Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chciałem się skonsultować w sprawie domen .eu

Jaka waszym zdaniem jest wartość generycznych domen .eu

Chodzi o język polski.

podam przykład schematu o którym mówię:

komputery.eu

ogrodzenia.eu

noclegi.eu

Rozumiem że kazda domena może mnieć inną wartość ze względu na komercyjność,

ale chodzi mi generalnie o przedział cenowy.

Ile maksymalnie można zapłacić za tego typu domenę .eu

Posted
komputery.eu

ogrodzenia.eu

noclegi.eu

Ile maksymalnie można zapłacić za tego typu domenę .eu

W tym schemacie nie pasuje mi domena ogrodzenia.eu, która jest znacznie niższych lotów niż komputery.eu i noclegi.eu. Te ostatnie dwie są warte obecnie niskie xx.xxx PLN i za tyle bym je kupił gdyby były na sprzedaż.

DD

Posted
W tym schemacie nie pasuje mi domena ogrodzenia.eu, która jest znacznie niższych lotów niż komputery.eu i noclegi.eu. Te ostatnie dwie są warte obecnie niskie xx.xxx PLN i za tyle bym je kupił gdyby były na sprzedaż.

DD

Jak wycenicie z kolei:

wiadomosci.eu

komorka.eu

wypoczynek.eu

?

Posted
Jak wycenicie z kolei:

wiadomosci.eu

komorka.eu

wypoczynek.eu

?

2k za komplet. I żebyś nie musiał długo szukać kupca to dam Ci za nie 1,8k ;) Tak poważniej to wydaje mi się że jednak wbrew opiniom co niektńrych wartość tej końcówki będzie rosła dość szybko. ;)

gotowka*eu

Posted
Jak wycenicie z kolei:

wiadomosci.eu

?

wiadomosci.eu ładna i warta wysokie x.xxx PLN.

Zgadzam się z Hedenem - czasy świetności domeny .eu przed nami ;)

DD

Posted
Zgadzam się z Hedenem - czasy świetności domeny .eu przed nami ;)

Ajajaj... No szkoda bo teraz pewnie Daniel łapnie wszystkie wolne *.eu ;) i dla mnie nic nie zostanie ;)

Posted
Ajajaj... No szkoda bo teraz pewnie Daniel łapnie wszystkie wolne *.eu ;) i dla mnie nic nie zostanie ;)

Wolnych fajnych domen jeszcze jest sporo i dla każdego wystarczy ;) Gorzej z domenami premium - te trzeba już teraz odkupować..

DD

Posted (edited)
Jak wycenicie z kolei:

wiadomosci.eu

komorka.eu

wypoczynek.eu

?

Arek masz przedniej urody dwulatki ;) Gdybyś chciał je sprzedawać w takim komplecie jak wyżej, to nie mniej niż za 6-8k. Jeśli poczekasz twój komplecik zwiększy zapewne wartość. Za jakiś czas może się okazać że .eu z takimi frazami to żyła złota i bardzo dobra inwestycja. Cieszy mnie to że przede wszystkim domainerzy powoli przekonują się do tej końcówki. Powoli odchodzi w zapomnienie mit że .eu wiąże się tylko i wyłącznie z identyfikacją firmy który działa na terenie Unii Europejskiej ,że biuro turystyczne nie może mieć adresu meksyk*eu sprzedając wycieczki do meksyku, bo przecież Meksyk nie leży w Europie. Przeczesując internet w poszukiwaniu domen, często trafiam na ładnie zagospodarowane domeny .eu z tym ze są to częściej frazy z nazwą firmy ale jest tez wiele zagospodarowanych fraz z najwyższej półki. Nawet nasi południowi sąsiedzi nie stronią od domen .eu : http://okna.eu/

Jest luka na rynku domen w postaci (jeszcze) wolnych domen .eu a dobry domainer zawsze będzie się starał wykorzystać tę lukę, bo zysk w porównaniu do zainwestowanych pieniędzy będzie o wiele wiele większy.

Edited by domainer
Posted
że biuro turystyczne nie może mieć adresu meksyk*eu sprzedając wycieczki do meksyku, bo przecież Meksyk nie leży w Europie.

Co jak co ale meksyk.eu wygląda... dość śmiesznie ;)

Posted
Arek masz przedniej urody dwulatki ;) Gdybyś chciał je sprzedawać w takim komplecie jak wyżej, to nie mniej niż za 6-8k. Jeśli poczekasz twój komplecik zwiększy zapewne wartość. Za jakiś czas może się okazać że .eu z takimi frazami to żyła złota i bardzo dobra inwestycja. Cieszy mnie to że przede wszystkim domainerzy powoli przekonują się do tej końcówki. Powoli odchodzi w zapomnienie mit że .eu wiąże się tylko i wyłącznie z identyfikacją firmy który działa na terenie Unii Europejskiej ,że biuro turystyczne nie może mieć adresu meksyk*eu sprzedając wycieczki do meksyku, bo przecież Meksyk nie leży w Europie. Przeczesując internet w poszukiwaniu domen, często trafiam na ładnie zagospodarowane domeny .eu z tym ze są to częściej frazy z nazwą firmy ale jest tez wiele zagospodarowanych fraz z najwyższej półki. Nawet nasi południowi sąsiedzi nie stronią od domen .eu : http://okna.eu/

Jest luka na rynku domen w postaci (jeszcze) wolnych domen .eu a dobry domainer zawsze będzie się starał wykorzystać tę lukę, bo zysk w porównaniu do zainwestowanych pieniędzy będzie o wiele wiele większy.

Kupię za średnią czyli 7000 ;)

Co jak co ale meksyk.eu wygląda... dość śmiesznie ;)

Śmiesznie nie śmiesznie. Podobnie jak meksyk*pl :)

Posted
Śmiesznie nie śmiesznie. Podobnie jak meksyk*pl ;)

akurat w Polsce Meksyk jest nie od dziś ;) ...tym samym z przechodniosci i w Europie

Posted
Nawet nasi południowi sąsiedzi nie stronią od domen .eu : http://okna.eu/

Ba, ja bym nawet powiedział, że nie tylko nie stronią, ale i "lubują się" w nich. Wiele z domen .eu których nie zdecydowałem się zarejestrować rok temu obecnie należy w większości do naszych południowych sąsiadów, jak chociażby stylista * eu ;).