Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam!

Jestem dopiero poczatkujacy i czytalem ostatnio o cesjach, podatkach i tak zrobi mi sie kolejny metlik... ;) ;) ;)

Pytanie do bardziej wtajemniczonych:

Jak jest u was, albo jak powinna przebiegac krok po kroku cesja domeny miedzy kontrahentami z Olsztyna i Krakowa u wzglednaiajac przy tym przelew, umowe kupna-sprzedazy, wniosek cesji powiedzmy z home.pl ;) i cos tam jeszcze jesli potrzebne - tak zeby potem zadnych problemow nie bylo :ph34r:

A i wie ktos gdzie moge dostac jakas porzadna umowe kupna-sprzedazy, bo podobno ta z forum jest niepewna.

Edited by tomciokotar
Posted (edited)

Kolego, ja robiłem cesję w Home.pl tak: Wpisałem wszystkie dane do cesji( www.home.pl/formularze ), wysłałem dokument mojemu kontrachentowi e-mailem, on wydrukował, podpisał, zeskanowal i wysłał mi ponownie, ja takze wydrukowałem, podpisałem, zeskanowałem, razem z moim paszportem i wysłałem do Home.pl

Cesję załatwili w 2 godziny. Tak jest najłtwiej. Najprostszą i najwygodniejszą umową kupna-sprzedazy jest kliknięcie Kup Teraz na Allegro, wiecej nie potrzeba. Transkacji na Allegro, także mozesz dochodzic sądownie i na 99% wygrasz.

Edited by MasterofPoland