Jump to content

Auta z Anglii (.pl, .com i .com.pl)

Recommended Posts

Posted (edited)

Dawno nic nie dawałem do wyceny. Dzisiaj chciałbym dowiedzieć się, co myślicie o takich oto domenach, przeznaczonych dla importerów aut z Wielkiej Brytanii. Początkowo regnąłem na własny użytek, ale ostatecznie pomysł upadł. Planuję małą "kampanię reklamową", więc jestem ciekaw Waszych opinii i ewentualnych wycen.

Zanim jednak zmieszacie mnie z błotem :ph34r: napiszę, że miałem 3 propozycje kupna TYLKO domeny .pl za średnie XXX PLN (jedną między innymi od właściciela autagb.pl)

EDIT:

AutazAnglii.pl

AutazAnglii.com

AutazAnglii.com.pl

Edited by p0zer
Posted

Domena długa, nic nie warta, nie chciałbym jej za darmo... XXX to bardzo dobra cenna, tym bardziej, że .info, net, biz, mobi, tv, eu, org, co.uk wolne, pod autazanglii.com nic nie ma. ;)

Posted
rozumiem ze na domenie bedzie wisiec strona firmy oferujacej sprowadzanie samochodow z anglii do polski...

Przy zakupie nie myślałem raczej o fanach Mini, Roverów i RangeRoverów (choć tym ostatnim chętnie sprzedałbym te domeny ;))

tylko ze w Anglii... jest ruch lewostronny 0mg

Ruch lewostronny w Anglii? No co Ty gadasz? W życiu bym na to nie wpadł.

Precyzując:

Rynek samochodów importowanych jest w Polsce naprawdę spory. Teraz po tym jak, wszystkie "padliny" importerzy wywieźli z Niemiec, Francji, Belgii przyszedł czas na Anglię, gdzie za BMW serii 5 (E39) z roku 2000 zapłacimy 2 tys.funtów! Usługa przełożenia kierownicy (kompletna: ze światłami, boczkami w środku) to ok 4-5 tys. PLN. Razem licząc już z marginesem wychodzi ok. 15tys. PLN. Opłaca się? Jasne.

Proszę wejdźcie na Alledrogo i przekonajcie się sami ile jest "anglików" na sprzedaż. Importowanie aut z Anglii to całkiem niezły biznes.

A i firm transportowych, które świadczą takie usługi także nie brakuje.

Posted
AutazAnglii.pl

AutazAnglii.com

AutazAnglii.com.pl

Moim zdaniem będzie bardzo ciężko sprzedać te domeny ponad 1 k PLN.

# przekladka.pl (jak już sprowadzą to muszą zrobić przekładkę ;) )

Posted
# przekladka.pl (jak już sprowadzą to muszą zrobić przekładkę ;) )

Ja mam przekładki.pl (IDN) - druga pozycja w Googlu ;)

Chciałem targnąć przekladki.pl, ale pewien kolega z forum mnie uprzedził. Chciałem odkupić, ale cena zaporowa.

Posted

Można dokupić też spory zestaw aut z innych krajów: Holandii, Szwajcarii etc. Generalnie nie widzę nadmiernego potencjału w tych domenach, no ale dopiero się uczę trudnej sztuki domeniarskiej.

Posted

Rozumiem: AutaZImportu.pl AutaZZachodu.pl itp, ale z Anglii?! XXX to co by nie mowic, to dobra propozycja, gdybym mial taka domene i ktos chcial odkupic.

#zImportu*pl