Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chat umieszcznony na di.pl, nie dziła w Operze z Sun Java Runtime Environment version 1.6, sprawdzałem, na dwóch komputerach. Applet crashed.

Może lepiej zastosować, jakiś sprawdzony standard, np. IRC.

Posted

Jak widać nie działa, w każdej sytuacji, nie wgłębiałem się w kod strony, ani appletu. Inne czaty mi działają, więc problemu bym doszukiwał się w applecie, lub na di.pl

Jedyne co mogę zasugerować, to zmienić ten czat, na jakiś, bardziej sprawdzony.

Posted

Mi pod Operą też działa, bujdy na resorach jakieś. Korzystam tylko z tej przeglądarki i wielokrotnie bywałem na czacie di.pl. ;)

btw IRC by było bardzo, bardzo trudno zintegrować z kontami na forum, wątpię, żeby komuś się chciało. ;)

Posted
Mi pod Operą też działa, bujdy na resorach jakieś. Korzystam tylko z tej przeglądarki i wielokrotnie bywałem na czacie di.pl. ;)

btw IRC by było bardzo, bardzo trudno zintegrować z kontami na forum, wątpię, żeby komuś się chciało. ;)

Czy ja wiem czy trudno?

Nicki tymczasowe automatycznie /kick tylko nicki zarejestrowane mogłoby wchodzić z loginami i hasłami jakie są na forum..problemu nie widzę...

Posted

Mi raczej chodziło o przeniesienie sesji między forum i IRC czyli klikasz na link "IRC" i od razu jesteś zalogowany z loginem i hasłem z forum, a nie jakieś osobne zakładanie loginów i haseł oraz podwójne logowanie, to zbyt wygodne by nie było.

Poza tym IRC sprawdza się w wypadku bardzo dużej liczby osób online (operatorzy, podoperatorzy, punkty, rankingi, cuda na kiju), zaś do tego, żeby sobie tylko po prostu pogadać w kilka osób - prosty czat z pięcioma komendami na krzyż i tylko adminami oraz systemem prywatnych rozmów, spełnia swoje zadanie dobrze. ;) No i na IRC-ach nie widać kto aktualnie coś wpisuje, na tym czacie tak, imho z tym o wiele łatwiej się prowadzi dyskusję i o wiele trudniej gubi wątek. ;)

Oczywiście, nie żebym był za często na czacie, może jednak za rzadko wpadam. :P

Guest Michal
Posted
Oczywiście, nie żebym był za często na czacie, może jednak za rzadko wpadam. :lol:

Ja dzisiaj od dłuższego czasu znów zawitałem, ale przed chwilą tmi mnie od razu zablokował za to, że zdałem relacje z wczorajszego dnia :lol: Cóż, widocznie czat jest po to, żeby tmi mógł sobie pisać i inni mogli czytać :)

Posted
Ja dzisiaj od dłuższego czasu znów zawitałem, ale przed chwilą tmi mnie od razu zablokował za to, że zdałem relacje z wczorajszego dnia :lol: Cóż, widocznie czat jest po to, żeby tmi mógł sobie pisać i inni mogli czytać :lol:

A co ciekawego się wczoraj działo?

Guest Michal
Posted
A co ciekawego się wczoraj działo?

Jedno zdanie o zakupie jakiegoś przedmiotu