przegrywem - bycie domainerem będącym jednocześnie rejestratorem to rarytas i prestiż.

4 godziny temu, polo333 napisał(a):

I to też jest przewaga kosztowa, przy takiej skali, już na starcie ma dużo taniej niż my.

"My" to znaczy kto ? Ludziki, które nic nie inwestują w rozwój oraz technologię a chcą mieć takie same możliwości i idące za tym zyski ?

Psioczycie na NASK a tymczasem zostanie rejestratorem domen .pl jest darmowe, nie ma opłat rocznych i wystarczy zaledwie 10,000 PLN kaucji na poczet przyszłych rejestracji.

Dla porównania, w komiaczu sama aplikacja o zostanie rejestratorem to 3,500 USD. A rocznie to 4,000 USD stałej opłaty plus opłaty zmienne - co razem z dodatkowymi kosztami daje blisko 10,000 USD. I taki masz roczny koszt bycia rejestratorem w komiaczu niezależnie od tego czy masz 1 domenę .com czy 50 milionów jak Godaddy.

Więc jak nie potraficie wykorzystać tego co NASK oferuje za darmo, zapraszam do komiacza @polo333 🤗

• Thanks 1
Posted

@Domeniacz

3 godziny temu, Domeniacz napisał(a):

urzekła mnie twoja historia...........

Kolejnym naturalnym dla mnie posunięciem było opracowanie algorytmu przechwytywania pe-elki. A że łapanie pe-elki jest proste jak pierdzenie w przeciwieństwie do łapania komiacza - mogłem już po chwili łapać co chciałem po cenie rejestru. 

Wiesz ja jako ten stary dziad tez kiedy łapałem i złapałem parę domen w erze przed opcjami i w czasie kiedy Dropped.pl czyli obecny AM raczkował. W czasach kiedy nie było jak obecnie czasów w whoisie.I wystarczyło mieć na serwerze ustawionego crona z create.A nie jakies wymyslne narzędzia. Bo to były czasy kiedy NASK nie pobierał kasy za create.To bylo czyste przechwytywanie .Ale ty nie możesz tego pamiętać bo chyba jesteś za młody.Tak wiec widzisz bycie starymi dziadem/dziadami którymi w większości postów gardzisz tez ma swoje dobre strony.

• Like 2
Posted

@Domeniacz Nie każdy musi od razu kupować krowę, gdy potrzebuje szklanki mleka. Zamiast płacić 10k złotych zaliczki, można za te pieniądze kupić choćby jedną dobrą domenę .pl, a nie iść w ilość. To, że ktoś robi coś inaczej niż Ty, nie znaczy, że robi to źle lub gorzej.

• Like 1
Posted (edited)
On 3/2/2026 at 3:55 PM, Domeniacz said:

A że łapanie pe-elki jest proste jak pierdzenie w przeciwieństwie do łapania komiacza - mogłem już po chwili łapać co chciałem po cenie rejestru.

@Domeniacz  Gdyby łapanie  pe-elki  było proste jak "pierdzenie"   to dlaczego dalej nie łapiesz ? i dlaczego na polskim rynku aktualnie są dwaj poważni gracze którzy jeszcze przechwytują domeny (DD,AM)  .Wielu rejestratorów ma w ofercie przechwytywanie ale , nic się u nich nie przechwyci .Bo DD i AM przeskoczyło ich technologicznie .Na pewno wymaga to mnóstwa superszybkich i  różnych IP , i dobrego   skryptu np. w  pythonie  na serwerze, a to też kosztuje . 

Edited by zyzio
poprawka
  • Like 1
Posted (edited)
22 godziny temu, kilofek napisał(a):

... tez kiedy łapałem i złapałem parę domen w erze przed opcjami ... W czasach kiedy nie było jak obecnie czasów w whoisie. I wystarczyło mieć na serwerze ustawionego crona z create. A nie jakies wymyslne narzędzia...

Drogi @Kilofku. Gdybyś przez rokiem 2004 zamiast dziadować z cronem został Partnerem NASK - dzisiaj nie byłoby AfterMarket tylko KilofMarket ;)

A miałeś wszystko - pieniądze aby to zrobić, bardzo dobre domeny aby market z łaparką rozkręcić a przede wszystkim widziałeś rosnący potencjał w domenowym biznesie. Zwłaszcza, że NASK wprowadził elektroniczny system obsługi domen przez EPP już w 2003 roku a dopiero 3 lata później Michał z Dropped.pl zaczął łapać domeny (z tego co widzę w WebArchive)

Więc jarając się meblami przespałeś swoje najlepsze 5 minut w życiu. A ponieważ konkurencja nie śpi, to Michał widzący pieniądze tam gdzie one naprawdę są i wiedzący jak po nie sięgnąć - pozamiatał Was wszystkich technologią przy śmiesznie małej kwocie inwestycji w stosunku do zysków. 

I mija 20 lat od tego czasu a Wy dalej jaracie się tymi samymi meblami i tymi samymi oponami i dalej nie widzicie pieniędzy ani możliwości tam gdzie one dzisiaj są. Albowiem dalej nie rozumiecie jak gigantyczną przewagę daje technologia i wymyślne algorytmy.

Ale ty nie możesz tego pamiętać bo chyba jesteś za młody.

W 2004 roku nie widziałem absolutnie żadnej wartości w domenach poza ich przydatnością do SEO. Przełomem było odkrycie aukcji Godaddy o których wtedy w Polsce nikt nie słyszał a na których można było znaleźć świetne domeny z wysokim PR (Google PageRank). 

I tak za sprawą aukcji Godaddy znalazłem się w komiaczu choć pierwotnie z zupełnie innego powodu. Dlatego przez kolejne 15 lat AfterMarket czy Dropped były mi całkowicie nie znane do czasu kiedy trafiłem na to forum - czyli do 2019 roku.

Albowiem wszystko kręciło się wokół SEO, Godaddy i domen .com do czasu kiedy Google wyłączył aktualizację PageRank, czyli do grudnia 2013 roku. Więc trzeba szukać czegoś nowego w międzyczasie. A że miałem doświadczenie z Godaddy postanowiłem się dokładnie przyjrzeć, co decyduje o popularności i idącej za tym cenie domen na aukcjach Godaddy.

Zaowocowało to wysłaniem ponad 300 milionów zapytań rozłożonych w czasie przez proxiaki o zmiennym IP i wyciągnięciem z Godaddy całej historii aukcji od samego początku ich powstania. To znacząco poprawiło moje zrozumienie, jakie domeny mają wartość na rynku amerykańskim a jakie jej nie mają choć z pozoru wyglądają dobrze.

Więc datuję swoje wejście w komiacza ze względu na nazwę domeny na 2014 rok, czyli o ponad dekadę później niż Ty @Kilofku wszedłeś w pe-elkę.

Różnica między nami jest taka, że TY naturalnie widziałeś potencjał w domenach dekadę wcześniej a ja stałem się "ekspertem" od tego co ma wartość na Godaddy w tydzień.

bycie starymi dziadem/dziadami którymi w większości postów gardzisz

Nie gardzę żadnym człowiekiem - a zwłaszcza Tobą @Kilofku. Gardzę podejściem, które pomimo oczywistych i nadzwyczaj widocznych faktów się nie zmienia pomimo druzgocących argumentów. A gdy mówię Wam prawdę, to się obrażacie. Gdyż nie chcecie słyszeć prawdy i dlatego zmarnowane szanse nazywacie sukcesem.

A ze względu na niemożliwą do powtórzenia dzisiaj taktykę sprzed 20 lat - "domenowymi dziadkami" nazywam wszystkich z takim podejściem, niezależnie od wieku. Więc jeśli poczułeś się przez jedną z moich wypowiedzi i ze względu na swój wiek urażony - wybacz proszę @Kilofku albowiem nie o wiek tutaj chodzi a podejście.

Edited by Domeniacz
Posted (edited)
1 godzinę temu, zyzio napisał(a):

@Domeniacz  Gdyby łapanie  pe-elki  było proste jak "pierdzenie"   to dlaczego dalej nie łapiesz ? i dlaczego na polskim rynku aktualnie są dwaj poważni gracze którzy jeszcze przechwytują domeny (DD,AM)  .Wielu rejestratorów ma w ofercie przechwytywanie ale , nic się u nich nie przechwyci .Bo DD i AM przeskoczyło ich technologicznie .Na pewno wymaga to mnóstwa superszybkich i  różnych IP , i dobrego   skryptu np. w  pythonie  na serwerze, a to też kosztuje . 

To bardzo mądry argument, takie CyberFolks śpi na kasie i mogliby zrobić marketplace domenowy i kusić swoich klientów dodatkowymi usługami, a mimo wszystko to się nie dzieje.

Skoro rynek skonsolidował się wokół dwóch poważnych graczy to znaczy, że jest on mały i gra wydaje się być nie warta zachodu. Dostęp do najlepszych dropów .pl stał się oligopolistyczny.

Rynek .pl to ustrukturyzowany duopol technologiczny z wysoką barierą wejścia i niską transparentnością.

Edited by polo333
  • Like 2
Posted (edited)
W dniu 3.03.2026 o 16:37, meloo napisał(a):

Zamiast płacić 10k złotych zaliczki, można za te pieniądze kupić choćby jedną dobrą domenę .pl, a nie iść w ilość. To, że ktoś robi coś inaczej niż Ty, nie znaczy, że robi to źle lub gorzej.

A kupiłaś już tą "jedną dobrą domenę .pl za 10K" i udało Ci się ją sprzedać drożej - czy tylko filozofujesz "że można" a rejestrujesz te "dobre domeny" z palucha  ?  ;)

Bo dla mnie osobiście, wydanie dzisiaj 10K na domenę .pl miałoby sens jedynie w przypadku domeny takiej jak DD.pl

A jeszcze 6 lat wstecz byłem skłonny tyle samo wyłożyć na Filipiny.pl jednak Robert nie chciał mi jej w ogóle sprzedać. Dziś Robert chce ją sprzedać ale dziś moja oferta to max 5 stówek. Albowiem czasy się zmieniają i okazje bezpowrotnie przepadają.

W dniu 3.03.2026 o 17:14, zyzio napisał(a):

Na pewno wymaga to mnóstwa superszybkich i  różnych IP , i dobrego   skryptu np. w  pythonie  na serwerze, a to też kosztuje . 

Zamiast się zastanawiać - to możesz zobaczyć czym charakteryzował się serwer zoptymalizowany do łapania pe-elek którego używałem i jakie były koszty jego utrzymania. A używam wyłącznie własnego i markowego sprzętu z co najmniej 32 rdzeniami w którym wszystko jest zdublowane zapewniając ciągłość działania usług i brak jakichkolwiek awarii. 

Dzięki temu nie jesteś uzależniony od tego, jaki sprzęt i za ile ma w swojej ofercie dana serwerownia oraz jak oprogramowanie będzie się na nim zachowywać. Gdyż nawet drobne detale potrafią zrobić dużą różnicę. A zoptymalizowane oprogramowanie pod własny sprzęt zawsze działa zgodnie z oczekiwaniami niezależnie od tego, do której serwerowni wstawisz serwer.

W dniu 3.03.2026 o 19:00, polo333 napisał(a):

CyberFolks śpi na kasie i mogliby zrobić marketplace domenowy

Stragan z domenami .pl to ostatnia rzecz, jakiej potrzebuje Cyberfolks. To nie ta skala biznesu. Albowiem przychód ze sprzedaży Cyberfolks to 850 milionów PLN w 2025 roku.

A że gigantycznie podnieśli jakość usług - nowi klienci walą drzwiami i oknami. Dlatego nawet DI.pl stoi teraz na Cyberfoks ;)

Edited by Domeniacz
Posted (edited)

@Domeniacz Tak się akurat składa, że kupiłam jedną dobrą domenę – i to za znacznie mniejszą kwotę niż Twoje mityczne 10k. Fakt, większość moich rejestracji to tzw. "paluchy", jednak stokroć bardziej wolę to, co regnę z palca, niż bawić się w ten Twój "rarytas i prestiż", po czym rwać fajnedupy.pl i inne kwiatki. Skoro, według Ciebie, "filozofuję" pisząc o tym, że kupno dobrej domeny do 10k jest możliwe, to co dzieje się z Tobą, gdy proponujesz komuś "max 5 stówek" za Filipiny.pl? To chociaż była kwota netto? :D 

Och, zapomniałeś też dodać, że bycie rejestratorem to nie tylko kupno krowy (10k złotych kaucji), to też budowa obory (systemy techniczne), zatrudnienie weterynarza (ubezpieczenie i IT) i codzienne wyrzucanie obornika (administracja i biurokracja), co większości się po prostu nie opłaca.

Edited by meloo
  • Like 1
  • Haha 1
Posted (edited)
4 godziny temu, meloo napisał(a):

fajnedupy.pl i inne kwiatki ...

Ta fraza znana jest na każdej stronie typu adult, na Facebuku i na Insta. Na YouTube i na CDA. Na Allegro a nawet na AliExpressie. Znana jest wszędzie. Jedynie TY i @networker o tym nie wiecie podobnie jak nie wiecie jak sprzedać domenę z taką frazą.

Gdyż takich domen nie sprzedaje się na AfterMarkecie. Sprzedaje się na automacie jako KUP TERAZ. Automacie będący przeciwieństwem zacofanego technologicznie singapurskiego januszexa od boksu, którym tak mocno się podjarałaś ostatnio.

A tu klient przychodzi, klika, płaci blikiem i w niecałą minutę dostaje emaila z NASK, że stał się właścicielem domeny. To wszystko. Sprzedaż domknięta. Żadnego tracenia czasu na jakieś denne negocjacje. Więc następny proszę - albowiem asortyment liczony w tysiącach a z Google klienci walą drzwiami i oknami, jeśli tylko ktoś ma choć minimalne pojęcie o dzisiejszym SEO.

Cena zawsze atrakcyjna i landing page taki, że choć klient pierwotnie nie miał zamiaru niczego kupować - podjarał się okazją i nie dałaś mu czasu, aby się rozmyślił.

Krowa za marne 10K dała właśnie kolejną porcję świeżego mleka. A jej właściciel  w tym samym czasie może spacerować po lesie albo leżeć na plaży, ciesząc się każdą minutą swojego życia.

W tym samym czasie "domenowy inwestor" z PL czeka już 10 rok na zwrot z domeny za 10K, pociskając codziennie do roby, której nienawidzi. A czas leci i już nigdy nie wróci.

Jednych i drugich odróżnia jedynie sposób myślenia. 

Dlatego jedni tylko marzą o pieniądzach a inni z niebywałą łatwością po nie sięgają.

Bo wiedzieli, że kupno krowy jest po stokroć lepszym wyborem, niż dziadowanie każdego dnia w oczekiwaniu na miliony, które nigdy się nie pojawią.

Albowiem pozorna wartość "aktywów" tzw. "inwestorów" na rynku PL nie ma nic wspólnego z ich rynkową wartością a jedynie to wytwór ich bujnej wyobraźni.

Edited by Domeniacz
Posted (edited)

Oho, Domeniacz odpalił tryb guru z Doliny Krzemowej, który w przerwie między spacerem po lesie a leżeniem na plaży, sprzedaje domeny adult BLIK-iem w minutę! :D To fascynujące, że Twój "system" jest tak zaawansowany, a jedyne, co potrafi wypluć, to śmieci, które musisz wypychać kolanem, zanim klient się rozmyśli. Przy okazji, fajnedupy.pl jest... WOLNA! Może znów ją regniesz? ;)

Problem w tym, że Ty po prostu wychwalasz posiadanie kombajnu, który z wielkim hukiem i przy ogromnych kosztach kosi malutki trawniczek przed domem. Twoje twierdzenie, że każdy domainer powinien być jednocześnie rejestratorem jest więc zwyczajnie śmieszne.

A nazywanie "zacofanym technologicznie singapurskim Januszexem" kogoś, kto ma topowe domeny w swoim portfolio, to już w ogóle odklejka totalna. Kim w takim układzie jesteś TY?

PS - Serio miałeś landing dla fajnedupy.pl taki, że klient stracił kontakt z rzeczywistością i kupił to w minutę? A odliczało mu czas do końca oferty? :D Bo wiesz, ja pamiętam to:

Wśród tych 66 domen były fajnedupy.pl.

Edited by meloo
Posted (edited)
23 godziny temu, meloo napisał(a):

Wśród tych 66 domen były fajnedupy.pl

Była też PasjaMody.pl z której cisnął @networker. I po pasję mody schyliła się spółka z ponad milionowym przychodem albowiem @networker nie rozumie, że gdy Domeniacz mówi, że dana domena ma wartość, to znaczą ją ma. I dlatego efektywnością mogę zmieść takich networkerów jak huragan liście z drzewa. I to za 9.90 PLN 

No to zastanów się domenowa pchełko, jakie Ty masz szanse z co najmniej 1,000 krotnie mniejszym doświadczeniem niż @networker 🤗

I dlatego jak algorytm Domeniacza typuje do łapania FajneDupy.pl to podobnie jak w przypadku PasjaMody.pl  - jest w tym coś, czego nawet @networker ze swoim 15 letnim doświadczeniem i ahrefsem nie może zobaczyć a co dopiero Ty, z tak zaawansowanymi technologicznie narzędziami - jak wróżby i horoskopy. 

Dlatego niezmiennie od 7 lat, przekonana o swoim domenowym geniuszu całymi dniami wydziobujesz z rejestru domeny typu: ikselka.pl

Więc musisz zrozumieć @meloo, że Twój "domenowy geniusz" nie jest wart nawet 10 PLN miesięcznie. Albowiem abyś mogła powiedzieć, że zarobiłaś 10 PLN miesięcznie - musiałabyś już do tej pory sprzedać domen za 8,400 PLN NETTO nie licząc nawet kosztu rejestracji tych domen, że już o odnowieniu czegokolwiek nie wspomnę. Po prostu nie ma sensu abyś się dalej okłamywała albowiem matematyka nie kłamie.

I Ty domenowa pchełko, nie potrafiąca zarobić nawet 10 PLN miesięcznie ze swoim "rozumem" śmiejesz się z maszyny nie mającej żadnego rozumu a pomimo czego algorytm ją napędzający w kilka sekund przewyższa rezultatami Twoje 7 letnie "sukcesy", czyli zarobek niższy niż 10 PLN miesięcznie ? No zastanów się ...

Chyba że Twoim celem jest wygranie w konkursie na domenowego klauna roku na DI ;)

Edited by Domeniacz
Posted (edited)
W dniu 5.03.2026 o 16:41, meloo napisał(a):

nazywanie "zacofanym technologicznie singapurskim Januszexem" kogoś, kto ma topowe domeny w swoim portfolio

bukmacherstwo.com też należy do tych "topowych domen" w "tajemniczym" portfolio singapurskiego januszexa ? 😂 

A może adammalysz.com po którego nikt się nie schyla od 2023-10-11 a który również należał do singapurskiego januszexa i który był jednorazowo upuszczony 2018-07-24 ?

Dlatego lepiej się nie wypowiadaj @meloo na temat portfolio których nie znasz i "topowych" domen w nich bo tylko jeszcze bardziej ośmieszasz singapurskiego januszexa. A wiesz przecież, że w komiaczu nic się przed Domeniaczem nie ukryje. Ani tego co było, ani tego co jest.

A Adaś w komiaczu czeka właśnie na Ciebie od 2023-10-11.

Nie strać swojej życiowej szansy na wejście w posiadanie jak to mówisz - "topowej domeny". Przydziobaj paluchem i Adaś w komiaczu będzie Twój ;)

Edited by Domeniacz
Posted

Och, Domeniacz, nie bądź zazdrosny o to, że wolę portfolio innego domainera niż Twoje. To Ty jesteś moją MUZĄ i o Tobie piszę piosenki! ;)

Posted
4 godziny temu, meloo napisał(a):

To Ty jesteś moją MUZĄ i o Tobie piszę piosenki! ;)

Ja słucham tylko piosenek ktore znam oglądam filmy ktore znam .A oglądam głownie polskie komedie ktore znam na pamięć.I jak tak  czasami czytam to wszystko czego tu naucza nasz Domeniacz ...kaznodzieja to zaraz mam przed oczami ten fragment