Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nieraz zdarza mi się widzieć IDNa, który w punycode 'znaczy' zupełnie coś innego. Teraz żałuję że ich nie zapisywałem, ale niniejszym zaczynam:

xn--liche-noclegi-tic.pl (licheń-noclegi.pl) :(

Dopisujcie jak na coś traficie. :->

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
xn--liche-noclegi-tic.pl (licheń-noclegi.pl) :)

Pięknie :( Ja niestety nic nie mam, ale jak znajdę na pewno dopisze :)

DD

Posted

Dorzucę sprzed chwili, może niespecjalnie śmieszne, ale na pewno niespodziewane:

xn--gryonline-56a.pl (góryonline.pl)

[A może nie podawać wersji z polskimi znakami, żeby każdy mógł sobie sprawdzić, bo tak to trochę psuje zabawę chyba?]

Posted
[A może nie podawać wersji z polskimi znakami, żeby każdy mógł sobie sprawdzić, bo tak to trochę psuje zabawę chyba?]

E nie, jest OK. Nie zauważyłem tego, że czasami tak to śmiesznie wypada. Ale to w sumie ma niewielkie znacznie, bo kto będzie wpisywał domenę w postaci xn-- ? :(

DD

Posted

też mam jednego dziwoląga i też chciałbym go sprzedaż za przynajmniej 100 PLN. Może ktoś się zgłosi? xn--9xa.pl. Teoretycznie nazwa latwa do zapamietania np w przeciwieństwie do takiego chociażby SzczęśćSię.pl (xn--szczsi-e1a7ld07d.pl) :( Tylko te dwa myślniki psują całą zabawę moim zdaniem.

Posted
jak ktos ma www.xn--vea.pl to raczej będzie wpisywał. Chyba, ze ktos ma taki znak na klawiaturze(jego wyglad to niespodzianka. Dowiesz się po kliknieciu w link :(). Co ciekawe, poszedł za ponad 100 pln.

Firefox nie może odnaleźć serwera www.ġ.pl :)

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted
xn--haki-11a.pl

xn--idea-31a.pl

xn--schadzarki-c0b.pl

BTW, kto to porejestrował te wszystkie IDNy co spadają dziś i jutro? ;-)

Zgadnij. Dla podpowiedzi powiem, że jego inicjały są takie same jak pierwsza i ostatnia litera nazwy Twojego serwisu, nie licząc TLD. :lol:

Posted
Hm... muszę go zapytać co to są drożdze i hałki :lol:

A także chrzescijaństwo.pl, wózkidzieciece itp. itd. Literówki po prostu. :-P