Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chciałem zapytać jak to jest tym KD.

Wiem, że była tu już kilkakrotnie o tym mowa, ale pytanie jest takie:

Jeśli np. www.costam.pl ma KD 55 i costam.pl ma KD 15 czy można spodziewać się ruchu?

Czy zawsze bardziej miarodajny jest KD dla costam.pl niż dla www.costam.pl?

Pozdrawiam!

Posted

Oczywiście. Wg moich obserwacji powinno sie sumować www.x.tld i x.tld a nastepnie oceniać KD. Możemy sie dowiedzieć ile osób w sumie szuka takiego adresu z www i bez - przez co ostatecznie i tak trafiają na tą samą domenę.

Posted

Czyli dla mojego przykładu powyżej powinno się podać KD 70?

tmi: pisałeś w poradniku, że jeśli KD jest powyżej 50 to spory ruch jest bardzo prawdopodobny.

Czy wówczas mówłeś o tym zsumowanym KD czy x.tld?

Posted

Suma służy tylko do naszej (mniej wiecej) oceny. W poradniku nie mówiłem o sumie.

Przykładowa domena która udowania że powinno sie sprawdzać KD w formie www.x.tld:

absoluflash.fr 476

www.absoluflash.fr 1269

Posted
Ładnie :rolleyes:

To z jeszcze większej ciekawości spytam ile dziennie zarabia? :)

ciekawość to wiesz do czego to pierwszy stopień. zapomnij, że Ci tmi na forum napisze takie rzeczy :-) można się tylko domyślać, że $xxx.

a odpowiadając na pytanie, które zapoczątkowało temat: ja zawsze sumuję KD xxx.pl i www.xxx.pl. zawsze to prowadzi w jedno miejsce przecież.

Posted
ciekawość to wiesz do czego to pierwszy stopień. zapomnij, że Ci tmi na forum napisze takie rzeczy :-) można się tylko domyślać, że $xxx.

A Ty co się tak przymilasz? :rolleyes:

Kilkukrotnie była tu mowa o zarobkach z poszczególnych domen, więc nie uważam mojego pytania za zbyt wścipskie.

Guest anglik
Posted
A Ty co się tak przymilasz? :rolleyes:

Kilkukrotnie była tu mowa o zarobkach z poszczególnych domen, więc nie uważam mojego pytania za zbyt wścipskie.

Pieniądze lubią ciszę, a prawdziwe lubią jak sie o nich nie mówi. ;) (czy jakoś tak :) )

Pozdrawiam.

Posted
Pieniądze lubią ciszę, a prawdziwe lubią jak sie o nich nie mówi. :) (czy jakoś tak ;) )

Pozdrawiam.

Kto jak kto, ale Ty o ciszy nie powinieneś się wypowiadać :rolleyes:

Nikt tak nie robi hałasu jak Ty ;)