Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co do tej domeny euro2012.warszawa.pl to nie będę się spierał o tą wartość 0 zł.. Dałem zapytanie ponieważ zaraz po ogłoszeniu ogranizatora ME2012 dostałem 2 zapytania od firm z Warszawy czy jest możliwość odkupienia domeny i za jaką cenę... Chociaż sam wiem że subdomeny są zazwyczaj mało wartościowe ale to chyba inny przypadek.. i dlatego te zapytanie skierowałem tutaj z myślą że znajdę osoby patrzące na tą subdomenę w inny sposób.. Nie napisze im że chce 0 zł.. hehe...

Co do mistrzostwaeuropy2012.pl pytanie było czysto retoryczne ponieważ chyba lepiej będzie zrobić pod nią serwis i spokojnie zbierać zyski z reklam przez najbliższe 5 lat niż odsprzedać ją w tej chwili za parę groszy..

Posted

Hmm.. masz rację, w sumie o tym nie pomyślałem od tej strony, w tym wypadku domena regionalna warszawa.pl może mieć jakąś wartość. Myślę, że możesz podać cenę 1000-2000 zł, więcej byłoby już przesadą... chociaż możesz przecież zaryzykować.

Co do drugiej domeny - pewnie, że lepiej zrobić serwis i zarabiać przez następnych ładnych parę lat :)

--

Daniel Dryzek

http://www.active24.pl

http://dryzek.com

Posted

Teraz się już zaczyna boom na te domeny na ME. Jednak założę się że na razie raczej nikt tego nie kupi i domenki będą się zwalniać.. obie na max. Reg Fee wyceniam

Posted
Reg Fee wyceniam

Najlepsze jest to ze przegladajac twoje posty oprocz req free nic innego nie piszesz.. :> tylko czy jest sens wypowiedzi skoro dla ciebie wszystko prakycznie req free??

Daniel Dryzek.. posłucham się Ciebie i podam im tą cenę ostatnią.. zobacze co będzie :>

Posted
Najlepsze jest to ze przegladajac twoje posty oprocz req free nic innego nie piszesz.. :>

Bo wg. mnie większość z przedstawionych tu domen jest warta Reg Fee, a nawet niżej (czyt. nindża).

Posted
Daniel Dryzek.. posłucham się Ciebie i podam im tą cenę ostatnią.. zobacze co będzie :>

Napisz jak Ci poszlo ze sprzedaza, jestem ciekawy..

Posted
Napisz jak Ci poszlo ze sprzedaza, jestem ciekawy..

Te 2 tys to chyba było za dużo.. :) jedna firma zrezygnowała .. druga zaproponowała 650 zł.. więc chyba nie mam co i tak narzekać sprzedając pustą domenę w tej chwili.. Dzięki za poradę.. Teraz tylko pytanie czy sprzedawać czy czekać na może kolejne oferty..

Posted

pewenie sprzedawac, bo szal z euro potrwa pewnie jeszcze z dzien albo 2 i wszyscy zapomna na jakies 4 lata o tej imprezie.

No chyba ze chcesz zainwestowac w kolejne przedluzenia, wtedy pewnie warto potrzymac te domene 5 lat.

Posted

szał minie u tych co zajmują się inwestowaniem w domeny itp... euro2012.warszawa.pl chce kupić firma budowlana i zainteresowana była firma organizująca imprezy rozrywkowe z Warszawy.. które podejrzewam że chcą taką domenę wykorzystać tylko do przekierunkowania na swoje serwisy..

Zainwestowałem tylko w domeny które wierzyłem że zainteresują się podmioty gospodarcze a nie osoby prywatne.. no chyba poza domeną mistrzostwaeuropy2012.pl... Posiadam jeszcze euro2012.biz.pl i e2012.info (w nawiązaniu do tego że oficjalna strona w tej chwili euro 2012 jest e2012.org)

Posted

Nie chce zaczynać nowego watku więc pisze post pod postem..

Czy jest ktoś kto mógłby racjonalnie mi określić wartość domeny euro2012.biz.pl ?? Człowiek potrafi łatwo doradzić i ocenić inne domeny ale na swoje zawsze patrzy zbyt nadpozytywnie..

Posted
Nie chce zaczynać nowego watku więc pisze post pod postem..

Czy jest ktoś kto mógłby racjonalnie mi określić wartość domeny euro2012.biz.pl ?? Człowiek potrafi łatwo doradzić i ocenić inne domeny ale na swoje zawsze patrzy zbyt nadpozytywnie..

Moim zdaniem 0zł - chyba, że dobry opis na allegro sprawi, że jej wartość wzrośnie do 2x reg fee :)

Posted
Moim zdaniem 0zł - chyba, że dobry opis na allegro sprawi, że jej wartość wzrośnie do 2x reg fee :ph34r:

Wreszcie wiem dlaczego powstalo to forum.. hmmm.. skoro tworza je osoby typu apze ktorzy wczesniej na webhosting talk mieli tylko tyle do powiedzenia to co tu sie dziwic.. no wiec teraz czekam z niecierpliwoscia na usuniecie ;) jednak na innym forum sa ludzie podchodzacy calkiem inaczej do tego typu tematow i potrafia sobie nawet doradzic jak mozna wykorzystac i sprzedac domeny..

Apze.. twojer reeq free jest najbardziej popularnym okresleniem w twoim slowniku codziennym..

Brak kompetencji i normalnego podejscia tworzy takie wlasnie dziwne chimery w sieci..

Przegladlem te wyceny.. i zauwazylem jedno.. znalazlo sie kilku kolesi ktorzy nawzajem sobie wyceniaja dosc wysoko domeny typu pocalujmniewdupejeszczedzis.pl a reszte traktuja na 0... ECH..

Chociaż i tak dzieki temu tematowi staty sa jeszcze lepsze u mnie.. :)

Aż skopiowałem cały ten wątek by pokazać na innym forum przykład waszej pracy tutaj.. teraz możecie usuwać ;)

Posted

Jak widać niektórzy się frustrują. Są domeny i DOMENY. Zarejestrowano kilkaset domen związanych z euro2012, ale biorąc pod uwagę to że impreza będzie dopiero za 5 lat i prawdopodobnie chętni do kupienia tych domen jako end-userzy znajdą się za około 4 lata, a większość z tych domen zarejestrowanych w szale po ogłoszeniu Polski nie będzie warta więcej niż 500zł w tym czasie to po odjęciu od ceny kosztów utrzymania ich wartość będzie w okolicy 0zł.

BTW: REG FEE a nie REQ FREE :)

Posted

myslę że patrzysz tylko pod względem zarobku na domenie.. i ruchu wygenerowanego by zarobić na reklamówkach.. tylko że domeny zaczynają skupować firmy z miast organizatorów i im raczej chodzi o adres potrzebny do przekierunkowania na ich własny serwis.. Agencje artystyczne.. firmy budowlane (w moim wypadku zgłosiła się firma z Warszawy z z materiałami budowlanymi..) firmy reklamowe.. itp... dla zwyklego uzytkownika te domeny szczeze nic nie znacza bo jak ktos tu napisal za 2 dni wszyscy zapomna.. ale nie ci co teraz wiedza jakie kokosy ich czekaja przez najblizsze 5 lat.. i moze jakby tu ktos taki byl co potrafilby pod tym zakresem spojrzec na rozne domeny zamieszczone tutaj to byloby juz cos... a wiekszosc tylko ocenia pod wzgledem czy zarobi na piwo codziennie na sedo itp...

swego czasu na wht osoby ktore ocenialy domeny musialy w jakis sposob opisac czemu tyle itp... wchodzac tu mialem nadzieje ze trafie na forum na ktorym uzytkownicy w jakis sposob probuja i staraja sie ocenic domene pod wieloma wzgledami.. ale jak ja czytam np o GNK.. ze wypowiada sie koles ze domena do niczego bo sobie ktos wymyslil skrot do niej.. zamiast chociaz spojrzec w google zaczym sie takie glupoty wypisze..

reg free.. oto jest kwintesencja tego forum... bez uzasadnienia.. bez chociazby czesciowej analizy.. tak by sobie popisac.. zastanawia mnie po ile lat maja osoby ktore potrafia po kazdym powtarzac reg free.. po 10??.. 12??..

Naprawde forum o tej tematyce ale nie skladajace sie z idiotycznych wypowiedzi mialoby o wiele wieksze zainteresowanie.. a zdania tu wypowiadane brane bylyby pod uwage nie tylko przez sprzedajacych ale i kupujacych.. to chyba na tyle...

Posted
Wreszcie wiem dlaczego powstalo to forum.. hmmm.. skoro tworza je osoby typu apze ktorzy wczesniej na webhosting talk mieli tylko tyle do powiedzenia to co tu sie dziwic.. no wiec teraz czekam z niecierpliwoscia na usuniecie ;) jednak na innym forum sa ludzie podchodzacy calkiem inaczej do tego typu tematow i potrafia sobie nawet doradzic jak mozna wykorzystac i sprzedac domeny..

Apze.. twojer reeq free jest najbardziej popularnym okresleniem w twoim slowniku codziennym..

Brak kompetencji i normalnego podejscia tworzy takie wlasnie dziwne chimery w sieci..

Przegladlem te wyceny.. i zauwazylem jedno.. znalazlo sie kilku kolesi ktorzy nawzajem sobie wyceniaja dosc wysoko domeny typu pocalujmniewdupejeszczedzis.pl a reszte traktuja na 0... ECH..

Chociaż i tak dzieki temu tematowi staty sa jeszcze lepsze u mnie.. :)

Aż skopiowałem cały ten wątek by pokazać na innym forum przykład waszej pracy tutaj.. teraz możecie usuwać ;)

Przykro mi, że tak traktujesz to forum. Znam webhostingtalk i jest to zupelnie inne forum wiec, nie rozumiem porownania. Natomiast jezeli chodzi o wycene, no to wiesz jak jest, czasem ludzie Ci napisza, że masz domenke warto kilka zl a ty ja sprzedasz za kilka setek lub wiecej. Najlepiej spojrz sobie do dzialu sprzedane i zobacz ile ludzie dostawali za jakie domeny.Jest to dla mnie najlpeszy przyklad, ze na rynku domen wciąz nie ma regul i nikt, powtarzam nikt nie wyceni Ci idelanie domeny. Zas co się tyczy Twojej domeny, to powiem tak. Wymien mi jakikolwiek serwis znany ludziom w necie z rozszerzeniem biz.pl. Obecnie jestem nad jeziorkiem, wiec nie sprawdze alexy, ale na 99% w pierwszej 500 nie ma serwisu bazujacego na tym rozszerzeniu (jezeli jest to daleko i max 1). W kazdym razie kontynuujac wywod -poczytaj sobie o kierunkach rozwoju na rynku domen. Tendencje sa jednoznaczne, com + cctld. Jezeli spojrzymy na Polske to przyszlosc maja tylko domeny pl, (nawet popularne com.pl nie jest przyszlosciowe), w kazdym razie jezeli nie zgadzasz sie z teza, ze rozszerzenie biz.pl jest nic nie warte to polecam uruchomic slownik i sprawdzic jakie nazwy sa dostepne jeszcze pod tym rozszerzeniem. Naprawde sporo ciekawych sie znajdzie :ph34r:

Posted
myslę że patrzysz tylko pod względem zarobku na domenie.. i ruchu wygenerowanego by zarobić na reklamówkach.. tylko że domeny zaczynają skupować firmy z miast organizatorów i im raczej chodzi o adres potrzebny do przekierunkowania na ich własny serwis.. Agencje artystyczne.. firmy budowlane (w moim wypadku zgłosiła się firma z Warszawy z z materiałami budowlanymi..) firmy reklamowe.. itp... dla zwyklego uzytkownika te domeny szczeze nic nie znacza bo jak ktos tu napisal za 2 dni wszyscy zapomna.. ale nie ci co teraz wiedza jakie kokosy ich czekaja przez najblizsze 5 lat.. i moze jakby tu ktos taki byl co potrafilby pod tym zakresem spojrzec na rozne domeny zamieszczone tutaj to byloby juz cos... a wiekszosc tylko ocenia pod wzgledem czy zarobi na piwo codziennie na sedo itp...

Sęk w tym że na tych domenach ruchu nie będzie, lub będzie znikomy. A przekierowywanie ruchu z wyszukiwarek mija się z celem w moim skromnym mniemaniu. Szczerze życzę udanej sprzedaży.

A co do ofert kupna to ja bym podał cenę na poziomie 1000zł. Nie są moim zdaniem tyle warte, ale jeśli ktoś jest zainteresowany to może da się na to złapać :) a w razie negocjacji można z niej zejść nawet parę stówek.

Posted

swego czasu na wht osoby ktore ocenialy domeny musialy w jakis sposob opisac czemu tyle itp... wchodzac tu mialem nadzieje ze trafie na forum na ktorym uzytkownicy w jakis sposob probuja i staraja sie ocenic domene pod wieloma wzgledami.. ale jak ja czytam np o GNK.. ze wypowiada sie koles ze domena do niczego bo sobie ktos wymyslil skrot do niej.. zamiast chociaz spojrzec w google zaczym sie takie glupoty wypisze..

reg free.. oto jest kwintesencja tego forum... bez uzasadnienia.. bez chociazby czesciowej analizy.. tak by sobie popisac.. zastanawia mnie po ile lat maja osoby ktore potrafia po kazdym powtarzac reg free.. po 10??.. 12??..

Naprawde forum o tej tematyce ale nie skladajace sie z idiotycznych wypowiedzi mialoby o wiele wieksze zainteresowanie.. a zdania tu wypowiadane brane bylyby pod uwage nie tylko przez sprzedajacych ale i kupujacych.. to chyba na tyle...

A co do przekierunkowan... money.pl zakupil ponad 200 domen ktore na rynku byly warte te wasze reg free. (ich cena skupu byla w przedziale 150-350 zł/ za domenę). a czemu?? hmm.. mysle ze nie ma sensu by to niektorym tlumaczyc.. wazne ze przychod money.pl zwiekszyl sie i to znacznie.. Wiem cos bo bylem jednym z wyszukujacych dla nich domeny zwiazane z gospodarka i finansami..

Posted

Nie znalazłem na forum żadnej wypowiedzi n/t "GNK"...

Nie widzę nic złego w kupowaniu domen wartych reg fee przez money.pl choć wątpię byśmy te 200 domen wycenili tu na tyle i przypuszczam że to były domeny z ruchem jeśli chodziło im o przekierowania.

Nie dyskutujemy tu o tym co jest na wht. Poza tym to nie dział do dyskusji n/t forum. Swoje zażalenia proszę zgłaszać w dziale dot. forum. Dalsza dyskusja nie związana z wątkiem będzie skutkowała zamknięciem wątku.

Posted

z żadnym rucham.. były to zazwyczaj świeże domeny.. wy tylko patrzycie przez ruch?? bo na podobnym forum mają też inne priorytety... i szczerze każda domena może mieć swoją cenę tylko trzeba wiedzieć jak ją wykorzystać.. a tu tylko jaki ruch najczęściej pod zakup na sedo itp.. swego czasu pytalem na wht (a wszak tutaj sa te same twarze co tam oceniali) o wartość domeny rezeruje.pl .. posypaly się reg free... ;) .. Po 2 miesiącach i podpowiedziach na innym forum o podobnej tematyce domena poszla za 3,5 tyś..

Ale coż .. u was szczegółowa analiza domeny opiera się na tym jak już pisałem czy da się zarobić na piwo na dzień.. a jak nie to wspaniałomyślne reg free.. :) ..

Mam nadzieję że kiedyś te forum osiągnie coś wiecej i będzie takim wskaźnikiem branym pod uwagę przy zakupie lub sprzedaży domen...

A jak nie to na zawsze pozostanie jako zabaweczka by móc sobie gdzieś popisać dwu wyrazowe wypowiedzi .. "reg free"

i to moja ostatnia wypowiedz..

Zeskanowalem te wypowiedzi by pokazac na podobnym forum ale jak widze ze jednak nie usuwacie tematu to znaczy ze moze jednak macie w planach byc czyms wiecej w sieci .. a to juz chyba nalezy uszanowac.. wiec nie ma co oskarzac gdzie indziej skoro potrafi ktos tu jednak rozmawiac..

Posted

Wszystkie wypowiedzi osób w tym wątku są tylko ich subiektywną oceną. Nie każda domena musi mieć ruch aby była coś warta, jednak te z ruchem GWARANTUJĄ wartość domeny. Aby je sprzedać nie trzeba mieć wspaniałego opisu na aukcji. Oczywiście są osoby które rejestrują domeny które dla uzytkowników tego forum są bez wartości a mimo wszystko na nich zarabiają bo potrafią je komuś dobrze "wcisnąć". Wg mnie to nie są ludzie którzy zajmują sie domenami. To są bajkopisarze, sprzedawają nie domeny lecz bajki w opisach aukcji - ich domeny są tylko dobrym nośnikiem, bo ich wycena zachacza troche o abstrakcje. W taki sposób można tak naprawde zarobić na każdej domenie. Domeny z ruchem, z zyskami to już nie jest abstrakcja, to są poprostu fakty.

Jeśli chodzi o inne fora, to chciałbym zaznaczyć że nie zależy nam na ilości użytkowników, tylko ich doświadczeniu. Chcemy wymieniać informacje i poglądy.

To moje trzy grosze.

Posted

@viadanet 2 posty wyżej:

Chętnie bym obejrzał tę listę 200 domen kupionych przez money.pl.

Zgadzam się że każda domena ma swoją cenę, rzecz w tym że spora część w okolicach 0zł. ;)

Zdarza się że domeny w stylu rezerwuje.pl sprzedają się za 3500zł ale to raczej wyjątek niż reguła.

Nie wiem co mają pokazać te skany na innym forum, ale to forum jest publiczne, wystarczy link. :) Mamy dość reklamy ale jakby to powiedział Jagiełło "Reklamy ci u nas dostatek ale i te przyjmiemy jako zapowiedź naszego zwycięstwa".

Pozdrawiam, i życzę mniej frustracji w przyszłości.

Posted

1. REG FEE

2. REG FEE

:) to moje trzy grosze...

w 90% liczy się ruch na domenie i tyle. Wystarczy spojrzeć na zagraniczne fora (dnforum.com)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.