Jump to content

safe.pl poszła za 4900 zł

Recommended Posts

Posted

Safe.pl poszła za 4900 zł netto.

Powiem szczerze, mam wrażenie, że jak na taką domenę to trochę tanio. Krótka, czteroliterowa, bardzo prosta do zapamiętania, do tego słowo „safe”, które można podpiąć pod cyberbezpieczeństwo, fintech, ubezpieczenia, ochronę danych, compliance i masę innych tematów.

Wiadomo, że sprzedaż między domeniarzami to nie jest cena dla klienta końcowego i tutaj zawsze są inne stawki, ale mimo wszystko przy takiej nazwie spodziewałbym się raczej wyższej kwoty.

Jak Wy to widzicie? Normalna cena D2D czy jednak kupujący złapał bardzo dobrą okazję?

Posted

Mi się kojarzy bardzo politycznie z ostatnim programem zbrojeniowym. Nie wiem, czy w tej chwili jest to dobra nazwa na markę.

Posted

Jak na aukcję domeny niby-przechwyconej, to przyzwoita cena. Jest spory potencjał zwrotu (5-10x) przy sprzedaży do końcowego użytkownika.

PS. Ja widzę cenę 4602, nie 4900

• Like 1
Posted
3 godziny temu, polo333 napisał(a):

Safe.pl poszła za 4900 zł netto.

Powiem szczerze, mam wrażenie, że jak na taką domenę to trochę tanio. Krótka, czteroliterowa, bardzo prosta do zapamiętania, do tego słowo „safe”, które można podpiąć pod cyberbezpieczeństwo, fintech, ubezpieczenia, ochronę danych, compliance i masę innych tematów.

Wiadomo, że sprzedaż między domeniarzami to nie jest cena dla klienta końcowego i tutaj zawsze są inne stawki, ale mimo wszystko przy takiej nazwie spodziewałbym się raczej wyższej kwoty.

Jak Wy to widzicie? Normalna cena D2D czy jednak kupujący złapał bardzo dobrą okazję?

Wg mnie cena taka w sam raz d2d.

• Like 1
Posted

Racja, żle spojrzałem.

Już domena "zagospodarowana".

Moim zdaniem o programie SAFE zapomnimy za 2-3 lata. 

12 godzin temu, pb napisał(a):

Jak na aukcję domeny niby-przechwyconej, to przyzwoita cena. Jest spory potencjał zwrotu (5-10x) przy sprzedaży do końcowego użytkownika.

PS. Ja widzę cenę 4602, nie 4900

• Haha 1
Posted

@Domenatorix Oczywiście, że wiem. Jestem niemal pewny, że opinia publiczna o nim zapomni za 2 lata.

Wiem również, że Niemcy nie biorą w niej udziału, a niedawno niemiecki Rheinmetall stracił spory kontrakt i zanotował ogromny spadek dzienny na poziomie -18%.

• Like 1
Posted

Moim skromnym zdaniem ta kwota wynika tylko i wyłącznie z obecnej "medialności" tej domeny. Za jakiś czas ( rok-dwa ) temat samoistnie "zdechnie" a w raz z tym szanse na jakiś dobry grosz...
Także nie podzielam optymizmu co poniektórych...

• Like 1
Posted

Argument "bo Niemcy [nie korzystają]" w naszym państwie brzmi trochę śmiesznie, od kiedy to Niemcy są wyznacznikiem słuszności ;) Ale i z ekonomicznego punktu widzenia ten argument jest inwalidą - Niemcy nie korzystają, bo mają możliwość pożyczki (obligacji) na procent niższy niż pożyczka Safe, a Polska nie ma takiej możliwości, dlatego dla Niemiec może być opłacalne nie korzystać, a dla Polski może być opłacalne korzystać.