Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak mnie jakoś natchnęło pod wpływem tego artykułu:

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,4069306.html

( OLIMPIADA w POLSCE w 2024 roku)

, a że nie przepadam za polityką to ciągnałem swojego researcha i do takich dziwnych wniosków doszedłem.

Otóż domeny 2007-2040 są pozajmowane w 100 % w :

net, org, com, info, biz, de, co.uk, fr, us, pl

Dodatkowo dochodzi ta nieszczęsna olimpiada - WARSAW 2024.

Co myślicie, warto trzymać taką domenkę, czy lepiej ją puścić na allegro za parę setek dobrze reklamując.

Guest anglik
Posted

- Powinniśmy się nastawić nie tylko na te mistrzostwa Europy, ale w długiej perspektywie trzeba się nastawić na olimpiadę. Mówiłem o tym niejednokrotnie. Nie uda się to w 2016, ale może w 2020, a może 2024, czy jeszcze później - dodał prezydent.

Więc może 2028? Może 2032?

Domena w tej chwili moim zdaniem bez wartości, wycenianie jej teraz to naprawdę wróżenie z fusów.

Wycenimy ją w 2020 r :)

Ale ją trzymaj, bo byc może przez tą domenę Twoje dzieci nie będą musiały nic robic do końca życia. ;) ....... a może wnuki...

Pozdrawiam.

Posted
Chetnie bym zarejetrowal i te 2028 i te 2032 i te 2036, ale niestety wszystko zajęte :). No więc to troche jak lotek, ale większa szansa na sukces ;)

Moim zdaniem rejestrowanie domeny 2024.pl w 2007 r. to niezbyt dobra lokata 1700 zł. Nie mówiąc o 2040.pl. No ale co kto lubi. ;-)

Posted

Po pierwsze ma 99 procent to nie będzie nawet 1000 zł, bo ceny odnowien napewno spadną

Po drugie dlatego wlasnie sie pytam, czy domenkę trzymać czy z dobrym opisem sprzedać na allegro za xxx zł.

Guest anglik
Posted

Szczerze mówiąc to wątpię, że sprzedaż ją na Allegro za te przysłowiowe 'parę setek' z dobrym opisem przed 2020 rokiem. :)

Bo tak na chłopski rozum na cholerę komuś w 2007 roku czy tam nawet 2010 roku domena która nie zarobi na siebie i jeszcze za nią trzeba 'becerowac' co rok na przedłużenie.

Pozdrawiam.

Posted
Po pierwsze ma 99 procent to nie będzie nawet 1000 zł, bo ceny odnowien napewno spadną

Ta, spadną... VeriSign straszy podwyżkami, to NASK zaraz podchwyci. ;-)

Po drugie dlatego wlasnie sie pytam, czy domenkę trzymać czy z dobrym opisem sprzedać na allegro za xxx zł.

Jak ktoś kupi, to sprzedawaj.

Guest anglik
Posted

Oczywiście jak znajdzie sie kupiec to goń ją za jakieś setki.

Pozdrawiam.

Posted

Witam!

... Mozesz np ja sprzedać firmie, club-owi, którzy akurat mieszczą sie na ulicy pod numer 2024, 20/24.... ;) W Łodzi jest długa ulica Piotrkowska....warto by sprawdzić co pod tym adresem jest ;)

Jak dla mnie max 100 zł ale bedzie ciezko.......

ps... nie odkupuje domen ( napisałem tak bo czasami się zdarzaja oferty tych które wyceniam na wiecej niz 0 zł :)

pozdr

jon...

Posted

Jeżeli stać Cię na utrzymanie to zostaw (na pewno nie będziesz na minusie), trudno powiedzieć ile będzie warta za kilkanaście lat. Oby nie tyle co kwoty przedłużeń :)

Być może wzrosnąstawki na parkingu i kwotę za utrzymanie otrzymasz w okolicach sylwestra 2023/24 ;)