Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ma jakiś ruch? Jeśli nie to póki nie wymyślą jakiegoś leku, który będzie zwalczac nowotorwy to bez wariacji, ale gdy jakas firma wymyśli lek to domena warta miliony! Pytanie czy kiedyś ktoś to wymyśli ;)

Posted
Ma jakiś ruch? Jeśli nie to póki nie wymyślą jakiegoś leku, który będzie zwalczac nowotorwy to bez wariacji, ale gdy jakas firma wymyśli lek to domena warta miliony! Pytanie czy kiedyś ktoś to wymyśli ;)

Niektore nowotwory sa juz uleczalne farmakologicznie, a w kolejce czekaja nowe specyfiki do zwalczania tego paskudztwa, zatem takie lekarstwa juz sa... Niestety kazdy nowotwor wymaga innej metodologii, wiec i lekarstw bedzie cala masa-nigdy nie powstanie jeden uniwersalny lek, ktory likwidowalby nowotwory, tak jak i nie ma jednego "raka".

Co do domeny, to mimo iz ma haslo przewodnie, to nie widze jakos dla niej miejsca. Rak, to okreslenie potoczne, a w medycynie, jak i farmakologii takiego okreslenia nie ma. Domena, pomimo, ze wiadomo o co w niej chodzi, to jenak brzmi prostacko, jak i nieestetycznie, wiec duzej wartosci tez nie przedstawia.

Reg fee napewno to nie jest, ale milionow tez bym sie nie spodziewal.

Posted (edited)

Lek na raka prędzej czy później zostanie wynaleziony, niemniej nie wiem czy wtedy będzie sens tworzyć jakąś stronę by to ogłosić, ale w takim wypadku taka domena będzie warta sporo. :P

Porównałbym tę domenę do niedawno spadłej polskamistrzemeuropy.pl, którą podobnie jak tę wyceni, wyceniła sama przyszłość, tamtą akurat na 0 zł. Na pewno warto inwestować w takie przyszłościowe domeny, a nuż się uda, odrobina hazardu nie zaszkodzi. ;)

#samochodynawode.pl

#napedwodorowy.pl

#napedywodorowe.pl ;)

Edited by thomaso
Posted
Jeśli nie to póki nie wymyślą jakiegoś leku, który będzie zwalczac nowotorwy to bez wariacji, ale gdy jakas firma wymyśli lek to domena warta miliony! Pytanie czy kiedyś ktoś to wymyśli

halapenio, sa tysiace leków na raka! jesli nie wiesz, zapraszam do poszperania w necie oraz do poczytania literatury naukowej... natomiast jesli chodzi o lek-graala, takie uniwersalne remedium, ktore odejmuje jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki wszystkie bolaczki, włącznie z rakiem, no to nie ma, rzecz jasna.

Duzo wejsc mozesz miec tylko w jednym przypadku, jesli domene zamiast na parking, wypozycjonujesz jako normalna strone, jest duzo zapytan o leki na raka, ale oczywiscie chodliwe frazy pozwole sobie przemilczec ;)

Posted (edited)

Wszystkie leki na raka mają skutki uboczne i muszą być wspierane dodatkowymi terapiami np. chemioterapią, poza tym rak złośliwy i z przerzutami już jest tylko do zahamowania odrobinę, do wyleczenia już nie.

Mi chodziło akurat o lek niszczący doszczętnie każdego raka (nawet już z przerzutami), w krótkim czasie bez skutków ubocznych i dodatkowych zabiegów. Takiego lekarstwa nie ma i jeśli by zostało odkryte, na pewno byłoby przełomem tego stulecia w medycynie. I takie lekarstwo nadałoby odpowiednią wartość takiej domenie. ;)

Edited by thomaso
Posted

No tak ale mi chodziło o LEK w formie takiej, że nowotwory będą leczone jak grypa tak samo jak, np lek na wirusa hiv ;) LEK jako wyraz, który zdefiniuje że ludzie już nie będą umierać i jeśli jakaś wielka firma opatentuje taki lek to taka domena będzie warta wiele ;)

Posted (edited)

Takiego leku nie ma i ni bedzie nawet za 100lat. Ile Wy macie lat, ze nie rozumiecie prostych praw natury, biologii i chemii?? W dodatku kiedys w TV byl dzien walki z rakiem piersi (czy jakos tak) i lekarze jasno sie wypowiadali, ze trakiego perpetum mobile nie bedzie. Rak ma wiele odmian, a ze nosi jedna nazwe to juz inna sprawa... Rak piersi, raka pluc, rak krtani i wiele wiele innych... Widzisz roznice, czy nadal trzeba tlumaczyc?

Edited by empireus
Posted

Moja babka też zmarła na raka, jak mnóstwo osób z rodzin moich znajomych, stąd uważam po prostu, że powinno istnieć jakieś lekarstwo na tak okrutne zbierające żniwo chorobę przy tym poziomie medycyny.

Być może nigdy takiego lekarstwa - stricte farmakologicznego nie będzie, to nawet bardziej niż pewne, ale wciąż nieprzetarte są szlaki w nowych dziedzinach biologii - nanobiologii, nanorobotyce czy wręcz modyfikacji struktur na poziomie subatomowym. Powiedzieć dziś, że któraś z tych technologii nie umożliwi powstrzymania raka czy nawet w ogóle chorób, to wybieganie zbyt daleko naprzód, wiele razy w historii mówiono, że czegoś nie da się zrobić... i tyle samo razy to robiono. Tak było m.in. z lataniem, robieniem zdjęć czy telewizją.

Zgodzę się tylko z jednym - nie można wyeliminować raka farmakologicznie czy chemicznie, dlatego, że jak piszesz, każdy rak jest inny i broni oraz uodparnia się na takie leki. Stąd metod walki z nim będzie się wkrótce na pewno szukać na potęgę w innych bardziej nowatorskich dziedzinach biologii. A nakłady na te odkrycia są spore. Np. inteligentne nanoboty we krwi, lekarstwa modyfikujące same swoją strukturę czy inteligentne wirusy. Dziś to jeszcze trochę s-f, do końca wieku dam głowę, że już nie.

http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34141,547137.html

http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/mil_000810/mil_a_2.html

i wiele innych.

Posted

Tak jak pisze Thomaso nanomedycyna może przynieść rewolucje, ale koncerny(czytaj kartele) medyczne są zbyt potężne i zachłanne, aby dopuścić upublicznienie zbyt wielu lekarstw, na wiele chorób które można nimi wyleczyć a które powodują choroby lub śmierć. Co do domeny nie jestem w stanie jej wycenić.

http://www.lek-na-raka.eu/index.php

Posted (edited)

thomaso, kazdy z nas ma kogos bliskiego, kto zachorowal/umarl na to paskudztwo... sam nie jestem pewien, czy cos mnie od wewnatrz "wpiernicza"... Co do farmakologii, to juz napisalem - takie lekarstwa istnieja i codziennie pojawiaja sie nowe, zatem mylnie mnie odczytales. Ja mowie, ze nie bedzie jednego leku na raka, bo to po prostu jest niemozliwe. Rak, to pojecie wzgledne, bo "gatunkow/mutacji/odmian" raka jest cale multum, zatem nie moze byc tylko i wylacznie jeden lek. Czy wyobrazasz sobie, by lekarstwem na grype leczyc oparzenia skory? Tak samo jest z nowotworami - jest ich kilkaset, wiec kazdy wymaga innej formy leczenia. jedne daja sie wylecyc farmakologicznie (chociaz to tez zalezy od stopnia rozpoznania), inne jedynie operacyjnie + wspomaganie radiologiczne i farmakologiczne. tez mam marzenie, ze kiedys powstanie takie perpetum mobile do wszystkiego, ale nie oczekujmy cudow. Wystarczy, ze te najgrozniejsze/najbardziej powszechne nowotwory zostana poskromione, a bedzie to ogromny sukces ludzkosci, co napewno kiedys nastapi, ale jestem tez realista i wiem, ze takie badania to nie rok-dekada, ale stulecia!! W walke z nowotworami wszystkie uczelnie jak i korporacje farmakologiczne pompuja miliardy $ rocznie i jak na razie posuwa sie to do przodu (aczkolwiek b. powoli). Co roku slyszymy o kolejnych lekarstwach na "raka", lecz sa to poszczegolne odmiany. Bodajze w zeszlym roku odkryto lekarstwo na bialaczke (nowotwor krwi), ale wciaz jest w fazie badan... To samo z jednym z czerniakow (grozny nowotwor skory). jest taka masa nowotworow, ze smiem twierdzic, ze nawet za 1k lat nie bedzie jednego skutecznego leku na te choroby. Ja naprawde podzielam Wasz optymizm, lecz chce tez Was uswiadomic, ze domena w aktualnych czasach jest malo warta, a jesli nawet, to jest zle sformuowana, co juz ktos wczesniej napisal. My rozmawiamy o DOMENACH.

A propos samej domeny - jesli nawet istnialby lek na wszystko, to brzmi po prostu ta domena .... niesmacznie (jakos trudno mi to okreslic) . Zarabiac na parkingu? W zasadzie mozna... Bo pewnie jakis ruch ta domena bedzie notowac, niezaleznie od tego, czy lek jest, czy nie ma. Bardziej bym w tym przypadku bazowal nie tyle na zysku, co na moralnosci i to jest wg. mnie glowny problem tej domeny. Osobiscie na cudzym nieszczesciu zarabiac bym nie chcial...

szuwar na Twoim miejscu, jesli oplaciles ta domene, to skierowalbym ja na cel dobroczynny... ale to juz kwestia sumienia kazdego z nas...

Edited by empireus
Posted (edited)

Kiepska domena, jakiekolwiek zarabiania na niej, np. przez parking, wywołuje u mnie podobne emocje, co zarabianie na zwłokach, przez lekarzy pogotowia "łowców skór".

Edited by hubert7