Jump to content

Allegro - promowanie aukcji

Recommended Posts

Posted

Czasem wystawiam domeny na allegro i – jeśli spodziewam się dużego zainteresowania – zawsze zastanawiam się, czy promować aukcję na stronie główniej i/lub stronie kategorii. Czy ktoś z was próbował tego? Czy przełożyło się to jakoś na końcową cenę? Moja wątpliwość dotyczy tego, że aukcji na stronie głównej i stronie kategorii jest cała masa i cały czas rotują, więc moja pojawi się tylko przy co setnym wejściu no i chyba niewiele osób też zwraca na nie uwagę (może jeszcze na głównej tak, ale na stronie kategorii to jest niewielki boks po prawej stronie ekranu – trudno nawet go znaleźć), a chcą za to nieprzyzwoite pieniądze... Będę wdzięczny za wszelkie opinie i doświadczenia.

Posted

Jeśli wystawisz aukcję na stronie głównej to z pewnością odwiedzi ją większa liczba osób. Zawsze wystawiam aukcje domen z opcją strony głównej i strony kategorii, więc nie wiem jak kształtowałaby się cena bez promocji. Zobacz jaką cenę osiągają domeny bez promocji. Nie są zbyt wysokie.

Posted

A mógłbyś się jeszcze pochwalić ile najwięcej $ otrzymywałeś za takie "wypromowane" domeny...?

No i możesz jeszcze powiedzieć ile osób odwiedzało takie aukcje :rolleyes:

niby takie drobiazgi, a mogą pomóc.

Wielkie Dzięki.. :)