Jump to content

Jakie domeny najlepiej rejestrować ?

Recommended Posts

Posted

Witam !

Omijam net.pl, org.pl bo wg. mnie nie warto.

Warto .pl ale czy warto com.pl ? Wiem, ze to zależy wszystko od nazwy, ale chciałbym poznać Waszą opinię ?

Wiadomo com, net warto

org, info, biz wg. mnie nie warto :)

Jeśli chodzi o domeny narodowe całego świata to jakie są godne uwagi ? Wiem ze *.de ale co ew. może jej dorównać.

Domena nie ma być do użytku własnego tylko zarabiać sama na siebie lub przynajmniej mieć jakieś minimalne wejścia.

Posted

w przypadku polskich, kiedy "wyczaisz" juz cos nowego to najlepiej zagarnąc pl i com.pl

inne krajowe .de i co.uk najlepiej sie sprzedaja :)

warto com, net, org... info i biz tez zdarzaja sie ciekawe

Posted

a domeny IN ? z tego co zauwazylem wiele osob je rejestruje ale czy beda cie cieszyly pozniejszym zainteresowaniem?

co to w ogole za koncowka ? znacie jakies powazne strony zakonczone w ten sposob?

Posted
a domeny IN ? z tego co zauwazylem wiele osob je rejestruje ale czy beda cie cieszyly pozniejszym zainteresowaniem?

co to w ogole za koncowka ? znacie jakies powazne strony zakonczone w ten sposob?

Znam tylko jedną popularną domenę .in: freemap.in.

Posted
na przykad euro2012.in allegro.in moga byc cos warte?

a takie jak sklep.in czy aukcje.in ? warto w ogole cos takiego kupic?

Pewnie warte tyle samo co .ws :]

Posted

sklep.in warta tyle co sklep.as sklep.an sklep.au sklep.ke itd czyli 0zł

Poza angielskimi wyrazami wyraz powiniene byc domenie odpowiadajacej jego jezykowi lub kraju w ktorym sie go uzywa. Czasami warto zrobic kombinacje

kup.to

wars.aw

bra.ma

Posted
I czy takie domeny mogą być wartościowe ? ;]

Raczej tylko, gdy sam chcesz ją wykorzystac. Aby istniala nadzieja na sprzedaz domena musi byc na prawde bardzo dobra.