Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, rok temu kupiłem kilka takich sobie domenek w promocji w .domeny.pl , dzisiaj dzwoniła od nich kobitka ze muszę przedłużyć albo zwrócić różnicę między promocyjna ceną a normalną, podobno tak było w umowie, że zobowiązuje się przedłużyć, szczerze mówiąc nawet nie pamiętam jakie mam u nich domeny B), można ich olać?, chyba za kilka dyszek komornika nie naślą, jak myślicie ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Ma ktoś z nimi podobny problem ?

Posted
Witam, rok temu kupiłem kilka takich sobie domenek w promocji w .domeny.pl , dzisiaj dzwoniła od nich kobitka ze muszę przedłużyć albo zwrócić różnicę między promocyjna ceną a normalną, podobno tak było w umowie, że zobowiązuje się przedłużyć, szczerze mówiąc nawet nie pamiętam jakie mam u nich domeny B), można ich olać?, chyba za kilka dyszek komornika nie naślą, jak myślicie ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Ma ktoś z nimi podobny problem ?

Zalezy ile to jest te kilka dyszek :) kilka domen po ok 120zl to juz nie taka mala kwota. Moze od razu komornika na Ciebie nie nasla, ale KRUKi i inne wrony beda Ci slaly tony makulatury, beda dzwonic kilka razy w tyg itd. Nie wiem, jak uruchamia sie tryb komorniczy, ale ponoc to nic trudnego, jesli ma sie ku temu niezbite dowody. osobiscie sie przekonalem, ze komornik przyjdzie nawet po mala kwote. Mialem kiedys konto w pewnym banku... Mialem tam tez maly debet... Na poczatku to splacalem, ale pozniej z braku kasy na jakis czas przestalem i zupelnie o tym zapomnialem. Ku mojemu zdziwieniu, komornik zjawil sie po ok 5ciu latach. Kwota byla niewielka, bo wraz z odsetkami wynosila cos ok 350zl. Jesli chodzi o domeny.pl to poszukaj na forum-multum ludzi sie wypowiadalo na ten temat. Sam u nich nieswiadomie kupilem jedna domene w takowej promocji... Cale szczescie, ze mam zamiar przedluzac ta domene

Posted

Banki mają uproszczona procedurę. Mogą wysłac komornika bez sprawy sądowej. Co innego pozostałe firmy. Na szczęście domeny.pl to nie bank. Bez prawomocnego wyroku komornik nie podejmie sprawy. Są jeszcze firmy windykacyjne. Ale tym wolno tylko uprzejmie prosić o uregulowanie należności i na tym koniec. Oczywiście te prośby mogą sprawiać kłopoty swoją natarczywością. W ten sposób funkcjonuje prywatna windykacja w Polsce. Nie wiem jak jest z BIK. Czy każda firma która uzna że ktoś ma jakieś zaległości może tam bez wyroku sądowego wpisać każdego? Nie sądzę.

Trudno o konkretną radę. Ofiarom domen.pl pozostaje chyba śledzic fora i skarżyć sie do organizacji konsumenckich, NASK i UOKiK.